image

Thunderbird volgend jaar zomer beschikbaar als e-mailclient voor Android

maandag 28 november 2022, 18:26 door Redactie, 2 reacties

Thunderbird komt volgend jaar zomer ook beschikbaar als e-mailclient voor Android, zo hebben de ontwikkelaars laten weten. Zoals eerder al bekend werd gaat het niet om een compleet nieuwe app, maar wordt de K-9 Mail-app als basis gebruikt. Thunderbird is al jaren beschikbaar voor desktops, maar een mobiele versie ontbrak, ook al was dit iets waar gebruikers al lang om vragen.

K-9 Mail is in meerdere appstores beschikbaar en telt alleen in de Google Play Store meer dan vijf miljoen downloads. De hoofdontwikkelaar van de e-mailclient, Christian Ketterer, is inmiddels al onderdeel van het Thunderbird-ontwikkelteam geworden. Binnenkort verschijnt er een nieuwe versie van K-9 Mail waarin de vormgeving van het berichtenvenster is aangepast.

Op dit moment zien K-9 en Thunderbird er zeer verschillend uit, maar het is de bedoeling dat K-9 de komende maanden steeds meer in Thunderbird verandert. De uiteindelijke transitie naar "Thunderbird mobile" moet in de zomer van 2023 plaatsvinden.

Reacties (2)
29-11-2022, 10:42 door johanw - Bijgewerkt: 29-11-2022, 10:42
Eerst zien of ze het verbeteren. Gelukkig zit er in email weinig verandering, nu ze oauth hebben ingebouwd in K9 kan de bestaande versie wel weer even vooruit.
29-11-2022, 20:18 door Anoniem
Zat laatst al te zoeken of er een Thunderbird mail-app was voor Android en was geheel verbaast dat dit niet het geval is. Mooie uitbreiding van hun bekende- en betrouwbare naam.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.