image

Kabinet wil dat politie geautomatiseerd saldo- en transactiegegevens kan opvragen

woensdag 16 november 2022, 12:15 door Redactie, 56 reacties

Het kabinet wil dat de politie, Belastingdienst en andere overheidsinstanties op geautomatiseerde wijze de saldo- en transactiegegevens van Nederlandse bankklanten kunnen opvragen. Daarnaast moeten banken bij het verstrekken van identificerende gegevens ook het e-mailadres, mobiele telefoonnummer en IMEI-nummer van hun klanten gaan doorgeven. Een wijzigingsbesluit dat dit mogelijk moet maken is vandaag ter consultatie aangeboden.

Eind 2020 werd de Wet verwijzingsportaal bankgegevens van kracht. Banken zijn wettelijk verplicht om zich op dit portaal aan te sluiten. Via het portaal kunnen politie, andere opsporingsdiensten en de Belastingdienst geautomatiseerd identificerende gegevens van bankklanten opvragen. Het gaat onder andere om de naam, het bankrekeningnummer en de status van de bankrekening die in bijna real-time beschikbaar zijn. Het kabinet wil dit nu verder gaan uitbreiden met saldo- en transactiegegevens, alsmede meer identificerende gegevens. Daarnaast moeten ook het CJIB en de Douane toegang tot het portaal krijgen.

"De Wijzigingswet verwijzingsportaal bankgegevens beoogt de geautomatiseerde levering van saldo- en transactiegegevens mogelijk te maken door Nederlandse banken met meer dan tweeëneenhalf miljoen rekeninghouders aan opsporingsdiensten. Dit zorgt voor een betere informatiepositie van opsporingsdiensten, doordat zij veiliger en sneller beschikken over de juiste saldo- en transactiegegevens", aldus een uitleg van het wetsvoorstel.

Verder wordt het mogelijk om via het verwijzingsportaal bankgegevens te vorderen van vermiste personen die zich hebben onttrokken aan verplichte zorg en kan de Belastingdienst het verwijzingsportaal gebruiken voor het vaststellen van de inningsstrategie, waarbij de betalingsvordering een mogelijk instrument is. Via Internetconsultatie.nl kan er tot 28 december van dit jaar door iedereen op het voorstel worden gereageerd.

Eind september waarschuwde de Raad van State nog dat er risico's kleven aan het geautomatiseerd opvragen en verstrekken van saldo- en transactiegegevens. "De drempel voor onnodige gegevensverstrekking wordt immers lager. Bovendien verschilt de reikwijdte van de vorderingsgrondslagen voor het verwijzingsportaal bankgegevens en de voorwaarden waaraan moet zijn voldaan wil er sprake zijn van een rechtmatige gegevensverstrekking." Volgens de Raad van State is het dan ook belangrijk dat duidelijk wordt in hoeverre de voorgestelde waarborgen voor rechtmatige gegevensverstrekking in de praktijk effectief zullen zijn.

Reacties (56)
16-11-2022, 12:27 door Anoniem
Als zo veel overheidsdiensten toegang tot onze bank- en betaalgegevens krijgen, zit er al snel een corrupte ambtenaar tussen. Het risico op bankspoofing zal hierdoor enorm toenemen. Jammer hoor.
16-11-2022, 12:29 door Anoniem
We moeten natuurlijk wel blijven innoveren als we het niveau van burgerspionage voor moeten blijven op de Chinezen.
16-11-2022, 12:39 door Anoniem
Langzaam sijpelen de nadelen van de verrechtsing de samenleving in, steeds meer selectieve politiek gemotiveerde handhaving door Politie en OM en steeds meer misbruik onder het mom van handhaving.

Zou mooi zijn als men zich weer eens bezig ging houden met handhaving van de overlast (mijn straat staat bijvoorbeeld vol met foutparkeerders), de illegale camera wildgroei eens gaat aanpakken en misschien ook eens gaan handhaving als de vleeswappies weer overlast gaan veroorzaken op hun trekkers....

Echt jammer om te zien hoe de samenleving steeds meer een rechtse profiteursstaat wordt waar bouwend nederland, huisjesmelkers en de vleesindustrie hun handjes ophouden bij de overheid om de rest van de samenleving te gijzelen voor hun winstenbejag.
16-11-2022, 12:41 door Anoniem
Niet alleen voor de rente moet je naar buitenlandse banken kijken.
16-11-2022, 12:47 door Anoniem
Door Anoniem: We moeten natuurlijk wel blijven innoveren als we het niveau van burgerspionage voor moeten blijven op de Chinezen.

Te krankzinnig voor woorden...
16-11-2022, 12:55 door Anoniem
Nog even en ze willen weten wat er in je onderbroek zit.
16-11-2022, 12:58 door Anoniem
Kabinet wil dat politie geautomatiseerd saldo- en transactiegegevens kan opvragen

Ja ik wil minder belasting betalen.
Meer kans op een betaalbare woning
Als jarenlange belastingbetaler voorrang op laten we ze instromers noemen.
Voorrang op huisarts, woning, ziekenhuis.
En de lijst kan nog veel langer.
16-11-2022, 13:09 door Anoniem
Laat een hééél diepe zucht.

Dus alle inwoners van Nederland (met een bankrekening) worden met deze maatregel door de politiek (opnieuw) tot permanente verdachten van nog onbekende misdaden gemaakt. Hoezo onschuldig tot schuld bewezen is.
Hoe groot is dan het dreigingsniveau, en waarom wordt dit dan niet eerst vooraf met de burgers besproken.
Willen zij wel massaal dat de overheid zo ver en in zoveel detail achter hun voordeur kan kijken.


Op deze maatregel heb ik twee reacties:

1. vanuit principieel oogpunt wil ik helemaal niet dat allerhande overheidsdiensten in mijn bank- en transactiegegevens rondsnuffelen. Zeker niet geautomatiseerd.
Als ik niet vervolgd wordt voor een misdaad, dan heeft de overheid daar met zijn neus uit te blijven.
En wordt ik wel verdacht of vervolgd, dan kan dat op individuele basis aangekaart worden bij de rechter, en kan die toestemming geven.

2.vanuit een kosten/baten analyse (cijfermatige onderbouwing): wat kost dit en wat levert het effectief aan bewijs voor misdaden op.
Gaan mensen die iets te verbergen hebben, hun transacties dan niet buiten het zicht van de banken uitvoeren?
En doen ze dat dan nu al niet? Dus hoe effectief gaat deze maatregel zijn?


Waarom willen politici zo graag de privacy van burgers met het badwater weggooien?
En dan maar verbaasd zijn als de afstand en het onbegrip tussen politiek en burger weer een stuk groter geworden is. En er weer meer mensen afhaken.
Op dit moment is de grootste dreiging voor de democratie dit soort anti-democratische maatregelen van regerende politici zelf.

En als doekje voor het bloeden mag je dan meedoen aan een inhoudelijke internetconsultatie waar zelden of nooit iets met de uitkomst gedaan wordt. begin eerst eens met een consultatie/referendum of burgers dit eigenlijk wel willen.

Maar dan komt de politiek er weer eens achter dat ze niet op hetzelfde spoor zitten als de burgers, dus dat doen ze niet.
Te confronterend.


Het is weer dringend tijd voor nieuwe verkiezingen.
(Bij gebrek aan andere legale opties)

Zucht.


Denkt erover om toch maar weer eens een groot bedrag aan contant geld onder het matras te leggen of in het buitenland te beleggen, of in waardevaste goederen te converteren. :-)
Als dit de manier is waarop de overheid en politiek haar burgers vertrouwt...
16-11-2022, 13:10 door majortom - Bijgewerkt: 16-11-2022, 13:13
De controlestaat wordt verder opgetuigd. Alle kenmerken van het geleidelijk onder surveillance zetten van iedere burger in Nederland, die blijkbaar standaard als verdachte wordt gezien, zijn aanwezig. Het gaat overigens nu wel met erg forse stappen: centrale biometrische database, onder de tap van alle gebruikte clouddiensten, centrale transactiemonitoring over alle banken heen, geen cashbetalingen meer groter dan 3000 EUR en dan nu dit. Continue monitoring is daarmee een feit.

Daarnaast moeten banken bij het verstrekken van identificerende gegevens ook het e-mailadres, mobiele telefoonnummer en IMEI-nummer van hun klanten gaan doorgeven.
Dus een emaladres en een telefoon worden verplicht om te kunnen bankieren? De bank weet deze gegevens niet van mij (ik bankier niet met een telefoon) en ze krijgen ze wat mij betreft ook niet. Email adres dat ze wellcht hebben is allang verouderd; telefoonnummer heb ik niet verstrekt.

En die zogenaamde inspraak via de internet consultatie is een lachertje. Ze moeten gewoon door dit hoepeltje heen, nemen dit al dan niet ter kennisgeving aan en gaan gewoon door op de ingeslagen weg. Hoezo inspraak?
16-11-2022, 13:40 door Anoniem
De eerste stap is het automatisch monitoren op (verdachte) transacties, de tweede stap is het automatisch blokkeren van een dergelijke rekening... om vervolgens via een geatomatiseerde servicedesk weer toegang proberen te verkrijgen...
Toch maar weer wat geld onder het matras bewaren, maar niet meer dan 3000 natuurlijk, want dat mag ook weer niet.
16-11-2022, 13:50 door Anoniem
Nog even en de overheid en de Belastingdienst willen foto's van je slaapkamer hebben. Oh wacht!
16-11-2022, 13:51 door Anoniem
Geld onder het matras, en aan de ontraceerbare crypto, het is puur een principe kwestie aan het worden met deze achterlijke overheid.
Alles moet kapot in dit land.
16-11-2022, 13:52 door Anoniem
Een internet sleepnet, een bancair sleepnet, een transactie sleepnet en je auto overal gevolgd door ANPR camera's die in het hele land is opgesteld...

Welkom in China!
16-11-2022, 13:57 door Anoniem
Weer een reden om geen bank app te gebruiken (IMEI, ip addres, device id) en continu met cash te betalen zolang het nog kan.

Verplichte zorg is ook al zo'n authoritaire streek, Xinjang heropvoedings kampen binnenkort dan maar.
16-11-2022, 13:57 door Anoniem
Nou begrijp ik ook waarom terroristen een eigen bancair systeem erop na houden: dit gaat buiten alle controle om en zo wordt geld voor terroristische misdrijven gebruikt.

Alleen in dit land willen ze graag gekke henkie spelen. Ze controleren zich suf, maar vinden niks.
16-11-2022, 14:03 door Anoniem
Door majortom: De controlestaat wordt verder opgetuigd. Alle kenmerken van het geleidelijk onder surveillance zetten van iedere burger in Nederland, die blijkbaar standaard als verdachte wordt gezien, zijn aanwezig. Het gaat overigens nu wel met erg forse stappen: centrale biometrische database, onder de tap van alle gebruikte clouddiensten, centrale transactiemonitoring over alle banken heen, geen cashbetalingen meer groter dan 3000 EUR en dan nu dit. Continue monitoring is daarmee een feit.

Daarnaast moeten banken bij het verstrekken van identificerende gegevens ook het e-mailadres, mobiele telefoonnummer en IMEI-nummer van hun klanten gaan doorgeven.
Dus een emaladres en een telefoon worden verplicht om te kunnen bankieren? De bank weet deze gegevens niet van mij (ik bankier niet met een telefoon) en ze krijgen ze wat mij betreft ook niet. Email adres dat ze wellcht hebben is allang verouderd; telefoonnummer heb ik niet verstrekt.

En die zogenaamde inspraak via de internet consultatie is een lachertje. Ze moeten gewoon door dit hoepeltje heen, nemen dit al dan niet ter kennisgeving aan en gaan gewoon door op de ingeslagen weg. Hoezo inspraak?
De volgende stap is de volledig digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Je krijgt een wallet voor je persoonlijke tracking device (smartphone) om je dagelijks kleine betalingen te doen.

Als contant geld volledig is uitgeband is het een klein kunstje om je te "motiveren" om je geld aan de juiste dingen uit te geven.
16-11-2022, 14:26 door Bitje-scheef
Waanzin dit.
16-11-2022, 14:32 door Anoniem
Door majortom: Dus een emaladres en een telefoon worden verplicht om te kunnen bankieren? De bank weet deze gegevens niet van mij (ik bankier niet met een telefoon) en ze krijgen ze wat mij betreft ook niet. Email adres dat ze wellcht hebben is allang verouderd; telefoonnummer heb ik niet verstrekt.

Mijn bank heeft mijn e-mail adres niet. De bank van mijn vader heeft diens e-mail adres wel. Wie is er meer digivaardig?

Als ik een mail van een bank krijg gaat die ongelezen en ongeopend de prullenbak in.

Als mijn vader een e-mail krijgt van een van zijn banken, dan stuurt hij deze door naar valse mail (een of ander e-mail adres). Ook mails die volgens mij echt zijn! Vroeger kreeg ik ze van mijn vader maar ik heb laten weten dat ik daar niet gediend van ben. Geen spam en phishing mails in mijn inbox.
16-11-2022, 14:55 door Anoniem
Door Anoniem: Langzaam sijpelen de nadelen van de verrechtsing de samenleving in.

Ja, want in marxistische staten gaat het wél lekker hè? Het beteugelen van de macht van genoemde overheidsinstanties is juist een 'rechtse' standpunt. Als een 'rechtse' partij inzicht/controle van transactiegegevens wil dan is dat gewoon geen rechts standpunt van ze.
16-11-2022, 15:22 door Anoniem
Helemaal gestoord dit. Niemand heeft dit goedgekeurd alleen die communistische ratten die dit willen.
16-11-2022, 15:51 door Anoniem
Ik wil een analoge samenleving,
ook alle retail winkels mogen terug,
geen marktwerking of open markt,veel minder
internet of digitaal iets moeten,i.p.v iets mogen of willen
leven in eenvoud,leven in vrijheid,en
terug naar de basics.

The Matrix
16-11-2022, 15:51 door Anoniem
Door Anoniem: Nog even en de overheid en de Belastingdienst willen foto's van je slaapkamer hebben. Oh wacht!

Klop, klepel.
16-11-2022, 15:53 door Anoniem
Door Anoniem: Geld onder het matras, en aan de ontraceerbare crypto, het is puur een principe kwestie aan het worden met deze achterlijke overheid.
Alles moet kapot in dit land.

Crypto is niet on traceerbaar. Behoor je al jaren op te geven op je aangifte.
16-11-2022, 15:54 door Anoniem
Het risico op bankspoofing zal hierdoor enorm toenemen. Jammer hoor.
En mocht je er intrappen is het je eigen schuld.

Ik denk dat het probleem voor de justitie is dat er hier veel te veel belangen groepen zijn waar de politiek naar luistert.
De politie weet heus wie ze wel of niet moeten hebben maar dan komt de politiek met beweegredenen dat dit niet mag.
En met deze instelling zal de drugsmaffia en criminelen nooit aangepakt kunnen worden en daar zijn wij allemaal de
dupe van.
16-11-2022, 16:12 door Anoniem
Door Anoniem 12:39: Langzaam sijpelen de nadelen van de verrechtsing de samenleving in, steeds meer selectieve politiek gemotiveerde handhaving door Politie en OM en steeds meer misbruik onder het mom van handhaving.
Van die "verrechtsing" merk ik anders weinig. Ik zie vooral meer en meer verlinksing.


Door Anoniem 12:39:
Zou mooi zijn als men zich weer eens bezig ging houden met handhaving van de overlast (mijn straat staat bijvoorbeeld vol met foutparkeerders), de illegale camera wildgroei eens gaat aanpakken en misschien ook eens gaan handhaving als de vleeswappies weer overlast gaan veroorzaken op hun trekkers....
Als men nu eens écht rechts beleid uit zou voeren, in plaats van dat men de linkse sociale heilstaat tegen elke prijs in stand probeert te houden, dan zou dit verhaal wellicht hout snijden. Nee, dit is geen voorbeeld van de "verrechtsing" van Nederland. In tegendeel. Lekker kort straffen zorgt ervoor dat men snel weer aan het graaien kan gaan.

Door Anoniem 12:39:
Echt jammer om te zien hoe de samenleving steeds meer een rechtse profiteursstaat wordt waar bouwend nederland, huisjesmelkers en de vleesindustrie hun handjes ophouden bij de overheid om de rest van de samenleving te gijzelen voor hun winstenbejag.
Je bedoelt dat de overheid heel veel belasting aftroggelt van ondernemers en er op deze manier geen geld overblijft voor als het slecht gaat? Gevolg van links beleid.
16-11-2022, 16:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: We moeten natuurlijk wel blijven innoveren als we het niveau van burgerspionage voor moeten blijven op de Chinezen.

Te krankzinnig voor woorden...
Maar wel een waarheid als een koe.

Ondertussen braaf alles pinnen hoor. Cash is maar lastig.
Want we hebben niks te verbergen.
16-11-2022, 16:17 door Anoniem
Door Anoniem:Ik denk dat het probleem voor de justitie is dat er hier veel te veel belangen groepen zijn waar de politiek naar luistert. De politie weet heus wie ze wel of niet moeten hebben maar dan komt de politiek met beweegredenen dat dit niet mag. En met deze instelling zal de drugsmaffia en criminelen nooit aangepakt kunnen worden en daar zijn wij allemaal de dupe van.

Dus het doel heiligt de middelen. Nederland is al zo ver afgegleden, van haar democratische en rechtstateijke principes.
Door deze sleepnetmaatregel worden alle burgers permanent verdacht van niet gepleegde misdaden.


Wat hebben overheidsorganenen in mijn bank- en transactiegegevens rond te snuffelen zolang ik nergesn van verdacht wordt?
En als ze wel een verdenking hebben, laat ze dsat dan aan een rechter voorleggen. Dan is er in ieder geval toetsing door een mens.

Ik heb geen vertrouwen in ondoorzichtige, achter de schermen analyserende alogoritmes met wie weet welke ingebouwde biassen die in bulk het betaalgedrag van alle Nederlanders in de gaten (kunnen) houden.
'Computer says no", zoder dat jij als slachtoffer weet waarom niet of waar je van verdacht wordt. En je bent een slachtoffer van deze overheid tot die bewezen heeft dat jij iets op je kerfstok hebt.

Je bent onschuldig tot de schuld bewezen is. We leven niet meer in middeleeuwse tijden.
Maar het begint er wel steeds meer op te lijken.
(Heksenvervolging: Als je verdrinkt ben je onschuldig. Blijf je drijven dan ben je schuldig en wordt je verbrand)
16-11-2022, 16:39 door Anoniem
Dit is volstrekt gestoord, wat een inbreuk op de privacy van alle nederlanders en nederlandse bedrijven en stichtingen. Gestoord. We horen te vaak dat foute agenten geheime informatie uit strafdossiers verkopen aan zware criminelenz dit is natuurlijk vragen om nog meer misbruik en je creëert een honeypot van je welste. Toegankelijk voor elke agent, amtenaar of bestuurder. Dit wordt een lawine aan misbruik waarbij bevoegden zonder aanleiding gaan spioneren in de financiële prive gegevens van familieleden, vrienden en vooral partners, expartners en etc. Herinneren we ons de agent nog die dates scoorde via het politiesysteem door te zoeken naar vrijgezelle vrouwen die iets was overkomen en dan kwam hij langs om nog wat vragen te stelen, etc etc.

Als dit Nederlandse wetgeving is vraag ik me af of je dan niet gewoon een sloveense bank kan kiezen en je daarmee wel je prive zaken prive kan houden.

Duidelijk dat de rijken in NL nu nog massalet hun vermogens gaan verstoppen in de belastingontduiking bermuda driehoek. Je moet wel want agenten, ambtenaren kunnen jouw informatie inzien en tips doorgeven aan berovers en ontvoerders over wie er allemaal interessant is als target. Waanzin


Ik zag een opmerking dat alleen communistche ratten dit willen.. News flash. Rechts regeert al 12 jaar in NL. Dus ddegene die dat zegt is echt wereldvreemd. Nederland is EXREEM RECHTS, met sinds 2010 nom stop ubber rechtse partij VVD aan het roer, zie de peilingen en verkiezings uitslagen. Rechtse partijen als VVD, CDA, D666, CU, PVDA, PVV, FVD, JA21 zijn zeer populair en al 12 naar heeft het rechtse blok een extreme meerderheid. Alleen omdat CDA, D66 niet willen regeren met PVV of FVD is er een minder duidelijk RECHTS overwicht. Maar Nederland is al meer dan 12 naar extreem rechts, landelijk, lokaal en overal.

Er is niets links aan nederland, want linkse partijen regeren al decenia niet meer. Pvda vind ik overigens geen linkspartij, want ze zijn door hun succes onderdeel geworden van het rechtse baantjes carrousel en kapitalistische kartel.
Frappant dat er rechtse tokkies zo in de ear zijn dan ze zelfs nu nog links de schuld geven van evident rechts beleid.

Rechts of links boeit niet, het gaat om bederfelijke ideeën die mensenrechten en privacy schenden. Zou zeer treurig zijn als dit wordt doorgevoerd.

Iets wat alleen in NeDDRland zou kunnen werken overigens, want in de parlementaire monarchie waarin we leven is er een sneaky toetsverbod ingevoerd door Thorbecke en zijn rechtse trawanten. Wat betekend dat rechters deze gang van zaken niet kunnen toetsen aan onze (praktisch waardeloze) grondwet.

Alleen in Nederland is er een toetsverbod, geen westers land geeft zo'n sneu onrechtvaardige situatie. Nergens zou dat kunnen behalve hier. Niet in China, niet in Rusland ook niet in communistitstan. Maar wel in het zogenaamde gave NeDDRland.

Zucht.

Opdat we nooit vergeten dat er na de toeslag affaire die mogelijk werd gemaakt door Rutte 1-2-3-4 en Rutte 4 viel aangezien er aantoonbaar gelogen en gediscrimineerd werd.
Dat in maart 2022 ons gestoorde volkje niet het VVD van Mark Rutte en zijn medeplegers CDA en D66 afstrafte maar dat ze gewoon weer de meerderheid kregen.
Schandalig
Dit land verdient een straf voor hun domme stemgedrag.
Onconstitutionele partijen moet je BOYCOTTEN!
#VVD-CDA-D66-PVDA-CU-SGP-maar-ook-PVV-FVD-JA22 en alle neppe Leefbaar partijen! Nooit meer op stemmen svp!
16-11-2022, 16:43 door Anoniem
Gewoon omdat het kan.
Zal menig ambtenaartje uit nieuwsgierigheid misbruik van maken.
Kijk naar ziekenhuizen waar al vaak een medewerker is betrapt op het inzien van patiëntgegevens.
En het zal wel niet zo zijn dat de burger wiens gegevens zijn ingezien daar automatisch bericht van krijgt met de naam en functie van de ambtenaar erbij.
16-11-2022, 16:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Het risico op bankspoofing zal hierdoor enorm toenemen. Jammer hoor.
En mocht je er intrappen is het je eigen schuld.

Ik denk dat het probleem voor de justitie is dat er hier veel te veel belangen groepen zijn waar de politiek naar luistert.
De politie weet heus wie ze wel of niet moeten hebben maar dan komt de politiek met beweegredenen dat dit niet mag.
En met deze instelling zal de drugsmaffia en criminelen nooit aangepakt kunnen worden en daar zijn wij allemaal de
dupe van.

Dit is gewoon bedoeld als opstapje naar CBDC en de digital wallet waar alles aangekoppeld wordt in een grote ledger. Bankspoofing zal wel degelijk toenemen, alhoewel ik ook vaak zeg dat het je eigen schuld is dat je hierin trapt zie ik wel grotere gevaren zoals het voordoen van een overheidsinstantie met gegevens die klakkeloos uit dit soort systemen komen. Je hebt al een email adres, telefoonnummer, een IMEI en welke bank. Met deze gegevens zie ik het een en ander al misgaan en dan heb ik het nog niet over de transacties als een corrupte ambtenaar dit soort gegevens doorspeelt kan je zomaar denken dat het om een echte bankmedewerker gaat (alhoewel ze nooit bellen, is de kans op fraude velen malen hoger). Bijvoorbeeld een zogenaamde bankmedewerker die jou opbelt en je vraagt of de laatste transactie die je zojuist hebt gemaakt in de AH overeenkomt met de gegevens die je even in de app wilt controleren. Ik kan tal van scenarios bedenken waar dit helemaal fout kan gaan en dan heb ik het nog niet eens over de totalitaire communistische staat die in ontwikkeling is. De overheid moet helemaal niet bij mijn gegevens kunnen en al helemaal niet dit soort onwijs gevoelige informatie. Het gaat ze geen zak aan wat ik prive doe.
16-11-2022, 17:21 door Anoniem
Door Anoniem: Gewoon omdat het kan.
Zal menig ambtenaartje uit nieuwsgierigheid misbruik van maken.
Kijk naar ziekenhuizen waar al vaak een medewerker is betrapt op het inzien van patiëntgegevens.
En het zal wel niet zo zijn dat de burger wiens gegevens zijn ingezien daar automatisch bericht van krijgt met de naam en functie van de ambtenaar erbij.

Ik heb wel intresse in Rutte's (en de rest van dat zootje) transactie info, waar kan ik die kopen? Wie o wie wordt de bankgegevens snowden. Je zou er bijna voor gaan soliciteren ;-)
16-11-2022, 18:13 door Anoniem
Door Anoniem: Nog even en ze willen weten wat er in je onderbroek zit.

De zwarte kousen christen Rouvoet, minister van overbodigheid en zeurdingen was daar in 2008 al volop mee bezig:
https://www.geenstijl.nl/1498791/rouvoet_heb_je_een_baal_of_ben/
16-11-2022, 18:15 door Anoniem
Met alle gekkigheden op een stokje wel erg fijn dat er tenminste nog een Raad van State is!

Verder moet je je er ook weer niet té druk om maken. Als je even afstand neemt van het onderwerp zelf dan zie je de mislukking van zo een project alweer opdoemen. Zelfs met een bril zonder glazen. Ze kunnen al jaren zelfs niet eens meer fatsoenlijk afluisteren bij de politie. Dus ik bedoel maar. En dan zwijg ik nog over de excelvaardigheden bij de belastingdiensten.

Het euvel ligt niet bij het probleem. Maar in de motivatie om er wat aan te doen. Juist die is is vaak bedenkelijk. Voor een vrij land.
16-11-2022, 18:22 door Anoniem
Ben ik even blij dat ik een ouderwetse calculator heb, het mobiele nummer wat de bank heeft allang niet meer werkt, het IMEI nummer is van een kapotgeslagen telefoon in een vuilnisbak belandt is, en dat ik morgen het emailadres ga wijzigen wat ze hebben bij de bank.

Wat heeft de politie ermee te maken? Zij gaan lekker voor rechter spelen? Briljant idee.

Dezelfde idioten die illegaal woningen ontruimen, mensen voor door rood licht fietsen als er niemand aan komt bekeuren, en denken de authoriteit te mogen spelen over andere mensen.

The police, THEY break the peace.
16-11-2022, 19:47 door Anoniem
Nog meer gegevens die de (r)overheid wil hebben van de burgers. Nog meer troep waar ze alleen maar in verzuipen en totaal niet meer weten waar ze welke informatie van wie moeten zoeken omdat ze gewoon veel teveel informatie hebben. Na mij de zondvloed. Tijd om op te krassen naar een narcostaat... Die hebben volgens mij hun zaken echt wel beter voor elkaar....

The Unknown Preacher
16-11-2022, 21:22 door Anoniem
Werkelijk bizar hoeveel van dit soort berichten er de laatste tijd naar buiten komen.
Het is echt de hoogste tijd dat we mensen met gezond verstand en heel weinig macht aan het roer gaan krijgen.
China gaat nog eens jaloers worden op ons.

T
16-11-2022, 22:16 door Anoniem
Wat gaat het ons, de burgers, de maatschappij daadwerkelijk en constructief opleveren? Want daar zit het kabinet voor en is ons 'democratisch' systeem ingericht. Ja toch!???

Ik ben benieuwd!
16-11-2022, 23:08 door Anoniem
De stroom van dit soort berichten begint beangstigende vormen aan te nemen. Ook hier kun je weer via internetconsultatie op reageren, net als bij de coronawetten waar duizenden reacties gewoon werden weggewuifd. Maar toch proberen ze je in ieder geval de illusie te geven dat dit onderdeel uitmaakt van een democratisch proces.

Achter de schermen bouwt men de infrastructuur al op.
Connect the dots:
1. Overheid naar de publieke cloud (alle burgerdata daar)
2. Centrale banken begin met de testen voor CBDC's
3. Organen met een machts/geweldpositie krijgen toegang tot alle transacties.
4. Betalingen boven de 100 euro moeten gemonitord worden
5. Door diverse "denk"tanks is al geopperd dat mensen een persoonlijk co2 budget moeten krijgen.

Volgens mij kan iedereen wel aanvoelen dat het einde van de vrijheden zoals we die kennen steeds dichter bijkomt. Helaas nog veel mensen die geloven in valse profeten als Trump, Wilders enz. Puur zodat ze zelf geen actie hoeven te ondernemen.
17-11-2022, 01:21 door Anoniem
Vreemd toch. Als je alle bovenstaande reacties leest om dan te weten dat men als kabinet toch op deze ingeslagen weg doorgaat.

Dus wij als burgers doen er niets meer toe. Men, als kabinet, is horig aan andere krachten. Over de ganse aarde hetzelfde minimum-stelsel vestigen. Dat is het doel dezer voorstanders van een wereldregering.

We gaan nog 'leuke' tijden beleven.
17-11-2022, 08:48 door Anoniem
Dit mag allemaal best als we dan ook de ambtenaren strafrechtelijk mogen vervolgen bij misbruik. Waarbij we 100% monitoring laten doen door personen die een salaris voor het leven hebben. Net zoals rechters. Bij serieus misbruik minimaal 6 maanden de cel in en nooit meer een baan als ambtenaar in welke vorm dan ook. Wieden we vanzelf de psychopaatjes er tussenuit want die kunnen zich toch niet beheersen. Zoals de schorpioen zei,.... Ik kan er niks aan doen, het zit in mijn aard.
17-11-2022, 09:03 door Anoniem
Hoelang zou het duren voordat dit wordt misbruikt/gehacked? Alle gegevens op straat of het wordt doorverkocht.

Of voor gebruik door criminelen; vast bedrag per maand en je kan er ook gebruik van maken!

Wie heeft dit besloten ...
17-11-2022, 09:17 door Anoniem
Hebben ze niets anders te doen ...maak je eens druk om echt belangrijke dingen ..Hele land is naar de k....e ..

Privacy ,Democratie ..waar dan ?????

wordt een politie staat .


R.
17-11-2022, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem: Hoelang zou het duren voordat dit wordt misbruikt/gehacked? Alle gegevens op straat of het wordt doorverkocht.

Of voor gebruik door criminelen; vast bedrag per maand en je kan er ook gebruik van maken!

Wie heeft dit besloten ...

Als je denkt dat de data nu wel veilig is heb ik nieuws voor je... Ook nu is het eenvoudig om allerlei data te exfiltereren. Zoals uit recente berichtgeving blijkt mist er allerlei logging bij organisaties laat staan dat er structureel monitoring gedaan wordt. Vele organisaties hebben domweg niet de kennis en kunde in huis om de benodigde sturing te effectueren in tactische en operationele processen. Bijsturing van mensen binnen de verschillende organisaties is vrijwel onmogelijk omdat er domweg geen mandaat is bij de mensen die de kennis wel hebben om de juiste zaken af te dwingen.

Zolang we organisaties laten besturen door theoretisch geschoolde mensen, juristen, economen, psychologen, etc die feitelijk niet de risico's echt kunnen inschatten zullen zaken gebagataliseerd worden. Er is echter nieuwe wetgeving die moet bijdragen aan een gedragsverandering maar eerst moeten er een paar veroordelingen zijn voordat men die serieus gaat nemen.
17-11-2022, 12:57 door Anoniem
L.S.

Je hoeft alleen maar de weg te kennen om bij de data te kunnen geraken.
Intelx.io om interessant te kunnen zoeken.
Net als bij nitter.it om twitter te kunnen uitlezen.

Inderdaad er staan een aantal zaken goed onder druk (of liever gezegd er wordt verkeerd aangescherpt),
met name waar het de diversiteit en de tot nu toe steeds aangenomen basisgrondrechten van het individu betreft.

Maar het systeem is al eeuwenlang liefdeloos bezig.
(Oej, dat laatste mogen we niet benoemen, dan komt de newspeak-factchecker ons rapporteren).

#obserwator
17-11-2022, 14:43 door Anoniem
Aan de reacties is wel te zien dat de meeste van de reageerders totaal geen idee hebben waar het over gaat.
Als een opsporingsdienst nu een bankrekening wil inzien van een verdachte moet men een vordering opstellen die men naar de desbetreffende bank moet sturen die vervolgens de gevorderde gegevens moet verstrekken. In het nieuwe systeem gaat dit geautomatiseerd; dus een efficiencyslag.

Het is dus ook niet zo dat de opsporingsdiensten zomaar in de gegevens kunnen rondkijken. Pas als er sprake is van een verdachte (waarbij een officier van justitie aan het onderzoek is gekoppeld) kunnen er gegevens worden opgevraagd en ingezien.

Wat dit betreft is het artikel blijkbaar geschreven door een journalist die weinig kaas heeft gegeten van deze problematiek.
17-11-2022, 16:11 door Anoniem
Door Anoniem: Aan de reacties is wel te zien dat de meeste van de reageerders totaal geen idee hebben waar het over gaat.
Als een opsporingsdienst nu een bankrekening wil inzien van een verdachte moet men een vordering opstellen die men naar de desbetreffende bank moet sturen die vervolgens de gevorderde gegevens moet verstrekken. In het nieuwe systeem gaat dit geautomatiseerd; dus een efficiencyslag.

Het is dus ook niet zo dat de opsporingsdiensten zomaar in de gegevens kunnen rondkijken. Pas als er sprake is van een verdachte (waarbij een officier van justitie aan het onderzoek is gekoppeld) kunnen er gegevens worden opgevraagd en ingezien.

Wat dit betreft is het artikel blijkbaar geschreven door een journalist die weinig kaas heeft gegeten van deze problematiek.

Of jij hebt het niet begrepen. Als iets een efficiëntieslag is, maakt dat het nog niet een goed idee.

Dat alleen bevoegde personen ergens bij kunnen is een wassen neus. Steeds opnieuw blijkt dat ook onbevoegden dit soort informatie (kunnen) opvragen (foutje bedankt, we zullen het nog beter monitoren *kuch*), of dat bevoegden meer opvragen dan ze zouden mogen doen (opnieuw: foutje bedankt, we zullen het nog beter monitoren, slaapt u rustig verder! *kuch*). En nu moet het opvragen van deze informatie niet alleen geautomatiseerd worden, maar zouden ze liefst ook nog weten welk merk wc-papier je in huis hebt.

WANNEER IS NOU DE GRENS BEREIKT WAAROP DIT STOPT?

Ik begrijp WERKELIJK niet hoe IEMAND met ENIG VERSTAND van zaken hier over na kan denken, laat staan dit een goed idee kan vinden.
17-11-2022, 19:03 door Anoniem
Beste anoniem van 16:11,

Zeer juist opgemerkt met je reactie. + 100 dus.

Daarom gebeurt er ook steeds wat er gebeurt.
De meeste wezens, die voor mensen moeten doorgaan, staan op de automatische piloot.
Zo zijn ze getraind. Je moet ook niet overal bij denken, dan is het leven onwerkbaar.

Maar nergens bij of over nadenken is een ander uiterste, wat je niet moet willen.
En toch streven velen juist die gemakkelijkheid na.
Scheelt ook een heleboel schuld- en ander gevoel.
Later verzucht je een keer: "Wir haben es nicht gewusst" en ga je verder op de ingeslagen weg.

luntrus
18-11-2022, 07:13 door Anoniem
https://businessam.be/nederland-betalingen-vanaf-100-euro-monitoren/

Dit vindt de AP van het bovenstaande.

Overheid wilt eerst alles vastgelegd hebben en daarna de vrijheidsberoving dit te kunnen volgen/inzien. De toeslagenaffaire was een voorproefje gericht op voornamelijk de Ali's en Mehmet's van ons maatschappelij. Nu zijn we allemaal de Lidl.
18-11-2022, 09:51 door Anoniem
Jammer dat ik ook weer de verrechtsing kaart voorbij zie komen als oorzaak. Als er 1 kabinet de privacy en grondwettelijke rechten van de burgers met voetstappen betreed en te grabbel gooit is het dit kabinet, wat voor het grootste gedeelte bestaat uit linkse partijen.
Past weer precies in de agenda 2030 van het WEF waar deze politici door laten leiden (Rutte, Kaag, Hoekstra). Ook nog eens ondersteund door een lid van het koningshuis die zich bemoeit met zaken die het niet aan gaat.
Dit is de zoveelste maatregel die het volk niet wil. Begint aardig op dictatuur te lijkem in Nederland.
18-11-2022, 22:22 door Anoniem
https://twitter.com/OuraniaNereus/status/1591339604111917062
18-11-2022, 22:46 door Anoniem
Bitcoin fixes this
19-11-2022, 21:16 door Anoniem
Door Anoniem:

...

Het is weer dringend tijd voor nieuwe verkiezingen.
(Bij gebrek aan andere legale opties)

Zucht.

Ik vrees alleen dat na nieuwe verkiezingen partijen aan het bewind komen die nog meer jouw privacy bedreigen...
21-11-2022, 02:40 door Anoniem
Wanneer het fout gaat, even onszelf een nep megaboete opleggen en door.
Zo dat zal ons leren.
21-11-2022, 12:09 door Anoniem
Wel handig op straat: boete naar hoogte van saldo; in beslag nemen van Lamborgini als er minder dan 100keuro op de rekening staat; doorgeven aan de bevriende crimineel waar geld te halen is ...

De enige reden is dat daarmee achterhaald kan worden welke politici in de Tweede Kamer tegen geld gelekt hebben over Arib, slechte humeur Kaag, functie elders enzovoorts. Maar moet je bij iedereen op zijn saldo kijken? Coke wordt toch cash afgerekend binnen en buiten de Amsterdamse grachtengordel?
21-11-2022, 20:08 door Anoniem
Zoo.

Heb vandaag de emailadressen behorend bij mijn bankrekeningen veranderd naar f*ckthepolice_ACAB@likmijnreet.1984.iloveosamabinladen.is
14-06-2023, 21:58 door Anoniem
Hoe wordt de armoede in de hand geholpen er lopen genoeg boeven rond ook bij de overheid instantie en die stieken geld wegsluizen of jatten als je geen bankapp op je Phone hebt geïnstalleerd omdat je je Phonenummer niet kenbaar wilt maken en gewoon nog op de oude manier doet bankieren of gewoon geld wilt pinnen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.