image

Tientallen Facebookmedewerkers bestraft voor kapen van gebruikersaccounts

zaterdag 19 november 2022, 09:20 door Redactie, 8 reacties

De afgelopen jaren hebben tientallen medewerkers van Facebook zich schuldig gemaakt aan het kapen van accounts van gebruikers voor derden. Soms tegen betaling. Meerdere medewerkers zijn inmiddels ontslagen of kregen disciplinaire maatregelen opgelegd, zo meldt The Wall Street Journal. De krant stelt op basis van interne documenten en bronnen dat Meta onlangs personeel heeft opgeroepen om te stoppen met het gebruik van het Online Operations of "Oops" systeem.

Met dit systeem kunnen Facebookmedewerkers de accounts van vrienden, familie of beroemdheden van wie de accounts zijn gekaapt resetten. Meerdere medewerkers bleken echter misbruik van het systeem te maken. Sommige medewerkers lieten zich voor duizenden dollars omkopen om aanvallers toegang tot Facebookaccounts te geven, aldus de Amerikaanse krant. Meerdere van de ontslagen personeelsleden waren werkzaam als beveiligingsmedewerker en hadden als onderdeel van de 'onboarding' bij Facebook ook toegang tot het Oops-systeem.

Reacties (8)
19-11-2022, 10:08 door Anoniem
ja dat wisten we all maar is toch bizar dat je niet meer op je medewerkers kan vertrouwen
enige optie gelijk de zak..
19-11-2022, 13:25 door buttonius - Bijgewerkt: 19-11-2022, 13:30
Door Anoniem: ja dat wisten we all maar is toch bizar dat je niet meer op je medewerkers kan vertrouwen
enige optie gelijk de zak..
Met zoveel medewerkers als bij Facebook op de payroll staan kun je dit soort corruptie verwachten. Bij een serieus bedrijf vergen zulke handelingen de coöperatie van minimaal twee medewerkers.
Zelfs bij een gemiddelde supermarkt kan een caissière een afgeronde transactie niet terugdraaien zonder dat er een tweede persoon bijgehaald wordt. En natuurlijk moet je dit soort bijzondere transacties loggen, steekproefsgewijs controleren, enz..
20-11-2022, 00:52 door Anoniem
Sodeju! Je wil niet weten met hoeveel beroemdheden ik wel niet bevriend ben. Als ik die waar jij jaloers op zou kunnen zijn allemaal ontvriend, dan blijft er nog een heel zooitje over. Ik vind het zelf ook allang niet meer leuk want als mijn werkster bijvoorbeeld een vriendschapsverzoekje wil sturen dan schrikt die zich helemaal de koelere. Wat ook weer niet de bedoeling was.

Nu snap ik wel dat facebook van facebook is. Dus dat die accounts kunnen kapen wat ze maar willen. Anders had ik zelf maar een eigen facebook moeten maken. Fair enough.

Om al die beroemdheden waar ik mee op facebook mee bevriend ben maak ik me nog de minste zorgen. Die zouden het klappen van de zweep inmiddels wel moeten kennen. Als Rupert Murdoch je mag dan kun je zelfs president van Amerika worden. Zo niet, dan kun je enkel nog liedjes als Zij Gelooft In Mij gaan zingen. Dan kun je ook nog echt een prima leven hebben, en een hele mooie begrafenis. Zo rot is de wereld nog niet. De rest is business.

Maar voor die werkster met dat vriendschapsverzoekje.

Die kan zomaar ineens helemaal de verkeerde indruk krijgen als notabene een autoriteit als Facebook zelf met mijn account aan de haal zou gaan. Ik word hier toch wel een beetje bang van. Dat kun je dat mensje echt niet aandoen. Maar blijkbaar niemand bij Facebook die daar bij stilstaat. Ze kunnen dan wel wat mensen onstlaan. Maar dat het daarna dan toch nog gebeurt? Dan zouden ze echt vingerafdrukken van hun personeel moeten gaan scannen. Biometrie opslaan. Paspoorten vragen. Heel dat verleden in een database moeten hebben. Inclusief alle websites die ze ooit bezocht hebben.

Want anders kun je zo een firma natuurlijk helemaal nooit meer vertrouwen.
20-11-2022, 08:01 door spatieman
en dan worden die accounts misbruikt om paid adds te spammen.
20-11-2022, 10:59 door Anoniem
Waarom verbaast mij dit niet?
20-11-2022, 11:08 door Anoniem
Door Anoniem: ja dat wisten we all maar is toch bizar dat je niet meer op je medewerkers kan vertrouwen
enige optie gelijk de zak..

Krijg je er van als het werk wordt uitbesteedt via schimmige constructies waarbij medewerkers minimumloon krijgen en niet eens in dienst zijn van.
21-11-2022, 13:18 door Anoniem
ook door medewerkers meta.?
22-11-2022, 08:32 door bowietje
Wie is er tegenwoordig nog wel te vertrouwen, ze maken alles zodanig ingewikkeld, dat niemand door de bomen het bos nog ziet en men in de valkuil trapt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.