image

Google in VS aangeklaagd voor illegaal verzamelen biometrische gegevens

vrijdag 21 oktober 2022, 10:20 door Redactie, 4 reacties

Google is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het illegaal verzamelen en gebruiken van biometrische gegevens van miljoenen mensen. De aanklacht is afkomstig van de procureur-generaal van de staat Texas. Die stelt dat Google miljoenen biometrische identifiers, waaronder stem- en gezichtsinformatie, via producten en diensten als Google Photos, Google Assistant en Nest Hub Max, zonder geïnformeerde toestemming heeft verkregen.

Deze persoonlijke informatie heeft het techbedrijf vervolgens voor het eigen commercieel gewin gebruikt, waarmee Google de biometrische privacywetgeving van Texas heeft overtreden, zo laat de aanklacht verder weten. "Het willekeurig verzamelen van persoonlijke informatie van Texanen door Google, waaronder zeer gevoelige informatie zoals biometrische identifiers, zal niet worden getolereerd", stelt procureur-generaal Ken Paxton. "Ik blijf Big tech bestrijden om de privacy en veiligheid van alle Texanen te garanderen."

Eerder dit jaar werd Google al in Texas aangeklaagd voor het op misleidende wijze tracken van gebruikers. Volgens deze aanklacht blijft Google gebruikers volgen, ook al hebben die de "Location History" op hun toestel uitgeschakeld. Vervolgens gebruikt Google de "op misleidende wijze verkregen" data om gerichte advertenties te tonen, wat het bedrijf enorm veel geld zou opleveren.

Image

Reacties (4)
21-10-2022, 11:22 door Anoniem
Google heeft "don't" al lang weggestreept uit het motto.
21-10-2022, 12:39 door Anoniem
Je verwacht het niet he...
21-10-2022, 13:11 door Anoniem
Door Anoniem: Google heeft "don't" al lang weggestreept uit het motto.
Ik dacht dat ze alleen de n't hadden weggehaald.
26-10-2022, 11:33 door Anoniem
Big tech Google heeft maling aan regels en wetgeving en doet gewoon waar ze zin in heeft.
Het zijn gewoon 'business cases' voor ze. De boetes worden hierin mee-gecalculeerd en onder de streep is het desondanks gewoon winstgevend. (dus moeten de boetes gigantisch omhoog, het moet écht zeer gaan doen)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.