image

The Guardian meldt diefstal van persoonsgegevens bij ransomware-aanval

vrijdag 13 januari 2023, 08:49 door Redactie, 4 reacties

Bij de ransomware-aanval op The Guardian zijn ook persoonsgegevens van medewerkers buitgemaakt, zo heeft de Britse krant laten weten. Door de aanval, die op 20 december werd gedetecteerd, moet personeel nog weken thuiswerken. In een e-mail aan het personeel spreekt Anna Bateson, hoofd van The Guardian Media Group, van een "zeer geraffineerde cyberaanval". Details waaruit zou blijken dat het om een geraffineerde aanval gaat zijn echter niet gegeven.

Waarschijnlijk hebben de aanvallers via een phishingmail toegang tot het netwerk gekregen, aldus Bateson. Daarnaast stelt ze dat het hier om een criminele aanval gaat en The Guardian niet specifiek als mediaorganisatie is aangevallen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de aanvallers persoonlijke informatie van lezers of abonnees hebben buitgemaakt. Vanwege de aanval was personeel gevraagd om zeker tot 23 januari thuis te werken, maar dat is inmiddels verschoven naar begin februari.

Reacties (4)
13-01-2023, 14:49 door Anoniem
De Engelse pers is zo een graftakkenzooi. Ik lees alleen de BBC nog maar, al weet ik dat dat subsidiepotjesschrijvers zijn. De Guardian werd me nog niet zo lang geleden aanbevolen door niet een van de minsten uit die wijk. Maar zelfs die is zo telegraaf, zo AD. Zo Albert Verlinde weet ook nog een nieuwtje. Zo dailymailerig. Die Harrie met zijn boek heeft natuurlijk zijn eigen agenda. Maar ik hoop wel dat ze hun journalistiek er mee wat uit het putje kunnen gaan trekken en de bagger er wat af krijgen.

Mijn dagelijkse lijstje:
NOS (ja ook subsidie)
NRC
Nu.nl
BBC
CNN
En absoluut ook security punt en el.

Je kunt over Nederland zeggen wat je wil maar kwaliteit staat ook nog steeds in het keukenkastje. Hier ook super. Als die vorige veer eruit gevallen is dan krijg je gelijk een nieuwe op afroep.
13-01-2023, 16:21 door Anoniem
A spokesperson for The Guardian told TechCrunch that it confirmed “all U.K. staff are affected” by the breach, and data accessed “may include human resources data collected as part of everyone’s employment at The Guardian.” The spokesperson confirmed that employee names, addresses, national insurance numbers, government identity documents and salary details were compromised, as first reported by The Record.

https://techcrunch.com/2023/01/11/the-guardian-confirms-ransomware-attacks-stole-employee-data

Er blijven nog verschillende onbekendheden over de cyberaanval, zoals: wie verantwoordelijk is en of losgeld is betaald.
14-01-2023, 10:12 door Anoniem
Mooi nu het volgende bolwerk.
16-01-2023, 08:42 door Anoniem
Door Anoniem: De Engelse pers is zo een graftakkenzooi. Ik lees alleen de BBC nog maar, al weet ik dat dat subsidiepotjesschrijvers zijn. De Guardian werd me nog niet zo lang geleden aanbevolen door niet een van de minsten uit die wijk. Maar zelfs die is zo telegraaf, zo AD. Zo Albert Verlinde weet ook nog een nieuwtje. Zo dailymailerig. Die Harrie met zijn boek heeft natuurlijk zijn eigen agenda. Maar ik hoop wel dat ze hun journalistiek er mee wat uit het putje kunnen gaan trekken en de bagger er wat af krijgen.

Mijn dagelijkse lijstje:
NOS (ja ook subsidie)
NRC
Nu.nl
BBC
CNN
En absoluut ook security punt en el.

Je kunt over Nederland zeggen wat je wil maar kwaliteit staat ook nog steeds in het keukenkastje. Hier ook super. Als die vorige veer eruit gevallen is dan krijg je gelijk een nieuwe op afroep.

Probeer ook eens duits nieuws, is wel fijn voor derde perspectief.
Tageschau
Suddeutsche Zeitung
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.