image

FBI: ddos-aanvallen van hacktivisten hebben weinig impact

zondag 6 november 2022, 09:44 door Redactie, 0 reacties

Ddos-aanvallen uitgevoerd door hacktivisten hebben weinig impact op websites en organisaties, zo claimt de FBI. Wel geeft de Amerikaanse opsporingsdienst aan organisaties het advies om van ddos-beschermingsdiensten gebruik te maken. De FBI publiceert geregeld Private Industry Notifications waarin het verschillende onderwerpen bespreekt.

De nieuwste notificatie gaat over hacktivisme en het gebruik van ddos-aanvallen hierbij (pdf). De FBI omschrijft hacktivisme als een "collectief van cybercriminelen" dat voor het bevorderen van een ideologische, sociale of politieke zaak cyberactiviteiten uitvoert. Daarbij kunnen allerlei politieke, sociaal-economische of wereldgebeurtenissen aanleiding zijn.

"Deze aanvallen zijn over het algemeen vrij opportunistisch van aard en hebben bij het nemen van ddos-mitigatiestappen minimale operationele impact op slachtoffers", aldus de FBI. "Vaak overdrijven hacktivisten de impact van de aanvallen op social media. Daardoor is de psychologische impact van ddos-aanvallen vaak groter dan de verstoring."

Om de impact van een ddos-aanval te beperken adviseert de opsporingsdienst het gebruik van ddos-beschermingsdiensten, opstellen van een recoveryplan, het samenwerken met de lokale internetprovider en tijdens en na een ddos-aanval het monitoren van het netwerk, om zo verdachte activiteit te vinden die op een tweede aanval kan duiden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.