image

Ddos-aanvallen zorgen voor uitval van lessen op Zeeuwse mbo-instelling

vrijdag 9 december 2022, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Ddos-aanvallen hebben op mbo-instelling Scalda in Vlissingen voor uitval van lessen gezorgd. Volgens de onderwijsinstelling worden de aanvallen door één of meerdere personen binnen de school gecoördineerd. "Het zorgt voor grote storingen die op dit moment de voortgang van het onderwijs ernstig onder druk zetten", aldus Scalda in een e-mail aan medewerkers en studenten waar Omroep Zeeland over bericht.

Om de aanvallen tegen te gaan hebben de school en netwerkprovider maatregelen genomen. "Omdat die voorziening bij onze netwerkprovider niet alleen het ongewenste, maar ook het goede dataverkeer beïnvloedt, ontstaan er storingen in ons wifi-netwerk", zo laat de onderwijsinstelling verder weten. Doordat sommige vakken "erg ict-gericht" zijn moest Scalda vanwege de wifi-storingen sommige vakken schrappen.

Wie erachter de aanvallen zit is onbekend. "Onderzoek heeft uitgewezen dat er intern aan de aanvallen is meegewerkt. We nemen dit serieus”, zegt woordvoerder Karin de Bruijn tegenover het AD. De school vraagt mensen met informatie zich te melden bij de mentor of teamleider. De onderwijsinstelling gaat aangifte bij de politie doen en kijkt of het de ontstane schade op de daders kan verhalen.

In het studentenstatuut (pdf) verzoekt Scalda studenten om de bandbreedte van het schoolnetwerk verantwoord te gebruiken. "Vanzelfsprekend is het ook verboden om de digitale bereikbaarheid van Scalda moedwillig in gevaar te brengen, bijvoorbeeld met een ddos-aanval."

Reacties (2)
09-12-2022, 11:58 door Anoniem
lol dat deden wij vroegah ook in het lap met en Knoppix live cdtje, zo duurde het uren voor je eindelijk je gost image kon draaien en stuurde de leeraar je op vrijdagmiddag al lekker om 3 uur naar huis :D
09-12-2022, 19:51 door Japie Apie
Door Anoniem: lol dat deden wij vroegah ook in het lap met en Knoppix live cdtje, zo duurde het uren voor je eindelijk je gost image kon draaien en stuurde de leeraar je op vrijdagmiddag al lekker om 3 uur naar huis :D
Misschien had je die tijd beter kunnen gebruiken om je te verdiepen in het Nederlands .
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.