image

Universiteit van Texas blokkeert TikTok voor gebruikers universiteitsnetwerk

woensdag 18 januari 2023, 09:36 door Redactie, 9 reacties

De Universiteit van Texas heeft besloten om de populaire video-app voor alle gebruikers van het eigen universiteitsnetwerk te blokkeren. Aanleiding zijn instructies van de Texaanse gouverneur die vorige maand waarschuwde voor de veiligheidsrisico's van TikTok en het gebruik van de app op door de staat verstrekte apparatuur verbood (pdf).

"De federale overheid heeft de video-app als een nationale veiligheidsdreiging bestempeld. Verschillende federale overheidsinstanties en staten hebben het gebruik ervan op hun overheidsnetwerken en -apparaten al verboden", aldus de Universiteit van Texas. De universiteit is inmiddels begonnen om TikTok van alle door de universiteit verstrekte apparatuur te verwijderen, waaronder telefoons en tablets.

Gisteren besloot de universiteit ook om de toegang tot TikTok vanaf het universiteitsnetwerk te blokkeren. Daardoor kunnen gebruikers de video-app niet meer vanaf het draadloze en bedrade universiteitsnetwerk gebruiken. "De universiteit neemt deze belangrijke stappen om de risico's voor de informatie op het universiteitsnetwerk en onze vitale infrastructuur te elimineren", zo laat de universiteit verder weten.

"Zoals beschreven in de instructies van de gouverneur verzamelt TikTok grote hoeveelheden data van de apparaten van gebruikers, waaronder wanneer, waar en hoe ze van internet gebruikmaken, en bieden deze schat aan potentieel gevoelige informatie aan de Chinese overheid aan", zo eindigt de verklaring van de universiteit.

Image

Reacties (9)
18-01-2023, 10:02 door Anoniem
Wetende wat die app doet met de geestelijke gezondheid van jongeren, hoeveel levensjaren die opslurpt, welke data die ontfutseld en hoe die app inmiddels een gevaar vormt voor publieke veiligheid, zeg ik:

Goed gedaan! (Maar had je dat ook eerder kunnen doen?)
Zo iets zouden wij ook in Nederland mogen gaan overwegen.
18-01-2023, 10:21 door Anoniem
Ja maar dan wel alle social media apps die precies hetzelfde doen. Anders is het twee maten.
18-01-2023, 10:36 door Anoniem
Interessanter dan de reden waarom je zo iets zou willen doen en waarom wel TikTok maar geen Facebook of Instagram lijkt me de vraag: HOE hebben ze dat geimplementeerd???
Dat zou ik wel eens willen zien. Want volgens mij is "een app blocken op je wifi netwerk" helemaal niet zo simpel (dan wel: bijna onmogelijk)...
18-01-2023, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Interessanter dan de reden waarom je zo iets zou willen doen en waarom wel TikTok maar geen Facebook of Instagram lijkt me de vraag: HOE hebben ze dat geimplementeerd???
Dat zou ik wel eens willen zien. Want volgens mij is "een app blocken op je wifi netwerk" helemaal niet zo simpel (dan wel: bijna onmogelijk)...

Echt wel,

Geo blocking, DNS routing, IP's van tiktok blokkeren. het is allemaal zo moeilijk niet als je er verstand van hebt. zoek het eerst eens uit voordat je reactie geeft
18-01-2023, 11:38 door Anoniem
Tsja... sinds iedereen met een 'smartfoon' rond loopt... Draaien ze het toch gewoon op hun eigen data? Beetje symbool politiek...
18-01-2023, 11:46 door Anoniem
Door Anoniem: HOE hebben ze dat geimplementeerd???
Dat zou ik wel eens willen zien. Want volgens mij is "een app blocken op je wifi netwerk" helemaal niet zo simpel (dan wel: bijna onmogelijk)...
Hangt er vermoedelijk vanaf hoeveel moeite de makers van de app hebben gestoken in 't ontwijken van een dergelijke blokkade, die wellicht tot voor kort alleen theoretisch was? Ik heb zelf nooit die TikTok applicatie geinstalleerd of gebruikt, maar stel dat die app het verplicht heeft gesteld dat login.tiktok.com moet worden gebruikt om in te loggen. Dan zou deze universiteit ervoor kunnen hebben gekozen om te zorgen dat het hele tiktok.com domein op hun netwerk onbekend is.

Er zijn dan wellicht een aantal gebruikers die via een VPN willen gaan werken, maar misschien dat ze VPNs ook al (proberen) te blokkeren bij die universiteit? Komt er op neer hoeveel moeiten willen de aan TikTok verslingerde mensen doen om zo'n blokkade te ontwijken?
18-01-2023, 21:47 door Anoniem
TikTok betekent een grote bedreiging voor de USA als Huawei.

Het gaat Big Tech om het behoud van de hegenomie van het zogeheten 'vrije' westen,
dat de laatste tijd zich niet meer zo verschrikkelijk vrij manifesteert (ook in de EU).
19-01-2023, 07:04 door Anoniem
Door Anoniem: TikTok betekent een grote bedreiging voor de USA als Huawei.

Het gaat Big Tech om het behoud van de hegenomie van het zogeheten 'vrije' westen,
dat de laatste tijd zich niet meer zo verschrikkelijk vrij manifesteert (ook in de EU).

Heb je dan liever het vrije Ruskand?
Is dat zo een aanwinst voor de wereld?
19-01-2023, 12:19 door Anoniem
Als je kritiek hebt op mainland China en de Westerse uitbesteding/afhankelijkheid daar, ben je niet automatisch een Orki-voorstander. Het westen zou de Russische Federatie het liefst opdelen in hapklare brokken.

Waarom is de tweedeling hier al zo erg doorgevoerd, dat elke bericht aangaande USA-Big-Tech hier direct getrol oproept?

Globalisme, is eerst continenten isoleren en dan verenigen onder 1 nieuwe NWO.

Wie zegt dat Rusland in dit hele spel ook niet een rol meespeelt?

#obserwator
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.