image

JA21 wil opheldering Rutte over uitspraken van Maxima over digitale euro

woensdag 26 oktober 2022, 14:16 door Redactie, 20 reacties

JA21 heeft premier Rutte om opheldering gevraagd over een pleidooi van koningin Maxima over de voordelen van digitaal geld via centrale banken. Ook wil de partij dat het gebruik van contant geld als betaalmogelijkheid wettelijk wordt vastgelegd en de invoering van de digitale euro geen opstap is naar het uitfaseren van contant geld of het omzeilen van commerciële banken.

Tijdens haar bezoek aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C stelde Maxima dat er aan digitaal geld vele voordelen zitten, ook voor landen met een beperkte financiële infrastructuur. De koningin noemde ook risico's, zoals cybersecurity, dataprivacy en dat geld komt vast te zitten in grote wallets waardoor het niet is uit te lenen aan kleine ondernemers "Door partners samen te brengen kunnen we meer kennis opdoen over het balanceren van van ontwerpkeuzes tussen privacybescherming en transparantie", aldus Maxima.

Volgens de koningin kan een goed ontwerp mensen "meer controle" over hun transactiegegevens geven en de mogelijkheid om die met meer financiële aanbieders te delen. Maxima stelde verder dat een goed ontwikkelde digitale munt grote voordelen kan hebben. Met haar toespraak leidde Maxima een discussie in over de voor- en nadelen van digitaal geld. In haar toespraak heeft Maxima het over "central bank digital currency" (CBDC). Hieronder valt ook de digitale euro waar de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) nu mee bezig zijn.

JA21 heeft nu Kamervragen over de uitspraken van de koningin gesteld. "Sprak koningin Maxima in haar pleidooi voor een digitale euro tijdens haar bezoek aan het Internationaal Monetair Fonds in Washington DC, mede namens de regering?", wil Kamerlid Eppink van Rutte weten. "Waar ligt de scheidslijn voor het kabinet, waarna uitspraken van het Koninklijk Huis als partijdig worden aangemerkt?", vraagt het JA21-Kamerlid verder.

Rutte moet ook laten weten wat het standpunt van het kabinet is over de digitale euro en of hij het eens is met de uitspraken van Maxima bij het IMF over digitaal geld in het algemeen. "Bent u het ermee eens dat Koningin Máxima met haar pleidooi voor de digitale euro zich partijdig heeft opgesteld? Zo ja, is er contact geweest tussen het kabinet en het Koninklijk Huis over deze gang van zaken, en kunt u ons mededelen welke communicatie hieruit volgde?", vraagt Eppink verder.

De premier moet tevens duidelijk maken of hij het ermee eens is dat de privacy van Nederlandse burgers bij de invoering van een digitale euro in het geding kan komen. Ook vraagt het JA21-Kamerlid of de premier de analyse deelt dat met een digitale euro macht verschuift van commerciële banken naar centrale banken, en met name naar de Europese Centrale Bank en of hij deze verschuiving ook als problematisch ziet.

Eppink wil tevens de garantie van de premier dat de digitale euro geen opstapje is naar het uitfaseren van contant geld of het omzeilen van commerciële banken. Verder vraagt het JA21-Kamerlid of Rutte bereid is om wettelijk vast te leggen dat contant geld altijd een betaalmogelijkheid blijft. De minister-president heeft drie weken om met een reactie te komen.

Reacties (20)
26-10-2022, 14:32 door Anoniem
...ontwerpkeuzes tussen privacybescherming en transparantie
Door deze twee zo tegenover elkaar te zetten weet je nu al wat het gaat worden....privacy in elk geval niet.
26-10-2022, 14:42 door Anoniem
Het wordt dadelijk mogelijk om het geld te programmeren.
Zij bepalen dadelijk waar je uit mag geven aan wat.
"En dat geld komt vast te zitten in grote wallets waardoor het niet is uit te lenen aan kleine ondernemers". "Door partners samen te brengen kunnen we meer kennis opdoen over het balanceren van van ontwerpkeuzes tussen privacybescherming en transparantie", aldus Maxima."

Kleine ondernemers is MKB. Krijgen geen lening meer.
MKB worden jullie wakker?
De partners zijn grote onder ons: Amazon, Google en Microsoft. Zij bepalen wat privacy is. Nu al kunnen ze niet met data omgaan laat staan in de toekomst. Gratis is voorbij het nieuwe graaien komt en je mag er ook voor betalen met je geprogrammeerd geld.
26-10-2022, 16:20 door Anoniem
Dat komt zij is een bankier en zit bij het W.E.F.
26-10-2022, 16:24 door Anoniem
Het enge van een digitale Euro is dat deze geprogrammeerd kan worden met een geldigheidsduur en zelfs waar je het aan uit kunt geven. Het is dus geen geld, want geld is vrij besteedbaar (universeel ruilmiddel) maar digitale waardebon. Dus de digitale Euro is een digitale entertainmentcard of digitale voedselbon, energiebon enz. Leuk om af en toe te krijgen maar niemand wil die als salaris krijgen.
Stel je wilt je energierekening betalen maar je hebt alleen digitale Euro's voor voedsel over omdat je zuinig hebt gedaan met voedsel kopen. Je wilt eten kopen maar de digitale euro's geprogrammeerd voor voedsel zijn op.
Je wasmachine is stuk en je wilt een nieuwe kopen maar je hebt wel genoeg digitale Euro['s maar die zijn geprogrammeerd voor andere doeleinden.
Moeten we dan weer ouderwets gaan ruilen?

Het is zeer eng als de overheid bepaalt waar jij je geld wel of niet aan uit mag geven. Die beslissing is geheel aan jezelf (mits het legale producten zijn uiteraard). Maar of ik mijn geld uitgeef een biefstuk,t of een pennenset, een biertje of spaar daar hoor ik alleen zelf over te gaan.
Ook is de privacy weg door blockchain en kan nagegaan worden wat jij allemaal gekocht hebt. En ook dat is eng.
In een vrije democratie wordt je betaald in een algemene valuta waar je alles mee kunt kopen. Een programmeerbare valuta is weer een stap weg van vrijheid en democratie.

Het is ook zorgelijk dat Maxima een dergelijk dubieus China stijl regime promoot.

Wat ik dus mis bij de inbreng van Eppink is dat een digitale Euro nooit programmeerbaar mag zijn qua duur en doel. Altijd oneindig houdbaar en aan alles te besteden.
Niet dat beloftes van dit kabinet ook maar iets waard zijn gezien het track record.
26-10-2022, 16:29 door Anoniem
Natuurlijk willen ze uitfasering contant geld.

Aangezien iedereen in NL als een witwasser te boek staat bij de overheid, kun je een dergelijke maatregel wel verwachten.
26-10-2022, 17:15 door Anoniem
Helaas zullen deze plannen weinig doen om criminaliteit of corruptie en knevelarij van overheid
en grootcommercie te voorkomen of uit te bannen.

Criminelen en boven de wet gestelden hebben genoeg mogelijkheden om dit te omgaan/ontgaan.
(reizen met dure te vermarkten horloges om de pols bijvoorbeeld etc. etc.).

Aspecten van de plannen: https://www.thetruthaboutdarrenwinters.com/phasing-out-of-cash/

De gewenning via de corona maatregelen, het laten verdwijnen van ATMs (ook uit bankkantoren),
de bankbiljetten en munten zijn smerig filosofie etc. hebben hier al op voorgesorteerd.

Ht zal nu in een versneld tempo gaan en let op bitcoin wordt ook uitgefaseerd.

Others will own you and you will not be able to reject this, not even think about rejecting.
Er is geen weg terug.
26-10-2022, 17:42 door Anoniem
Door Anoniem:
...ontwerpkeuzes tussen privacybescherming en transparantie
Door deze twee zo tegenover elkaar te zetten weet je nu al wat het gaat worden....privacy in elk geval niet.

Want bij bitcoin werkt dit ook niet.... O wacht, dat werkt wel...

Waarschijnlijk ga je een systeem krijgen waarbij je individuele biljetten kan gaan volgen... maar niet kan zien van wie die zijn of waar deze aan besteed worden.

Door Anoniem:
Het enge van een digitale Euro is dat deze geprogrammeerd kan worden

Dit is nog maar de vraag of dat er in gaat komen, en in welke vorm. Al kan ik mij wel voorstellen dat er use cases zijn waarbij het wel wenselijk is dat geld slechts voor 1 bepaald doel kan worden ingezet worden. (bijvoorbeeld donaties.)

Door Anoniem:
Ook is de privacy weg door blockchain en kan nagegaan worden wat jij allemaal gekocht hebt.

Hierbij maak je wel de nogal zware aanname dat je bij een transactie kan zien waarvoor deze is gedaan en bij wie...
Als je bijvoorbeeld naar bitcoin gaat kijken, kan dit niet. En je kan een systeem maken waarbij iedere transactie op zichzelf staat (iets dat bij bitcoin niet kan). Dat zou betekenen dat je beide Wallets nodig hebt om te achterhalen dat die gebruikt zijn... en ook van wie ze zijn.

Door Anoniem:
Het is zeer eng als de overheid bepaalt waar jij je geld wel of niet aan uit mag geven. Die beslissing is geheel aan jezelf (mits het legale producten zijn uiteraard). Maar of ik mijn geld uitgeef een biefstuk,t of een pennenset, een biertje of spaar daar hoor ik alleen zelf over te gaan.

Zolang het jouw geld is... Inderdaad... maar als het jouw geld is heb jij nu ook het recht te bepalen waar het aan uitgegeven (mag) wordt.

Er komt dan nu een weg erbij om dat vast te leggen en te verplichten, in het geld zelf.
Als de overheid ooit zou gaan bepalen waar jij je geld aan uit geeft, dan leef je ten eerste niet meer in Nederland, en ten tweede is de grond wet & rechten zoals je die nu hebt ook niet meer aanwezig.

Aan geld regels vast maken mag alleen in beperkte omstandigheden... Zoals bijvoorbeeld bij iemand die onder bewind staat.

Door Anoniem:
Natuurlijk willen ze uitfasering contant geld.
Voor welk doel? waar is hiermee iets te "winnen"?

En het doel van de Digitale euro is om een alternatief te zijn op de chartale Euro... dat is dus anders dan bank transacties zoals je die nu hebt...
26-10-2022, 17:56 door Anoniem
Het is vervelend dat banken de koningin gebruiken voor hun activiteiten. Want het is inmiddels nog nooit zo klaar als een klontje geweest hoe achteloos en pedant banken met privegegevens omspringen. Behalve vermoedelijk met rekeningen van de koningin zelf.
26-10-2022, 18:21 door Anoniem
waarom nooit digitaal geld?

* het kan gebudgetteerd worden op persoon/wallet
* het kan 'besmet' worden (jij hebt geld gekregen van foute politiek activist X, dus bij jij ook fout (ook al was het geld van een marktplaats transactie voor een kinderwagen bijvoorbeeld)
* het kan gebudgetteerd worden op gebruik (jij mag alleen hamburgers van keten Y, zij mag ook sla en appels kopen)
* het kan genullificeerd worden (and now its gone)
* alles wat je koopt zal voor de rest van je leven gelogd kunnen worden (jij hebt ooit sigaretten gekocht, dus jouw ziektenkostenverzekering dekt geen schade meer voor long-en-vaatziekten... dat jij dat ooit voor je opa gekocht hebt, dat boeit dan niet meer).

waarom wel cash?

* niemand weet waar dat briefje van 10 vandaan komt, al was het vorige week in de handen van een drugsbaron of koning, boeien...
* je kunt het uitgeven aan hamburgers maar ook aan cola
* morgen is het nog steeds 10 euro.
* overmorgen op vakantie in spanje is het nog steeds 10 euro.
* niemand weet dat jij stiekem 2 hamburgers gekocht hebt van dat tientje.

zie het als een vpn voor geld... cash... proton-cash, voor al uw anonieme transacties...
27-10-2022, 09:59 door Anoniem
Door Anoniem: Helaas zullen deze plannen weinig doen om criminaliteit of corruptie en knevelarij van overheid
en grootcommercie te voorkomen of uit te bannen.

Criminelen en boven de wet gestelden hebben genoeg mogelijkheden om dit te omgaan/ontgaan.
(reizen met dure te vermarkten horloges om de pols bijvoorbeeld etc. etc.).

Aspecten van de plannen: https://www.thetruthaboutdarrenwinters.com/phasing-out-of-cash/

De gewenning via de corona maatregelen, het laten verdwijnen van ATMs (ook uit bankkantoren),
de bankbiljetten en munten zijn smerig filosofie etc. hebben hier al op voorgesorteerd.

Ht zal nu in een versneld tempo gaan en let op bitcoin wordt ook uitgefaseerd.

Others will own you and you will not be able to reject this, not even think about rejecting.
Er is geen weg terug.
Bent u een alles vrezer?
27-10-2022, 13:29 door Anoniem
Geen allesvrezer wel een realist. Zeker als je de recente energie voorschotnota onder ogen hebt gekregen bij een nieuw kontrakt.

Er zijn ook mensen, die het niet of nooit willen zien de recente bedreigingen of die voor de nabije toekomst. Tegen hen zeg ik "Slaapt genoeglijk verder". U wordt sneller door de werkelijkheid ingehaald dan u lief zal zijn.
27-10-2022, 14:51 door Anoniem
Wanneer dringt het nou eens door tot de meerderheid van ons volk dat het koningshuis heel veel belastinggeld kostende, en volstrekt overbodige poppenkast is?
27-10-2022, 16:41 door Anoniem
Lees de ontkrachtingen van de theorieën van Sitchin, David Icke op www.afrikaiswoke.com. Alles gebaseerd op verkeerde linguïstische interpretaties. Is dit werk van gecontroleerde oppositie om nog meer wappies te creëren?
27-10-2022, 21:03 door Anoniem
De digitale Euro is geen geld maar zijn deugpunten. Hoe meer je deugt, dus goed luistert en doet wat de overheid je opdraagt, des te maar mag je van je gescoorde deugpunten doen. Luister je niet of wil je niet doen wat er gezegd wordt, zoals bijvoorbeeld de gifprik tegen verkoudheid nemen, dan worden de deugpunten ingenomen en vervallen zolang je niet doet wat er gezegd wordt. En de domme Nederlanders zagen dat het goed was.
27-10-2022, 22:20 door Anoniem
Kijk hoe Z. Sitchin in staat was zijn Anunaki theorie aanhang te verlenen door verkeerde interpretatie van woorden uit het Hebreeuws, zoals nephilim (die vanuit het heelal naar aarde kwamen, zoals hij zegt i.p.v. gevallen engelen of giganten, zoals vaak vertaald) en zijn interpretatie van tekstfragmenten van kleitabletten uit Sumer, dwars staand op de verklaring van erkende geleerden.

Ook lieden op de hoogte met het Hebreeuws kunnen bijvoorbeeld de declamatie van Kol Nidrei (Aramees Kal Nidre) tijdens Yom Kippur verkeerd interpreteren of soms het Aramees niet begrijpen. De introductie van de planeet Niburu (op basis waarvan?) zorgde zelfs dat zijn denkbeelden voerden tot de vreemde Raeliaanse religieuze denkbeelden en wellicht nog vreemdere en buitenissiger opvattingen. Cultussen van buitenaardse goden, Draco's, dertiende sterrenbeeld, etc.

Van gelijkaardige strekking waren de niet-wetenschappelijke bijdragen op basis van mythen door een Velikovsky uit Wilna.

Nog later kunnen dan drie- en vier-letterdiensten de aanhangers van dergelijke onwetenschappelijk gefundeerde visies,
naar believen en als het hen zo uitkomt, afschilderen als conspiratie-denkers, wappies, daarna demoniseren, censureren en zo meer. Tweedelingen van woke versus wappie, selectieve waarheden tegenover waarheid, die ontkend moet worden.

Wordt dit gedachtengoed soms verspreid door gecontroleerde oppositie om als een soort van rattenvangers van Hamelen de netten met oppositionele Querdenker op te kunnen sporen en dan ophalen voor het uitvoeren van een bepaalde achterliggende agenda? Je zou het soms bijna gaan denken. Toeval is derhalve nauwelijks- tot niet-bestaand.

De bespreking van invloeden van valse messiassen, als de destijds de in Izmir geboren S. Zevi en de latere Poolse Frank, als leiders van een sabbateaanse secte van naar verlossing strevenden door volop te zondigen, blijft vaak uit.

Deze cultus of secte kent echter nog steeds aanhangers, die zich superieur voelen t.o.v. de rest van de samenleving.
Onderzoek daarom alle dingen en behoudt het goede, ook wat betreft IT-gerelateerde zaken.
30-10-2022, 20:25 door Anoniem
Wij verliezen definitief onze vrijheid en ons vermogen als de CBDC (central bank digital currency) wordt ingevoerd. Ik doe een oproep aan ieder weldenkend mens je met hand en tand te verzetten tegen deze gruwelijke maatregel.
31-10-2022, 11:42 door Anoniem
Een volledige digitale euro betekend dat de staat bepaald hoeveel je euro waard is en waar jij je euros aan mag uitgeven.

Als de Staat morgen bepaald dat een euro 50 % minder waard is dan kun jij hier niks aan doen zonder contant geld ofandere betaal mogelijkheden
01-11-2022, 16:03 door Anoniem
Koningin Maxima had beter gezwegen over zaken waar ze echt geen kaas van gegeten heeft. Voor zo ver ik weet zou het echt niet mogen dat koningshuizen zo'n standpunten innemen. Ik ben een rabiaat tegenstander van digitale munten, en nog meer van cryptocurrency's (dat is meteen verplicht waardeloos te maken, zeker nu we met energietekorten zitten is het bijzonder associaal daar geld te willen mee genereren).
01-11-2022, 20:00 door Anoniem
Je kunt erop wachten dat hier misbruik van gemaakt gaat worden. Eerst, net zoals met vele andere zaken, met alle goede bedoelingen invoeren en dan uitbouwen zodat dit tegen de Nederlandse burgers gebruikt kan worden. Eenmaal uitgerold wordt die nooit meer teruggedraaid!
02-11-2022, 05:04 door Anoniem
Om een monetaire chaos te voorkomen wordt door centrale banken achter de schermen hard geknutseld aan een nieuw monetair systeem. Toen de cryptovaluta zijn intrede deed wisten monetaire beleidsmakers dat de blockchaintechnologie hun redding zou zijn. Hiermee kan ons fiduciaire geld worden vervangen door digitaal geld op een centrale bankrekening dat is gekoppeld aan onze ID. Gecentraliseerd om reden van toezicht op witwassen en uitbannen van frauduleuze transacties. Tevens kunnen we daarmee de thermostaat van het klimaat regelen. Foute transacties, zoals een tankbeurt van fossiele brandstof, vleesaankopen en alle geoormerkte artikelen die klimaatschade berokkenen worden aan onze ID gekoppeld. Binnenkort wil onze Minister van Financiën ons voorzichtig voorbereiden door alle betalingen vanaf 100 euro te monitoren. Om alvast te wennen aan de massasurveillance die straks aan onze ID wordt gekoppeld bij de invoer van de CBDC.

Er komt een nieuw (monetair) tijdperk waarin we allemaal gelijk zijn door ons over te geven aan surveillance. Het tussenstation naar transhumanisme. Een toekomst zonder gedoe met genderongelijkheid en discriminatie, geen fraude, geen belastingontduiking, geen kontzakken meer voor dikke portemonnees, enzovoort. Aan het einde van de maand kan de ECB ons saldo automatisch verlagen met de minpunten van de sociale creditscore. Eindelijk gerechtigheid en gelijkheid via een centraal gezag dat onze financiële transacties regelt zonder tussenkomst van frauduleuze bankiers. Lang leve de ECB met de CBDC, we doen allemaal mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.