image

Telegram laat gebruikers account zonder simkaart registreren

woensdag 7 december 2022, 12:39 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-12-2022, 09:35

Chatdienst Telegram biedt gebruikers voortaan de optie om een account aan te maken zonder over een simkaart te beschikken. In plaats daarvan wordt er gewerkt met "anonieme nummers" die via het Fragment-platform kunnen worden verhandeld en via Toncoin moeten worden betaald. Dat laat de chatdienst in een blogposting weten. Toncoin is een cryptovaluta van de TON Foundation die gebruikmaakt van technologie die door Telegram werd ontwikkeld. De chatapp heeft echter geen banden meer met de munt.

Er is echter kritiek op de naamgeving, aangezien het nummer eerst moeten worden aangeschaft, wat inhoudt dat er mogelijk Know Your Customer (KYC) verificatie plaatsvindt. Hierbij controleert een bank of cryptoplatform de identiteit van de klant. Het TON-netwerk van Telegram biedt naar eigen zeggen een bot die cryptotransacties zonder KYC-verificatie uitvoert. Het goedkoopste nummer kost op het moment van schrijven omgerekend 31 dollar.

Naast de registratie van accounts zonder simkaart kunnen gebruikers nu ook voor alle nieuw chats instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch worden verwijderd. Verder is het eenvoudiger gemaakt om berichten in kleine privégroepen automatisch te verwijderen. Alle groepsleden die de naam en afbeelding van de groep kunnen aanpassen kunnen voortaan een timer instellen.

Reacties (1)
08-12-2022, 14:16 door Anoniem
1995 heeft zojuist gebeld. Of we met spoed de gemakkelijk te onthouden 06 nummers terug willen sturen.
Oh ja er is ook gebeld door prepaid sim. We moeten die voicemail nog even afluisteren.

Ongetwijfeld is er een hoger doel maar het ontgaat mij volledig.
Dat fragment platform (?) is overigens dezelfde scam als pets.com
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.