image

Firefox Relay kan nu ook telefoonnummers van gebruikers afschermen

woensdag 12 oktober 2022, 10:31 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft een nieuwe feature aan Firefox Relay toegevoegd waardoor de dienst ook telefoonnummers van gebruikers kan afschermen. De optie is vooralsnog alleen beschikbaar in Canada en de Verenigde Staten. Via Firefox Relay kunnen gebruikers een e-mailalias genereren om zich bijvoorbeeld op websites te registreren. Dit moet voorkomen dat e-mailadressen van gebruikers in handen van spammers, trackers en dubieuze websites komen.

Vaak komt het ook voor dat bedrijven om telefoonnummers vragen. Deze persoonlijke informatie kan echter lekken en worden gebruikt voor spam en profilering. Net als met het beschermen van e-mailadressen is Firefox Relay nu ook in staat om telefoonnummers af te schermen. Hiervoor genereert de dienst een telefoonnummer dat gebruikers bij bijvoorbeeld een online registratie kunnen opgeven. Vervolgens worden sms-berichten en gesprekken naar dit nummer naar het echte telefoonnummer van de gebruiker doorgestuurd.

Het gegenereerde telefoonnummer kan vijftig minuten aan inkomende telefoongesprekken verwerken en 75 sms-berichten. Voor deze nieuwe feature, inclusief het onbeperkt gebruik van de e-maildoostuurdienst, betalen gebruikers 48 dollar per jaar, of 5 dollar per maand. Alleen het gebruik van de betaalde e-maildoorstuurdienst kost 1 dollar per maand. Of en wanneer de nieuwe feature in andere regio's beschikbaar komt is nog niet bekend.

Reacties (3)
12-10-2022, 10:34 door Anoniem
ja leuk dat afschermen maar moet het ook werken ik ben van ellende weer terug bij Chrome
12-10-2022, 11:36 door Reinder
Door Anoniem: ja leuk dat afschermen maar moet het ook werken ik ben van ellende weer terug bij Chrome

Wat zijn de problemen die je ervaart, of wat precies werkt er volgens jou of bij jou niet?
12-10-2022, 12:42 door Anoniem
Door Anoniem: ja leuk dat afschermen maar moet het ook werken ik ben van ellende weer terug bij Chrome
Wat heeft een browser te maken met dit?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.