image

Overheid start nieuwe cybercampagne: Woensdag Ongehacktdag

donderdag 27 oktober 2022, 15:00 door Redactie, 9 reacties

De overheid is een nieuwe bewustzijnscampagne gestart genaamd 'Woensdag Ongehacktdag', waarbij elke woensdag via VeiligInternetten.nl aandacht aan "cybersecure gedrag" wordt gegeven. "Neem op deze dag even de tijd om jezelf beter te beschermen tegen hackers. Check bijvoorbeeld elke woensdag een van je accounts of apps en stel tweestapsverificatie in!", aldus een uitleg van de campagne.

De eerste tip gaat over het inschakelen van tweefactorauthenticatie, waarbij specifieke wordt uitgelegd hoe dit voor Facebook, Instagram, WhatsApp, Gmail en LinkedIn is te doen. Om gebruikers voor te lichten wordt gebruikmaakt van onder andere campagnevideo's en bewustwordingscases in de vorm van sliders tot korte praktische tips. Woensdag Ongehacktdag is een initiatief van Alert Online en Veiliginternetten.nl en is mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Reacties (9)
27-10-2022, 15:19 door Anoniem
Compliment aan diegene die dacht: laten we geen nieuwe domeinnaam verzinnen, maar gewoon die bekende domeinnaam gebruiken. En de marketeers waarschijnlijk daar ook nog voor moest overtuigen, want hoe snel wat willekeurigeactiemetweereennieuwenaam.nl niet snel in gebruik.

Jouw voorbeeld dient vaker gevolgd te gaan worden. Want op die manier weet je tenminste of de link te vertrouwen gaat zijn.

Dank.
27-10-2022, 22:32 door Anoniem
En elke 2e dinsdag met de neusopdefeitendag.wereldwijd
28-10-2022, 11:49 door Anoniem
L.S.

Maar waarom komt er dan geen commentaar hier op deze?
Daar gebeurt het toch kennelijk? Hacktivisme?

Re: https://metabuild.devpost.com/

Near Metabuild III, hack yourself to the top. Hackathon.

1984 en Animal Farm waren nooit handleidingen toch?
Waar is 'men' bang voor? Iemand hier?

#obserwator
28-10-2022, 16:52 door Anoniem
Ik vraag me af hoeveel mensen doorhebben dat gebruik van de authenticators van big tech i.p.v. een Yubikey o.i.d. een behoorlijke aantasting is van je privacy? D.m.v. die authenticators tracken de Big Techs alle devices waarmee je de authenticator gebruikt. Elk device krijgt een uniek ID dat aan jou gekoppeld is en alle andere devices die je gebruikt of via het IP adres worden gebruikt waarmee je het internet op gaat, ook. Voorheen moesten ze daar ads en gps e.d. voor gebruiken om de link tussen jou en je devices te leggen maar nu komt al deze info gewoon via hun authenticator binnen. Zo bouwen ze dus een steeds completer profiel van je op.
En dat terwijl je voor een paar tientjes een fysieke beveiligingssleutel kunt kopen waarmee je al die gegevens dus niet deelt. Snappen mensen nu echt niet waarom ze zo graag willen dat je hun authenticator gaat gebruiken?
28-10-2022, 18:02 door Anoniem
Woensdag was toch al Verantwoordingsdag in het Haagsche?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Verantwoordingsdag
29-10-2022, 14:40 door Anoniem
Het enige dat de scammer nodig heeft is een telefoonnummer van een potentieel slachtoffer en achtergrond informatie via een facebook account of Instagram. Verder een telefoon om bijvoorbeeld een frauduleus Whatsapp account aan te maken en een aannemelijke smoes om aan een bepaalde verificatiecode te kunnen komen. Gebeurt zelfs van achter de tralies tegenwoordig. "Mamma, mijn smartfoon ligt aan gruzelementen etc." is dan een voorbeeld van een bericht dat het slachtoffer kan verwachten in een bepaald oplichtingsscenario. De fraudeur neemt echter nooit op.

Vraag is nu. Hoe maken we een eind aan zulke cybercriminele praktijken. Hoe kunnen we dergelijke cybercriminelen verhinderen online te gaan (digitaal online-enkelband of zo). Er moet alleen maar ruimte zijn voor eerlijke lieden op het net.
Bij bepaald werk vraagt men van mij ook een VOG, toch? En het kost de gemeenschap klauwen met geld, de cybercrime.

Maar ja, criminelen komen voor in de allerhoogste kringen. Gedrag zonder vormen van enige empathie wordt onvoldoende onderkend. De psychopaat vanaf de geboorte gaat onder de radar in ons systeem en veroorzaakt ongekende werkelijke en psychische schade. En er is al eeuwenlang geen oplossing voor dit probleem, getuige de geschiedenis van 'black nobility' (nobilita nera), (cyber)crime-all-sorts en geinstitutionaliseerde misdaad (misdadige despotische elementen).

De goeden op deze planeet lijden derhalve al sinds de dag, dat Kain Abel sloeg, een zuur lot.

Waarschijnlijk onmogelijk op middellange termijn, dus controleer alle telefoonnummers op echtheid en val niet voor fraude, scam en spam.

#sockpuppet
30-10-2022, 02:44 door Anoniem
wat een bijzondere goede tip gegroet vrouw hessel
30-10-2022, 16:35 door [Account Verwijderd]
En vrijdag antiphishdag...?
Onze overheid is weer leukjes met taal bezig. Gutjes toch, hoe dolletjes!
31-10-2022, 09:27 door Anoniem
Natuurlijk wel grappig.. want de lijn wordt nu weer verschoven...
Maar gebruikers zijn hetzelfde gebleven...

Dus 2FA levert zometeen meer prompt-bombing op.
Net als de koekiemuur meer OK met alle cookies oplevert.
Net als de microsoft 'are you sure' altijd steevast 'OK' klikken oplevert
Net als de microsoft 'next-next-next-finish' hetzelfde patroon oplevert, al had er gestaan 'next next, next, format drive?'
Net als de borden 200m naast de snelweg wijzen op borden 4m boven de weg van RWS

Gaat allemaal niets opleveren...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.