image

New Orleans draait verbod op gebruik gezichtsherkenning terug voor politie

vrijdag 2 december 2022, 16:46 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse stad New Orleans introduceerde twee jaar geleden een verbod op het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie door politie, maar heeft besloten om dit terug te draaien. Privacyorganisaties maken zich zorgen. Het stadsbestuur besloot vanwege oplopende misdaadcijfers afgelopen zomer overstag te gaan. Volgens de burgemeester zal het terugdraaien van het verbod voor meer openbare veiligheid zorgen.

De politie van New Orleans claimt dat de toepassing van de technologie beperkt is. Zo is het niet mogelijk om op basis van een match iemand aan te houden of een huiszoekingsbevel te krijgen. De techniek is alleen te gebruiken om iemand te identificeren, zodat die verder kan worden onderzocht als mogelijke verdachte. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU stelt dat gezichtsherkenning nog niet klaar is om nu te worden uitgerold.

"Mensen in deze stad maken zich terecht zorgen over het geweld, maar we willen het goed doen en tools gebruiken die voor een oplossing zorgen, maar gezichtsherkenning is dat niet", zegt Chris Kaiser van de ACLU tegenover Fox News. Hij vindt dat het stadsbestuur vanwege de oplopende misdaadcijfers te snel heeft gehandeld om weer ruimte voor gezichtsherkenning te maken.

Image

Reacties (7)
02-12-2022, 16:54 door karma4
Logisch dat gezivhtsherkenning mogelijk moet zijn. Hoe zou je anders opsporingsberichten moeten opstellen?
Slachtoffers van misdaad nog eens slachtoffer laten worden omdat privacy van daders belangrijker zou zijn is een schending van privacy
03-12-2022, 10:40 door Anoniem
"Is er leven op Pluto?
Kun je dansen op de maan?
Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan?"
04-12-2022, 09:06 door Anoniem
Je moet en je zult in de gaten gehouden worden...[quote[ omdat privacy van daders belangrijker zou zijn[/quote]Het zijn VERDACHTEN. En de meeste verdachten zijn onschuldig, botweg omdat er bij elke zaak meer verdachten dan daders zijn. Kortom: iedereen daar is misdadiger tot het tegendeel bewezen is. Elke keer weer.
04-12-2022, 12:38 door Anoniem
De quote van de burgemeester klinkt als een soundbite van de leverancier. Geen enkele erkenning van de realiteit, slechts voorspelbare holle brol die naast de conclusie redeneert. Je zou toch denken dat de belanghebbenden zoiets subtieler zouden brengen.
04-12-2022, 13:59 door karma4
Door Anoniem: Je moet en je zult in de gaten gehouden worden...[quote[ omdat privacy van daders belangrijker zou zijn
Het zijn VERDACHTEN. En de meeste verdachten zijn onschuldig, botweg omdat er bij elke zaak meer verdachten dan daders zijn. Kortom: iedereen daar is misdadiger tot het tegendeel bewezen is. Elke keer weer.[/quote]De meeste verdachten zijn onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. De slachtoffers van misdadigers en oplichters negeren is wel een heel vreemd privacy algoritme. Welke band heb je met de misdaad en oplichting?
04-12-2022, 17:07 door Anoniem
Door karma4: Logisch dat gezivhtsherkenning mogelijk moet zijn. Hoe zou je anders opsporingsberichten moeten opstellen?
Ze hebben het over gezichtsherkenningstechnologie. Als mensen een gezicht op een affiche herkennen noem je dat geen technologie.
Slachtoffers van misdaad nog eens slachtoffer laten worden omdat privacy van daders belangrijker zou zijn is een schending van privacy
Niet omdat de privacy van de daders belangrijker zou zijn, maar omdat de privacy van alle onschuldige mensen die als fout-positieven eruit komen rollen en die daar mogelijk last van krijgen wel degelijk belangrijk is. Je doet altijd alsof die groep er niet is.
05-12-2022, 10:02 door Anoniem
Slimme politici blijven gezichtsherkenning verbieden met specifieke uitzonderingen...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.