image

QNAP lanceert vernieuwde vpn-software voor NAS-apparaten

donderdag 19 januari 2023, 11:30 door Redactie, 3 reacties

NAS-fabrikant QNAP heeft vernieuwde vpn-software voor NAS-apparaten gelanceerd waarmee gebruikers een vpn-verbinding direct naar hun apparaat kunnen opzetten. De nieuwe QVPN Device Client werkt samen met de QVPN-service die op een QNAP-apparaat moet worden gedraaid. Vervolgens kunnen gebruikers via de clientsoftware toegang tot hun NAS krijgen.

De QVPN Device Client bevindt zich nog in de bètafase en is alleen beschikbaar voor Windows. Volgens QNAP is de software gebaseerd op een compleet vernieuwde systeemarchitectuur die voor meer compatibiliteit en stabielere vpn-verbindingen moet zorgen. De QVPN Device Client beta is beschikbaar voor Windows 8 en nieuwer. Vorig jaar bleek dat een kwetsbaarheid in de QVPN-service het mogelijk maakte voor aanvallers om QNAP-apparaten op afstand over te nemen.

Reacties (3)
19-01-2023, 12:22 door Anoniem
Jaaaa een Beta VPN van Qnap, verder nog goede ideeen? Wat wen rommel.
19-01-2023, 17:57 door Anoniem
Door Anoniem: Jaaaa een Beta VPN van Qnap, verder nog goede ideeen? Wat wen rommel.

U hebt het al geinstalleerd op uw windows computer?

Wat een voorbarigheid hier.
20-01-2023, 08:38 door Anoniem
De huis tuin en keuken NAS heeft dan ook een rampzalige track record als het op security aankomt, ik begrijp de sceptische houding wel.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.