image

Datalek Instituut Mijnbouwschade Groningen raakt aardbevingsslachtoffers

donderdag 27 oktober 2022, 11:22 door Redactie, 0 reacties

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft te maken gekregen met een datalek waardoor aardbevingsslachtoffers elkaars gegevens konden inzien. Volgens het IMG deed het probleem zich vorige week voor in het aanvraagsysteem ‘Mijn dossier’. Door een "technische storing" was het mogelijk voor mensen die een aanvraag wilden doen voor bijkomende kosten om de gegevens van andere aanvragers in te zien.

"Uit onze data blijkt dat van woensdag 19 oktober 13.00 uur tot en met vrijdag 21 oktober 13.00 uur maximaal 60 aanvragers onterecht gegevens van andere aanvragers hebben kunnen inzien, niet kunnen wijzigen", aldus het Instituut Mijnbouwschade Groningen. Het gaat om schadenummer, schadeadres, indieningsdatum, schadezaak en de status van de schadezaak. De inhoud van dossiers was niet zichtbaar.

Het IMG heeft naar eigen zeggen een onderzoek ingesteld om te kunnen achterhalen hoe het datalek kon ontstaan. De uitkomsten van dit onderzoek worden deze week nog verwacht en zal het IMG op de eigen website publiceren. "Het belangrijkste is dat de storing is verholpen en dat dossiers van andere aanvragers niet meer zichtbaar zijn", zo stelt het Instituut.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.