image

Privédata 3,9 miljoen klanten zorgverzekeraar Medibank gestolen bij aanval

woensdag 26 oktober 2022, 12:10 door Redactie, 0 reacties

Bij een aanval op de Australische zorgverzekeraar Medibank zijn de privégegevens van alle 3,9 miljoen klanten gestolen. Het gaat ook om medische informatie met betrekking tot ondergane behandelingen. De aanvallers dreigen de gegevens openbaar te maken tenzij Medibank het gevraagde losgeld betaalt. Medibank verwacht dat de eenmalige kosten van de aanval tot 35 miljoen dollar kunnen oplopen.

In eerste instantie verklaarde de zorgverzekeraar dat er geen gegevens waren buitgemaakt. Toen werd de diefstal van gegevens van internationale studenten gemeld. Gisteren bevestigde de zorgverzekeraar dat ook gegevens van andere klanten in handen van de aanvallers zijn gekomen. Vandaag blijkt dat het om de data van alle 3,9 miljoen klanten gaat, wat neerkomt op vijftien procent van de Australische bevolking.

Hoe de aanvallers toegang tot de systemen van Medibank konden krijgen is nog altijd niet bekendgemaakt. De zorgverzekeraar stelt dat het om een ransomware-aanval ging, maar dat er geen systemen zijn versleuteld. Vanwege de aanval heeft Medibank de financiële verwachtingen voor het komende kwartaal aangepast. Ook houdt het bedrijf rekening met een grote kostenpost. Medibank heeft geen "cyberverzekering" en schat dat de kosten van de aanval tussen de 25 miljoen en 35 miljoen Australische dollars zullen liggen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.