image

Versleutelde maildienst Tutanota nog altijd geblokkeerd door Britse provider

donderdag 22 december 2022, 15:22 door Redactie, 4 reacties

De versleutelde e-maildienst Tutanota wordt al ruim anderhalve maand geblokkeerd door de Britse internetprovider ThreeUK, wat volgens Tutanota het belang van netneutraliteit aantoont. Alleen wanneer klanten bewijzen dat ze ouder zijn dan 18 jaar wordt er toegang gegeven. Andere e-maildiensten zijn echter wel gewoon toegankelijk. De blokkade is al sinds begin november aanwezig. Een maand geleden benaderde Tutanota de Britse provider, maar het probleem is nog altijd niet opgelost.

Britse internetproviders zijn verplicht om pornosites te blokkeren, tenzij klanten kunnen aantonen dat ze 18 jaar of ouder zijn. ThreeUK past het filter ook toe voor Tutanota en stelt dat dit voor alle e-mailproviders geldt, maar dat is niet het geval. Gmail, Yahoo of andere maildiensten zijn gewoon toegankelijk. "Ongeacht de oorzaak van het probleem, laat dit zien waarom netneutraliteit zo belangrijk is voor internetgebruikers en online diensten", zegt Matthias Pfau, medeoprichter van Tutanota.

Netneutraliteit houdt in dat internetaanbieders geen content of diensten mogen vertragen, beperken of discrimineren. "Zonder netneutraliteit kunnen providers bijvoorbeeld een "Amerikaanse bundel" aanbieden, waarmee gebruikers Amerikaanse diensten zoals Google, Facebook en Twitter zonder datalimiet kunnen gebruiken. Wanneer providers zulke bundels maken, zal dit de concurrentie hard raken, omdat diensten die geen onderdeel van de bundel zijn kostbaarder voor eindgebruikers worden", aldus Pfau.

Volgens Pfau zorgt netneutraliteit voor een vrij internet, een gelijk speelveld, garandeert het de vrijheid van meningsuiting en zorgt het voor vrije toegang tot informatie en onderwijs. De Tutanota-oprichter stelt dat internet inmiddels een basisbehoefte is geworden. "Het overdragen van zo'n tool aan bedrijven die voornamelijk aan hun winst denken is op z'n zachtst gezegd gevaarlijk. Daarom moeten we voor netneutraliteit blijven vechten", besluit Pfau.

Reacties (4)
22-12-2022, 15:30 door Anoniem
Het 'vrije' internet was voorbij op het moment dat providers zaken gingen blokkeren.
Immers, je moet aantonen dat je 18 bent. En je daarmee dus legitimeren. Daarmee heeft de overheid precies wat we willen: een lijstje van iedereen bij die provider.
22-12-2022, 16:39 door Anoniem
Door Anoniem: Het 'vrije' internet was voorbij op het moment dat providers zaken gingen blokkeren.
Immers, je moet aantonen dat je 18 bent. En je daarmee dus legitimeren. Daarmee heeft de overheid precies wat we willen: een lijstje van iedereen bij die provider.


Wat dacht je van het EDI

Europese Digitale Identiteit,
en dit kun je gebruiken om te mogen inloggen
op het europese cloud internet,zonder je EDI kun je geen gebruik
maken van het europese internet.

Log je in met je EDI dan weten ze meteen wie je bent,wat je doet,en wat je uitspookt
of download,dat zeggen of schrijven ze nu nog niet,maar er zijn mogelijkheden genoeg
om dit via een EDI te bewerkstelligen,aan de andere kant werkt dit ook als een vorm van
europese firewall tussen het europese cloud internet en het WWW.

The Matrix
22-12-2022, 18:27 door Anoniem
Zo een provider heeft helemaal het recht niet om naar mijn pas te vragen dus dan stuur ik wel een foto van mijn blokfluit.

Zelfs als ik daar helemaal geen klant ben!
23-12-2022, 09:56 door Anoniem
er zijn all tijd mensen die wat hebben te verbergen....??...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.