image

Bibliotheek Rotterdam kan week na cyberaanval weer boeken uitlenen

dinsdag 25 oktober 2022, 12:07 door Redactie, 2 reacties

Bij 22 vestigingen van de bibliotheek Rotterdam is het na een week weer mogelijk om boeken te lenen, nadat dit door een cyberaanval onmogelijk was geworden. Om wat voor soort aanval het precies gaat is nog altijd niet bekendgemaakt. Naast het niet kunnen lenen van boeken waren ook de bibliotheekcomputers als gevolg van de aanval niet te gebruiken. Die zijn inmiddels weer beschikbaar, net als het wifi-netwerk van de bibliotheek.

Het onderzoek naar de aanval is nog gaande. Zo is het onbekend of er persoonsgegevens zijn buitgemaakt. "Er is nog te veel onduidelijk om uit te kunnen leggen wat er precies aan de hand is, maar ik heb het gevoel dat we heel goed waren voorbereid", liet directeur-bestuurder Theo Kemperman eerder tegenover omroep Rijnmond weten. Tegenover het AD vertelt Kemperman dat de technici van de bibliotheek dag en nacht hebben gewerkt om het systeem weer draaiende te krijgen.

Reacties (2)
25-10-2022, 13:31 door Anoniem
Een week eruit en toch goed voorbereid zegt hij. Niet te geloven.
Ze wetennog niet wat er aan de hand is dan voorspel ik dat de boel weer snel plat gaat.
25-10-2022, 14:30 door Anoniem
Het blijft me ook maar verbazen dat ze wijzen naar een "Cyber aanval". Als je nog niks weet kan je ook niet zeggen dat je aangevallen bent, wie weet is de lokale netwerk printer plat gegaan die ook DHCP adressen uitdeelde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.