image

Twitter: recent datalek betreft al eerder gestolen gebruikersdata uit 2021

dinsdag 13 december 2022, 10:26 door Redactie, 0 reacties

Eind vorige maand maakten verschillende websites melding over een nieuwe datalek bij Twitter met de gegevens van miljoenen gebruikers, maar het gaat hier om een eerder datalek uit 2021 waarbij de informatie van 5,4 miljoen gebruikers werd buitgemaakt en dat al eerder in het nieuws kwam. Dat laat Twitter weten.

In juli van dit jaar werd gemeld dat een aanvaller door middel van een kwetsbaarheid in Twitter accountgegevens van 5,4 miljoen gebruikers had bemachtigd en deze data op internet te koop aanbood. Het beveiligingslek maakte het mogelijk om telefoonnummers en e-mailadressen van Twitter-accounts te achterhalen, ook al had de gebruiker deze velden via de privacyinstellingen afgeschermd. Begin augustus bevestigde Twitter het datalek.

Eind november werd er weer door de media bericht over een datalek bij Twitter. Onderzoek van Twitter wijst uit dat het hier om dezelfde data gaat die afgelopen juli op internet werd aangeboden. Het komt vaker voor dat eerder gestolen data als 'nieuw' wordt aangeboden. Verder grijpt Twitter de update over het "vermeende incident" aan om alle gebruikers op te roepen tweefactorauthenticatie in te stellen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.