image

Malware in populaire Roblox-extensie voor Chrome raakt 200.000 spelers

donderdag 24 november 2022, 15:51 door Redactie, 0 reacties

Aan een populaire Google Chrome-extensie voor het spel Roblox met meer dan 200.000 installaties is gisteren malware toegevoegd die wachtwoorden en virtuele goederen van spelers probeert te stelen. Google heeft de extensie inmiddels uit de Chrome Web Store én bij gebruikers verwijderd. Die worden onder andere aangeraden hun wachtwoorden te wijzigen. SearchBlox is een Chrome-extensie voor het zoeken en joinen van Roblox-servers.

Meer dan 200.000 spelers installeerden de Chrome-extensie. Gisteren bleek dat er kwaadaardige JavaScript aan de extensie was toegevoegd die onder andere virtuele items van Roblox-spelers automatisch verhandelt en hun inloggegevens steelt. Volgens berichten op Twitter zou de malafide code door de ontwikkelaar van de extensie zijn toegevoegd, maar dat is nog niet bevestigd. Wel zou het account van de extensie-ontwikkelaar op het Roblox-handelsplatform Rolimons wegens verdachte activiteiten zijn opgeheven.

Image

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.