image

Meta: honderden apps in appstores Apple en Google stelen Facebook-wachtwoord

vrijdag 7 oktober 2022, 15:32 door Redactie, 3 reacties

Meer dan vierhonderd malafide apps in de officiële appstores van Apple en Google zijn ontwikkeld om inloggegevens van Facebook-gebruikers te stelen, zo claimt Meta. De malafide apps doen zich vaak voor als fotobewerkings-app, games en vpn's. Eenmaal geïnstalleerd vragen de apps aan gebruikers om via Facebook in te loggen om de app te kunnen gebruiken.

De ingevoerde inloggegevens worden vervolgens naar de aanvallers gestuurd die daarmee toegang tot het Facebook-account van de gebruiker kunnen krijgen. Volgens Meta plaatsen de aanvallers ook allerlei positieve reacties bij de malafide apps, om anderen zover te krijgen die te downloaden. Het bedrijf waarschuwt gebruikers om te letten wanneer het gebruik van de "Login With Facebook" feature verplicht is om de app te kunnen gebruiken.

Meta zegt dat het Apple en Google over de malafide apps heeft ingelicht en dat de bedrijven begonnen zijn met het verwijderen ervan uit hun appstores. Het grootste deel van de malafide apps werd in de Google Play Store gevonden. Zo'n vijftig apps ontdekte Meta in de Apple App Store. Via de vandaag gegeven waarschuwing wil Meta ook het publiek waarschuwen en heeft daarbij de namen van de betreffende apps gepubliceerd.

Reacties (3)
07-10-2022, 18:16 door Anoniem
Jeetje wat een rot malafiede apps allemaal, dat dat arme onschuldige te goeder trouwe brave bloempotkapsel jongentje van al zijn wachtwoorden beroofd wordt. Hij wordt de laatste tijd al zo gepest. Dat kleine leugentje om bestwil, dat wachtwoorden worden gepikt om "toegang tot de facebook van gebruikers" te krijgen terwijl die facebook paginas helemaal niet van de gebruikers zijn maar van bloempothoofdjongentje, en dat hij er daarna mee kan doen wat hij wil, dat moge hem vergeven worden. Ik zou ook helemaal van slag af zijn als de grote boze buitenwereld zo je reputatie van betrouwbare vriendenkringbouwer probeert af te breken. Er wordt helemaal voorbij gegaan aan al het goeds dat Facebook in de wereld heeft gebracht, zoveel liefde en gemeende emoties. Maar een nobelprijs voor de vrede? Mooi niet. Pek en veren.

Zo sneu allemaal!

Arm kind!
08-10-2022, 15:12 door Anoniem
Facebook is überhaupt malafide.
08-10-2022, 16:54 door Anoniem
Gelukkig doe ik niks met social media, mensen die mij wat te melden hebben sturen maar een SMS of email.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.