image

Fortinet waarschuwt voor actief misbruik van kritiek lek in FortiOS en FortiProxy

dinsdag 11 oktober 2022, 09:16 door Redactie, 1 reacties

Netwerkbeveiliger Fortinet waarschuwt organisaties en bedrijven voor actief misbruik van een kritieke kwetsbaarheid in FortiOS, FortiProxy en FortiSwitchManager en adviseert om netwerkapparaten op de aanwezigheid van aanvallers te controleren. Via het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2022-40684, kan een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot de beheerdersinterface krijgen en daar allerlei acties uitvoeren. De impact van de kwetsbaarheid is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.6.

FortiOS is het besturingssysteem van Fortinet dat op allerlei netwerkapparaten draait, zoals firewalls en switches. Via de kwetsbaarheid kan een aanvaller deze apparaten compromitteren, wat grote gevolgen voor organisaties kan hebben. Een aantal dagen geleden bracht Fortinet een beveiligingsupdate uit voor het probleem. Vanwege het feit dat een aanvaller op afstand misbruik van het lek kan maken en er geen inloggegevens zijn vereist verzocht Fortinet klanten om de beveiligingsupdate meteen te installeren.

In een gisteren gepubliceerd beveiligingsbulletin stelt Fortinet dat aanvallers nu actief misbruik van het beveiligingslek maken. Organisaties worden dan ook opgeroepen om aan de hand van loggegevens te controleren of hun netwerkapparaten niet zijn gecompromitteerd. Naast het installeren van de patch stelt Fortinet dat het uitschakelen van de HTTP/HTTPS admin-interface als workaround kan worden toegepast.

Reacties (1)
11-10-2022, 18:03 door Anoniem
FMG-Access aanzetten op je WAN interface lijkt me nogal onhandig, zeker op de default poort 443/HTTPS...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.