image

Twitter weet niet waar aangeboden data 200 miljoen gebruikers vandaan komt

donderdag 12 januari 2023, 09:54 door Redactie, 3 reacties

Twitter weet niet precies waar de dataset vandaan komt met de gegevens van ruim 200 miljoen gebruikers die op internet wordt aangeboden, zo heeft het in een reactie laten weten. Vorige week bleek dat de e-mailadressen van ruim 211 miljoen Twitter-gebruikers zijn gelekt op internet. Volgens beveiligingsonderzoeker Troy Hunt van datalekzoekmachine Have I Been Pwned was de data in 2021 verkregen door misbruik te maken van een Twitter-API waardoor de e-mailadressen die bij Twitterprofielen horen konden worden opgevraagd.

In een reactie stelt Twitter dat er geen bewijs is gevonden dat de aangeboden data is verkregen door misbruik te maken van een kwetsbaarheid in de systemen van Twitter. "De data is waarschijnlijk een verzameling van al publiek beschikbare data afkomstig van verschillende bronnen", zo stelt het bedrijf. Twitter zegt in contact te staan met privacytoezichthouders en andere relevante autoriteiten om opheldering over het "vermeende incident" te geven. Verder adviseert Twitter gebruikers om tweefactorauthenticatie in te schakelen.

Reacties (3)
12-01-2023, 10:23 door spatieman
die komen uit de hyperloop die al 5 jaar actief zou moeten zijn.
12-01-2023, 14:15 door Tintin and Milou
Gebruikt Twitter Windows dan.... Of zouden andere OSen ook soms last hebben van bepaalde admin fouten met data verlies tot gevolg? Ondanks de grote woorden van sommige.

Wel bijzonder dat eigenlijk alle grote datalekken, niet van Windows systemen afkomstig zijn.
13-01-2023, 09:41 door Anoniem
Misschie ex werknemer???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.