image

Politie houdt 19-jarige Venraynaar aan voor verkoop van phishingpanels

dinsdag 6 december 2022, 16:50 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft vandaag een 19-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van de verkoop van phishingpanels via Telegram. Via een phishingpanel kunnen criminelen de gegevens ontvangen die slachtoffers van phishing op phishingsites invoeren. De verdachte kwam tijdens een andere politieonderzoek in beeld.

Nader onderzoek leidde naar de identiteit en verblijfplaats van de verdachte. Bij zijn aanhouding is ook zijn woning doorzocht, waarbij meerdere gegevensdragers in beslag zijn genomen. De politie sluit niet uit dat het onderzoek naar deze apparaten tot meer aanhoudingen zal leiden. Onlangs werd een verdachte die over een phishingpanel beschikte hiervoor niet veroordeeld, omdat politie had nagelaten om te controleren of het panel ook daadwerkelijk werkte.

Reacties (4)
06-12-2022, 21:13 door Anoniem
Hoe hebben ze hem gevonden?
06-12-2022, 22:30 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe hebben ze hem gevonden?
Waarschijnlijk heeft de bank een watermerk toegevoegd aan de html code, zoals een bepaalde class naam of hash in bestandsnaam. Zo wordt het gekoppeld aan hun klanten. Vervolgens heeft hij de code klakkeloos overgenomen en gebruikt voor de phisingpagina's. Zo is zijn identiteit achterhaald.
07-12-2022, 08:21 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe hebben ze hem gevonden?
Lijkt me niet zo moeilijk. Je hebt bij Telegram toch allemaal van die groepen, zoals je ook bij Feesboek hebt? Dan meldt zo'n agent zich toch gewoon bij aan en speelt zijn spelletje mee?
07-12-2022, 11:55 door kernprogrammer
Zit er geen copyright op het logo van de Nederlandse Politie? Ik ga de popo bellen (grapje).
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.