image

SP en PVV willen winkels verplichten om contant geld te accepteren

woensdag 14 december 2022, 12:34 door Redactie, 36 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-12-2022, 13:25

Als het aan de SP en PVV ligt komt er een acceptatieplicht die winkels verplicht om contant geld te accepteren. De partijen maken zich zorgen over het dalende gebruik van contant geld als betaalmiddel in Nederland. Minister Kaag van Financiën wil nog geen toezeggingen doen. Dat blijkt uit een debat van de vaste commissie voor Financiën dat vorige week plaatsvond.

Tijdens het debat over de financiële markten werd ook uitgebreid gesproken over contant geld. "De SP maakt zich steeds meer zorgen over het dalende gebruik van contant geld als betaalmiddel in ons land", liet SP-Kamerlid Alkaya weten. "Mensen zijn meer contactloos gaan betalen en veel winkeliers hebben sinds de pandemie er ook een gewoonte van gemaakt om geen contant geld meer te accepteren."

De SP wil de daling van het gebruik van contant geld stoppen. "Niet alleen omdat veel mensen afhankelijk zijn van die betalingen, maar ook vanwege het belang van de stabiliteit van het financiële stelsel", merkte Alkaya op. Hij kreeg bijval van PVV-Kamerlid Van Dijck. "Ook daar maakt de PVV zich zorgen over. Nog maar twintig procent wordt contant betaald in de winkels. Je ziet gewoon dat er een tendens is dat het contante geld wordt uitgebannen. Je ziet steeds minder ATM's, je moet tegenwoordig al betalen als je gaat pinnen boven een bepaald bedrag en je ziet outdoor ook steeds meer pinautomaten verdwijnen."

Alkaya wil dan ook wettelijk vastleggen dat winkels verplicht worden om contant geld te accepteren. "Ik vraag de minister daarom om met een wet te komen om de teloorgang van contant geld te stoppen, onder meer door acceptatie verplicht te stellen voor alle detailhandel. Laten we daarmee beginnen. Is zij daartoe bereid?" Ook hier kreeg het SP-Kamerlid bijval van de PVV. "Zo zie je gewoon dat je straks echt een uur moet gaan zoeken om iets te pinnen. Dat kan natuurlijk niet. Ik sluit me wat betreft een acceptatieplicht van contant geld aan bij de SP", liet Van Dijck weten.

Onderzoek

Minister Kaag antwoordde dat het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank (DNB) onderzoek doen naar het borgen van het publieke belang van contant geld. "Dat is klaar in februari 2023. Ik kan niet zeggen per wanneer u een kabinetsreactie kunt verwachten. We nemen daarbij alle opties mee, inclusief de vraag of wetgeving gepast is en op welke manier. Ik zeg "alle opties", maar ik doe geen toezegging dat er wetgeving komt, want ik heb de studie nog niet gezien."

Kaag ging ook in op een toekomst zonder contant geld. "Er is misschien een toekomst — dat is een interessantere vraag — waarin eigenlijk niemand meer contant geld wil gebruiken of waarin het merendeel van de bevolking dat niet meer wil. Wat gaan we dan doen? Maken we dan een wet waarmee het altijd verplicht is? Het is ook belangrijk om in het debat vooruit te denken. Wat gebeurt er over tien, vijftien jaar in een digitale samenleving, die ik misschien niet ga meemaken maar uw kinderen wel? Moeten we altijd maar nee zeggen tegen de vooruitgang? Ik vind dat een veel belangrijkere vraag in het nu, met terugwerkende kracht. Een onderzoek zou dus heel behulpzaam zijn. Dat zou mijn oproep zijn."

Reacties (36)
14-12-2022, 12:50 door Anoniem
De term 'pinnen' verkeerd gebruikt. En deze zinnen zijn tegenstijdig met de kop en de rest van het artikel: "Alkaya wil dan ... geld te stoppen.", " je straks echt ... iets te pinnen"
14-12-2022, 12:53 door Bitje-scheef
Tot een bepaald bedrag zou wel realistisch zijn.
14-12-2022, 13:08 door Anoniem
Nou heel simpel ik ga boodschappen halen en contant betalen nemen ze mijn geld niet aan loop ik zo de winkel uit met de boodschappen en alls politie boos is ik ook boos ik word er niet koud of warm van ...misschien gratis eten op politie post ..haha
14-12-2022, 13:14 door Anoniem
Alkaya wil dan ook wettelijk vastleggen dat winkels verplicht worden om contant geld te stoppen?
14-12-2022, 13:24 door Anoniem
Sowieso is contant geld het enige wettige betaalmiddel, alle andere zijn geaccepteerde betaalmiddelen, is toch wat anders.
14-12-2022, 13:28 door Anoniem
Alhoewel ik principieel tegen 'verplichten' enzo ben (donder op met je overheid en laat mensen gewoon hun leven leiden, zo je wilt lijden), is hier nog wel wat voor te zeggen.

Het is een goed idee, dus zal het er wel niet doorkomen. Want zo werkt dat bij de overheid in Nederland.
14-12-2022, 13:33 door karma4
Belasting betalen en andere verplichtingen richting overheid zijn al tijden vrijwel onmogelijk met contant geld.
Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.
14-12-2022, 13:43 door Anoniem
@ karma4,

Het is bij de zucht tot digitaliseren en het geleidelijk willen uitfaseren van alle cash al erg genoeg dat hierom gevraagd moet worden. Wat heeft dat met extremistische opvattingen te maken in hemelsnaam? Als digitaal betalen om de een of andere reden niet mogelijk blijkt (storing) sta je mooi met je baar geld in je hand bij de pomp of de super en kun je niks.

Degene die met grote bundels briefjes van tien in de losse achterzak rondloopt, mag ook wel eens gecontroleerd worden,
maar daar komt het meestal niet van. Daar zou de discussie over moeten gaan, hoe maken we van dit land een veiliger natie?
Alles digitaal zou een eind maken aan alle criminaliteit en corruptie? Blijf maar wensdenken dan, het is een illusie, hier en elders. Kindertjes op school voorhouden, dat ze zich beter nu al kunnen laten chippen, dan? Zoom in je heufd?

#webproxy
14-12-2022, 13:51 door Anoniem
Door karma4:
Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft.
Dat is helemaal niet zo. Het komt vaak voor dat SP en PVV het eens zijn maar dat gaat dan over situaties waarin de
kleine burger betrokken is. Dit is niet extreem rechts, het is links. De PVV is in die standpunten links, ook al zet links
ze vaak graag weg als "extreem rechts".
14-12-2022, 13:55 door Anoniem
Overheid moet zich hiermee niet bemoeien, dit is een keuze aan de winkels.

Cash geld is duur en een verhoogd risico op overvallen en dit soort ellende.
14-12-2022, 13:58 door Tintin and Milou
Door Anoniem: Sowieso is contant geld het enige wettige betaalmiddel, alle andere zijn geaccepteerde betaalmiddelen, is toch wat anders.

Kan ik met een wettig betaalmiddel overal betalen?
De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Winkeliers mogen contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel geven winkeliers meestal aan welke betaalmiddelen ze niet accepteren. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geldzaken/vraag-en-antwoord/kan-ik-met-een-wettig-betaalmiddel-overal-betalen
14-12-2022, 14:20 door Anoniem
Door Tintin and Milou:
Door Anoniem: Sowieso is contant geld het enige wettige betaalmiddel, alle andere zijn geaccepteerde betaalmiddelen, is toch wat anders.

Kan ik met een wettig betaalmiddel overal betalen?
De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Winkeliers mogen contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel geven winkeliers meestal aan welke betaalmiddelen ze niet accepteren. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geldzaken/vraag-en-antwoord/kan-ik-met-een-wettig-betaalmiddel-overal-betalen
Dat winkeliers het niet accepteren houdt niet in dat contant geld niet het enige wettige betaalmiddel is.
De wetgever heeft op een regenachtige namiddag bepaald dat je het wettige betaalmiddel niet meer hoeft te accepteren, daar ging het fout.
14-12-2022, 14:42 door Anoniem
Moeten we altijd maar nee zeggen tegen de vooruitgang?
Wel ja, noem het maar vooruitgang zo'n dergelijke visie, in dit uit balans zijne technocratisch verkrachte tering land.

Dus inderdaad ALTIJD NEE tegen de z.g.n "vooruitgang" die jullie voor ogen hebben Kaag en Co.
14-12-2022, 14:57 door _R0N_
Door karma4: Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.

Dan heb je niet goed opgelet De PVV heeft het partijprogramma van de SP genomen van 1983 en heeft daar een haat aan Islam aan toegevoegd. Sociaal economisch is de PVV eigenlijk vreselijk links, zo links zelfs dat de enige partij waarmee ze zouden kunnen samenwerken de SP is.
De SP is totaal niet rechts maar de PVV eigenlijk ook niet.
14-12-2022, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem: Alhoewel ik principieel tegen 'verplichten' enzo ben (donder op met je overheid en laat mensen gewoon hun leven leiden, zo je wilt lijden), is hier nog wel wat voor te zeggen.

Het is een goed idee, dus zal het er wel niet doorkomen. Want zo werkt dat bij de overheid in Nederland.
Door Anoniem: Alhoewel ik principieel tegen 'verplichten' enzo ben (donder op met je overheid en laat mensen gewoon hun leven leiden, zo je wilt lijden), is hier nog wel wat voor te zeggen.

Het is een goed idee, dus zal het er wel niet doorkomen. Want zo werkt dat bij de overheid in Nederland.
Principieel tegen verplichten zijn, tenzij hetgeen verplicht wordt in je straatje past, is wel weer typisch Nederlands (specifiek dat deel met die omgekeerde vlag)
14-12-2022, 15:21 door Anoniem
Graag ook verplichten op festivals en in theaters. Neem tegenwoordig zelf maar mijn drankjes mee, schering en inslag hoe vaak het niet mogelijk is om met muntjes en briefjes te betalen.
Overigens ga ik meestal gewoon niet wanneer je niet contant kunt betalen. Vertrouw mijn bank niet met al die data die ik genereer met pinnen (dan ook nog al die elektriciteit die het kost, totaal niet policor). C02-budget, klanten brieven sturen die wat vaker pinnen, online bankier gedeelte verslechteren zodat jij die applicatie gaat gebruiken, lokale pinautomaat die het vaak niet doet etc..
14-12-2022, 15:22 door Anoniem
Door _R0N_:
Door karma4: Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.

Dan heb je niet goed opgelet De PVV heeft het partijprogramma van de SP genomen van 1983 en heeft daar een haat aan Islam aan toegevoegd. Sociaal economisch is de PVV eigenlijk vreselijk links, zo links zelfs dat de enige partij waarmee ze zouden kunnen samenwerken de SP is.
De SP is totaal niet rechts maar de PVV eigenlijk ook niet.
De PVV is het voorbeeld van links lullen, rechts vullen. Je hebt het over hun partijprogramma, kijk eens naar hoe ze sociaal-economisch stemmen in de tweede kamer. Volledig met de VVD mee.
14-12-2022, 15:23 door Anoniem
Door _R0N_:
Door karma4: Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.

Dan heb je niet goed opgelet De PVV heeft het partijprogramma van de SP genomen van 1983 en heeft daar een haat aan Islam aan toegevoegd. Sociaal economisch is de PVV eigenlijk vreselijk links, zo links zelfs dat de enige partij waarmee ze zouden kunnen samenwerken de SP is.
De SP is totaal niet rechts maar de PVV eigenlijk ook niet.
Daarom zou een kabinet van enkel SP en PVV goed zijn voor Nederland. Dan wel dat de SP de grootste is.
Sowieso iets nieuws zou welkom zijn, van wat we nu hebben weet je dat het nooit iets gaat worden (voor de normale mens).
14-12-2022, 15:36 door Anoniem
Door Anoniem: Overheid moet zich hiermee niet bemoeien, dit is een keuze aan de winkels.

Cash geld is duur en een verhoogd risico op overvallen en dit soort ellende.
Cash geld wordt duur gemaakt en met die overvallen is het altijd meegevallen. Ik kom nog uit de tijd dat ik door winkels in hartje Amsterdam werd ingehuurd om aan het einde van de dag hun cashgeld af te storten bij de bank maar ik heb in al die jaren nog nooit een overval meegemaakt. Wel op diverse juweliers voor goud en sieraden, cashgrabbers omdat de cassiere niet oplette (al dan niet bewust!) of fraude door kassamedewerkers. Overvallen op winkels puur voor de kassa zijn er wel geweest maar niet in die hoeveelheid om mensen bang te maken en daarom maar het cashgeld af te schaffen. Wat je nu wel steeds meer ziet is dat veel bedrijven nu juist slachtoffer worden van cybercriminelen die hun geld afhandig maken. Waar men zeer scherp (of noem het paranoide) was op het verwerken van cashgeld lijkt het alsof er bij het verwerken van digitaal geld geen gevaren zijn. Alleen komen ze daar op een harde wijze achter. Voor de veiligheid maakt het in feite geen zak uit want voor zowel digitaal als analoog geld moet je dure maatregelen nemen. Bij cash een fysieke beveiligingsspecialist en bij digitaal een IT beveiligingsspecialist. Ik ben beide, nog steeds overigens.
14-12-2022, 15:39 door Anoniem
Overvallers doen gekke dingen voor een paar euro.
Uit veiligheid van de verkoper/winkel zou ik juist zeggen ontmoedig contant geld en maak het zeker niet verplicht.
De verkoper/winkel moet het vervolgens ook nog ergens kunnen storten en veelal is dat onmogelijk gemaakt door banken.
En wie wil er met een zak geld over straat?
14-12-2022, 16:23 door _R0N_
Door Anoniem:
Door _R0N_:
Door karma4: Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.

Dan heb je niet goed opgelet De PVV heeft het partijprogramma van de SP genomen van 1983 en heeft daar een haat aan Islam aan toegevoegd. Sociaal economisch is de PVV eigenlijk vreselijk links, zo links zelfs dat de enige partij waarmee ze zouden kunnen samenwerken de SP is.
De SP is totaal niet rechts maar de PVV eigenlijk ook niet.
Daarom zou een kabinet van enkel SP en PVV goed zijn voor Nederland. Dan wel dat de SP de grootste is.
Sowieso iets nieuws zou welkom zijn, van wat we nu hebben weet je dat het nooit iets gaat worden (voor de normale mens).

Zeker eens een minder rechts kabinet zou helemaal niet slecht zijn. Ik denk alleen dat SP en PVV samen nooit een meerderheid zouden halen en geen idee welke partij nog meer kan aansluiten.
14-12-2022, 17:20 door Anoniem
Door Anoniem: Overvallers doen gekke dingen voor een paar euro.
Uit veiligheid van de verkoper/winkel zou ik juist zeggen ontmoedig contant geld en maak het zeker niet verplicht.
De verkoper/winkel moet het vervolgens ook nog ergens kunnen storten en veelal is dat onmogelijk gemaakt door banken.
En wie wil er met een zak geld over straat?
Met een pinpas over straat waarbij je toegang hebt tot al jouw geld, dat is inderdaad een heel stuk veiliger.
14-12-2022, 19:16 door Anoniem
Gaan PVV en SP dan ook de kosten voor kluis, transport en deponeren vergoeden? En de verzekering bij overvallen, de uitval van personeel na een overval, etc. ? Of interesseert ze dat dan weer niets?
14-12-2022, 19:17 door Anoniem
Het zijn allemaal vrij simpele keuzes. Ik heb met pinnen geen moeite maar dan weer wel dat en stelletje dombos van een bank naar mijn transacties gaan zitten kijken. Dus dan heb ik wel een anonieme kaart nodig van een betrouwbare bank.

Ik koop namelijk af en toe wel eens wat waarvan het vervelend is dat dat achter mijn rug om gekeurd zou worden. Bijvoorbeeld als ik wat bij de apotheek haal. Wat is mijn medisch geheim nou nog waard als er daarna bij banken mensen naar mijn transacties gaan zitten kijken bijvoorbeeld. Maar misschien ben ik ook nog wel een klassieke sexshop bezoeker. En heb ik wat accounts voor gluur en kukeluursites.

Het enige waar ik op dat terrein mee kan leven is dat bijvoorbeeld een AIVD ernaar kan kijken. Voor als mijn aankopen wellicht de staat in gevaar brengen, of dat ik bedrijfsspioneer voor bijvoorbeeld de Chinezen. Of dat ik zakjes kunstmest zou sparen om er later een vette bom van te maken. Die mogen dat weten. Want die gaan er niet op verjaardagen en in de kroeg over lullen. Bankmedewerkers wel. En niet eens bij uitzondering. Vooral als die op zo een afdeling werken, wat heel saai werk is, natuurlijk juist heel leuk hoe belangrijk ze zijn want moet je weten wat ik allemaal zie in die transacties.

Dat vind ik niet enkel vervelend. Maar is gewoon over mijn lijk.

Zou ik het politiek aanzwengelen dat zou ik altijd een vorm van privacybeschermd kopen eisen. En tegelijk de oprichting van een openbaar register. Waar alle privegegevens van die bankmedewerkers in staan. Inclusief alle verjaardagen die ze hebben bezocht. En wie daarbij aanwezig waren. En alle websites natuurlijk. Waar ze zelf een gluuraccountje hebben. En dikke vette boetes als ze informatie achterhouden. Naast natuurlijk een open economie. Zodat je in heel Europa een rekening kunt openen, wat gelukkig al het geval is. Dan weet je in elk geval zeker dat die niet op de verjaardagen van je buren komen. Maar ook dat een centrale transactiedatabase voor heel Europa nog een heel lastig klusje zal zijn met grote vragen over wie daar dan in mag kijken. En hoeveel passworden en 2FA dat wel niet zou zijn. Met alle risico's van dien.
14-12-2022, 19:42 door Anoniem
Door Anoniem: Overheid moet zich hiermee niet bemoeien, dit is een keuze aan de winkels.

Cash geld is duur en een verhoogd risico op overvallen en dit soort ellende.

En een stroomstoring / netwerkstoring / DC storing
Is gratis.

Hoe reken ik iets af met de buurman... Bv even een aanhanger een paar dagen lenen?...
Daarnaast ben ik niet blij met de aankomende wetgeving waarmee tranacties gepubliceerd moeten worden.
14-12-2022, 22:27 door Anoniem
Door Anoniem: Het zijn allemaal vrij simpele keuzes. Ik heb met pinnen geen moeite maar dan weer wel dat en stelletje dombos van een bank naar mijn transacties gaan zitten kijken. Dus dan heb ik wel een anonieme kaart nodig van een betrouwbare bank.

Ik koop namelijk af en toe wel eens wat waarvan het vervelend is dat dat achter mijn rug om gekeurd zou worden. Bijvoorbeeld als ik wat bij de apotheek haal. Wat is mijn medisch geheim nou nog waard als er daarna bij banken mensen naar mijn transacties gaan zitten kijken bijvoorbeeld. Maar misschien ben ik ook nog wel een klassieke sexshop bezoeker. En heb ik wat accounts voor gluur en kukeluursites.

Het enige waar ik op dat terrein mee kan leven is dat bijvoorbeeld een AIVD ernaar kan kijken. Voor als mijn aankopen wellicht de staat in gevaar brengen, of dat ik bedrijfsspioneer voor bijvoorbeeld de Chinezen. Of dat ik zakjes kunstmest zou sparen om er later een vette bom van te maken. Die mogen dat weten. Want die gaan er niet op verjaardagen en in de kroeg over lullen. Bankmedewerkers wel. En niet eens bij uitzondering. Vooral als die op zo een afdeling werken, wat heel saai werk is, natuurlijk juist heel leuk hoe belangrijk ze zijn want moet je weten wat ik allemaal zie in die transacties.

Dat vind ik niet enkel vervelend. Maar is gewoon over mijn lijk.

Zou ik het politiek aanzwengelen dat zou ik altijd een vorm van privacybeschermd kopen eisen. En tegelijk de oprichting van een openbaar register. Waar alle privegegevens van die bankmedewerkers in staan. Inclusief alle verjaardagen die ze hebben bezocht. En wie daarbij aanwezig waren. En alle websites natuurlijk. Waar ze zelf een gluuraccountje hebben. En dikke vette boetes als ze informatie achterhouden. Naast natuurlijk een open economie. Zodat je in heel Europa een rekening kunt openen, wat gelukkig al het geval is. Dan weet je in elk geval zeker dat die niet op de verjaardagen van je buren komen. Maar ook dat een centrale transactiedatabase voor heel Europa nog een heel lastig klusje zal zijn met grote vragen over wie daar dan in mag kijken. En hoeveel passworden en 2FA dat wel niet zou zijn. Met alle risico's van dien.
Kijk voor de lol een naar je transacties. Alles wat je ziet is rekeningnummer, tijdstip, bedrag en transactienummer. Er staat niet vermeld wat je hebt gekocht.
14-12-2022, 22:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Overheid moet zich hiermee niet bemoeien, dit is een keuze aan de winkels.

Cash geld is duur en een verhoogd risico op overvallen en dit soort ellende.

En een stroomstoring / netwerkstoring / DC storing
Is gratis.

Hoe reken ik iets af met de buurman... Bv even een aanhanger een paar dagen lenen?...
Daarnaast ben ik niet blij met de aankomende wetgeving waarmee tranacties gepubliceerd moeten worden.
Tikkie of een krat bier.
14-12-2022, 23:47 door Anoniem
Door karma4: Belasting betalen en andere verplichtingen richting overheid zijn al tijden vrijwel onmogelijk met contant geld.
Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.

Linkser dan de SP kan je niet gaan in ons land. Dat de extreem rechtse PVV zogenaamd ook voor de gewone arbeiders is en de ideeen van de SP kaapt om de onderbuikjes te manipuleren wil nog niet zeggen dat de SP daar iets mee te maken heeft.

De VVD is een godsgechenk voor de VVD die weerhoud alle mensen die geen verstand van politiek hebben zoals jij niet op een linkse partij stemmen die er ECHT voor de mensen zijn. Niet zoals die nep partijen PVV FVD etc die zijn er alleen maar om de onderbuikjes op rechts te laten stemmen en jullie daarmee in eigen voet schieten. Want on land word er bepaald niet beter op door die rechtse partijen te stemmen maar dat schijnt maar moeilijk door te dringen. Mij best allemaal maar niet janken als alles maar duurder en duurder word en je belogen en uitgekleed word waar je bij staat want de meerderheid kiest ervoor door te vallen voor partij punten va rechts die ze nooit waar kunnen en zullen maken maar ondertussen word wel ons mooie land naar de kloten geholpen.

Ik ben al oud en aan het eind van mijn leven dus toedeloe jullie doen maar.
15-12-2022, 06:10 door Anoniem
Straks heeft Google bij wachtwoordloos ook je keys in handen.

Hoe volledig wil je de totale controle en surveillance staat hebben?

Gaan we niet over discussiëren,.toch?
Wordt iedere burger gewoon door de strot gedreven.

En wat gebeurt er met de lieden, die nog wel zelfstandig denken en volgens de controlerende macht niet netjes binnen de lijntjes blijven kleuren (andere mening er op nahouden niet meer geaccepteerd).

#webproxy
15-12-2022, 15:43 door Anoniem
Kijk voor de lol een naar je transacties. Alles wat je ziet is rekeningnummer, tijdstip, bedrag en transactienummer. Er staat niet vermeld wat je hebt gekocht.

onzin... koop ik voor 930,49 iets bij routershop, dan kun je daar perfect uit halen dat ik een fortigate 60F gekocht heb.
leg gewoon een database aan van producten en tijdstippen en je kunt precies zien wat iemand gekocht heeft met alleen het tijdstip, de winkel en het bedrag...
En clubjes die dit machinaal en met AI doen zijn nog veel verder dan jouw fantasievermogen.
15-12-2022, 17:02 door Anoniem
Door Anoniem: Overheid moet zich hiermee niet bemoeien, dit is een keuze aan de winkels.

Cash geld is duur en een verhoogd risico op overvallen en dit soort ellende.

Buiten dat dit het schoolvoorbeeld is van het soort zaken waar de overheid zich mee zou moeten bemoeien...

Waarbij heb jij <b>niet</b> de reactie dat de overheid zicht er niet mee moet bemoeien?
15-12-2022, 18:04 door Anoniem
Door karma4: Belasting betalen en andere verplichtingen richting overheid zijn al tijden vrijwel onmogelijk met contant geld.
Wel steeds duidelijker dat de SP sterke binding met extreem rechts heeft. Beide wat dictatoriaal dystopisch overeenkomend.

Want de SP en de PVV hebben het onmogelijkgemaakt (als regeringspartijen???) dat je niet langer conatct kunt betalen bij aan de overheid.

Kun je een linkje posten in welke kabinetten Rutte of Balkenende de SP zitting gehad heeft met een minister van financien of premier?
Dat heb ik dan blijkbaar gemist.

Het wordt tijd dat je een keer uit je bubbel kruipt en de werkelijkheid onder ogen ziet.
Het zijn de rechtse kabinetten van Rutte en Balkenende van de afgelopen 20 jaar die heel veel kapot gemaakt hebben.

De marktwerking- en de controle-manie van de VVD is te ver doorgeschoten.
Dit zijn daar de zeer zure vruchten van die wij als burgers keer op keer weer plukken.
16-12-2022, 08:52 door Anoniem
Minister Kaag van Financiën wil nog geen toezeggingen doen.
Kunt u ook aangeven waarom u hier geen toezeggingen kunt geven?
Minister Kaag antwoordde dat het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank (DNB) onderzoek doen naar het borgen van het publieke belang van contant geld.
Kunt u ook aangeven wat dat -nu al zoveelste- onderzoek precies inhoudt, in het kader van nieuw elan, nieuw bestuurscultuur, transparantie, wat bedoelt u met ,,het borgen van het publieke belang van contant geld.'' ?
Bent u het niet eens dat -zonder dit onderzoek- veel mensen afhankelijk zijn van contante betalingen, maar dat het ook van belang is voor de stabiliteit van het financiële stelsel ?

Tegenwoordig zien banken het alleen maar als kostenpost en proberen het te verbannen door geld te vragen voor contant geld, zowel bij afname als bij het storten.
Kunt u de banken -in de tussentijd van dit zoveelstse onderzoek- sommeren om geen kosten in rekening te brengen waardoor contant geld een besmettelijke status wordt gegeven , totdat het kabinet een besluit heeft kunnen maken?

Of heeft u liever dat het onderzoek tot sint juttemus duurt en het u wel schikt om van dat contante geld af te komen zodat de staat meer controle heeft over wat de burger met z'n geld doet en zwart geld, -lees misgelopen belastinginkomen- en witwassen moeilijker te maken en zodoende te voorkomen?

We nemen daarbij alle opties mee, inclusief de vraag of wetgeving gepast is en op welke manier. Ik zeg "alle opties", maar ik doe geen toezegging dat er wetgeving komt, want ik heb de studie nog niet gezien.
Vervolgens noemt u 'het onderzoek' een studie, heeft u geen voortschijdend inzicht op het gebied van financiën dat het onwenselijk is hoe de omgang qua contant geld zich nu ontwikkeld, of heeft u nog een workshop financien nodig om u functie als minister van financien bij te spijkeren?

Kaag ging ook in op een toekomst zonder contant geld. "Er is misschien een toekomst — dat is een interessantere vraag — waarin eigenlijk niemand meer contant geld wil gebruiken of waarin het merendeel van de bevolking dat niet meer wil.
Wat grappig dat u zonder onderzoek deze glazen bol voorspelling durft te maken! U zegt alle opties open te houden en komt dan als eerst met deze voorspelling !¿
Ziet u niet dat u stuurt naar een contant-loze samenleving doordat u het toelaat dat banken contant geld in een kwaad daglicht plaatsen door het ondernemers moeilijk te maken een bankrekening te openen omdat ze teveel met contant geld te maken hebben plus dat u het toestaat dat banken steeds meer kosten in rekening brengen om maar te pushen over te stappen naar digitaal geld?

Moeten we altijd maar nee zeggen tegen de vooruitgang? Ik vind dat een veel belangrijkere vraag in het nu, met terugwerkende kracht. Een onderzoek zou dus heel behulpzaam zijn. Dat zou mijn oproep zijn."
Welke vooruitgang doelt u op in de 12 jaar vvd66?
,met terugwerkende kracht'? wat een BS, 12 jaar hebben jullie er een zooi van gemaakt en dan kom je met deze BS, tsssss!
Nogmaals , u heeft geen inzicht als u hier een onderzoek voor nodig heeft, maar het blijkt dat u liever tijd rekt om uw eigen agenda er door heen te drukken dat is het enige wat ik u hier hoor ,oproepen'.
16-12-2022, 22:11 door Anoniem
Echt geld is echt geld (contant geld). Wat gemonitord geld voor iets is weet ik niet, maar het is niet echt.
17-12-2022, 13:27 door Anoniem
Goedemiddag reageerders,

Wat ik hier nou niet lees is dat er al heel veel mensen zijn die pinnen. Daarmee is de Euro toch allang digitaal?!

Waar de discussie over zou moeten gaan is dat Brussel zulke transacties wil kunnen volgen door er een 'tag' aan vast te koppelen. Een soort van code zeg maar. Jij koopt een biefstukje bij de Aldi, en Brussel weet gelijk dat jij een biefstukje bij de Aldi hebt gekocht. Dat is waar men naar toe wil gaan.

Digitale Euro, laat me niet lachen. Het gaat om een 'volgbare Euro'.

Groeten, Marc
18-12-2022, 09:25 door Anoniem
Lang leve de SP en de PVV. Zij zijn er echt voor het gewone volk. Hopelijk worden zij snel de grootste partijen. Blijf zoveel mogelijk conrant beralen mensen. Er komt namelijk een Europese wallet en digitale munt aan. Dat mag er niet door komen. Verwijder social media, betaal zo veel mogelijk contant en stem op de juiste partijen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.