image

Google Chrome stopt volgend jaar februari support voor Windows 7 en 8.1

dinsdag 25 oktober 2022, 09:35 door Redactie, 0 reacties

Vanaf volgend jaar februari zullen gebruikers van Google Chrome op Windows 7 en 8.1 geen beveiligingsupdates meer ontvangen. De support van de browser op beide besturingssystemen wordt dan stopgezet. Dat heeft Google bekendgemaakt. "Met de release van Chrome 110, gepland voor 7 februari 2023, zullen we officieel de ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 stoppen", aldus Google.

Vanaf dan zal Chrome voor Windowsgebruikers alleen nog op Windows 10 en nieuwer worden ondersteund. Microsoft stopt zelf op 10 januari 2023 met de support van Windows 7 Extended Security Update (ESU) en Windows 8.1. Google stelt dat oudere Chrome-versies blijven werken, maar er geen nieuwe updates voor gebruikers van deze besturingssystemen zullen verschijnen.

Het techbedrijf roept gebruikers van Windows 7 en 8.1 op om naar een wel ondersteunde Windows-versie te upgraden, om zo ook de nieuwste beveiligingsupdates en features voor Google Chrome te blijven ontvangen. Volgens cijfers van StatCounter draait vijf procent van de Windowscomputers in Nederland nog op Windows 7, gevolgd door Windows 8.1 met 2,3 procent.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.