image

Bibliotheek Rotterdam ondervindt nog steeds hinder van cyberaanval

maandag 24 oktober 2022, 11:26 door Redactie, 2 reacties

De bibliotheek Rotterdam ondervindt nog steeds hinder van de cyberaanval waardoor het vorige week werd getroffen. Om wat voor soort aanval het precies gaat is nog altijd niet bekendgemaakt. Oorspronkelijke hoopte de bibliotheek eind vorige week meer informatie te kunnen geven, maar het onderzoek loopt nog. Zo wordt er onder andere gekeken of er gegevens zijn buitgemaakt.

Door de aanval is het niet mogelijk om boeken te lenen en zijn systemen, zoals de bibliotheekcomputers, kopieerapparaten en het wifi-netwerk, offline. Alle 22 locaties van de bibliotheek kampen met problemen. "Het is nu examentijd. De wifi ligt er nog steeds uit, maar veel studenten die hier komen om te studeren gebruiken hun eigen hotspot. Ook komen mensen nog steeds om bijvoorbeeld de krant te lezen", laat een woordvoerder tegenover het AD weten.

Reacties (2)
24-10-2022, 13:41 door Anoniem
Ze zijn er maar druk mee. Wie onderzoekt dit eigenlijjk?
24-10-2022, 14:16 door Anoniem
Krijg niet echt de indruk dat ze weten wat ze aan het doen zijn. Zit voornamelijk eens te kijken in het nieuws artikel van vorige week van Rijnmond, maar hier wordt door de directeur al snel gemeld "We waren goed voorbereid" en vervolgens meld hij dat hij er geen idee van had dat de bibliotheek zoveel techniek in gebruik heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.