image

Activiste die inlogde op laptop Vlaamse minister-president veroordeeld

woensdag 5 oktober 2022, 14:13 door Redactie, 2 reacties

Een Leuvense activiste die eind vorig jaar onder andere op de laptop van de Vlaamse minister-president inlogde en daarop een PowerPoint-presentatie aanpaste is voor diefstal, valsheid in informatica en "externe hacking" veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Volgens de vrouw stonden de inloggegevens op de laptop, zo meldt Het Nieuwsblad.

De vrouw kwam afgelopen december na een demonstratie langs de ambtswoning van de Vlaamse Regering en minister-president Jan Jambon. Naar eigen zeggen werd ze binnengelaten en opeens alleen gelaten. Vervolgens maakte ze filmpjes van de woning en nam verschillende spullen mee. Ook logde ze in op een laptop in de woning en wijzigde een PowerPoint-presentatie. "De code stond op de laptop", zo liet de vrouw tegenover de rechter weten. Ze doolde uiteindelijk anderhalf uur door het gebouw voordat ze door de conciërge werd buitengelaten.

Reacties (2)
06-10-2022, 04:54 door Anoniem
Fysieke beveiliging.... ook belangrijk :-) Tja wachtwoord post-it want de regels voor het personeel gelden niet als je hoog in de boom zit. Gelukkig komt daar langzaam ook wat verandering in.
Of heeft meneer daar al een tik voor op de vingers gehad?
12-10-2022, 17:45 door Anoniem
"en nam verschillende spullen mee" Heeft dat domme ding nog geluk dat ze niet ook nog voor diefstal en huisvredebreuk is veroordeeld.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.