image

"Fabrikant wil opnieuw drones met tasers uitrusten om scholen te beveiligen"

dinsdag 24 januari 2023, 09:49 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse taserfabrikant Axon zal het controversiële plan om drones met tasers uit te rusten tijdens een conferentie in Las Vegas opnieuw presenteren, zo stelt The Record. Volgens het bedrijf kunnen de drones schietpartijen op scholen tegengaan. Vorig jaar kwam Axon in het nieuws omdat het politiedrones met tasers wilde uitrusten als oplossing voor wapengeweld op scholen.

Volgens de taserfabrikant zijn er andere, betere oplossingen nodig om scholen, leraren en leerlingen tegen wapengeweld op scholen te beschermen, waaronder oplossingen die van technologie gebruikmaken. Daarbij ziet het bedrijf een oplossing in het combineren van drones met tasers. Axon stelde dat er een maatschappelijk debat en wetgeving moest komen om dergelijke technologie in te kunnen zetten, maar was al wel begonnen met de ontwikkeling van een "taser-dronesysteem".

Na felle kritiek besloot Axon om het project te staken. Daarnaast stapten negen van de twaalf leden van de ethische commissie van Axon op. De plannen voor het dronesysteem waren genomen zonder eerst te overleggen met de ethische commissie, die zich normaal over dit soort zaken buigt. Axon organiseert de komende dagen in Las Vegas "Tasercon 2023", een conferentie waar onder andere de ontwikkeling, rol en toepassingen van tasers centraal staan.

Eén van de geplande paneldiscussies, "Weapons of Mass Construction: How TASER Robotics Can Save Lives", gaat over de inzet van "less-lethal drones" bij schietpartijen op scholen. The Record meldt vandaag dat Axon tijdens de conferentie het plan voor de inzet van taser-drones opnieuw zal presenteren. In een reactie stelt de fabrikant dat het gebruik van taser-drones in scholen een idee is, en nog geen product.

Reacties (8)
24-01-2023, 10:24 door Anoniem
Nu nog die robothonden met een vuurwapen en AI uitrusten...
Man, dan nog liever machinewapens naar Handhaving.

Gelukkig mag ik dat nu nog vinden.
En gelukkig hebben onze werkgevers deze drones nog niet.
Maar in sommige landen is dat al geschiedenis i.p.v. toekomst.
24-01-2023, 10:49 door Anoniem
Het is een trieste stand van zaken in de VS dat zo velen daar als oplossing voor problemen met wapens het toevoegen van meer wapens aan de samenleving zien, in plaats van het reduceren van het aantal wapens in omloop.
24-01-2023, 10:59 door Anoniem
Erg blij als EU burger dat zulke noodzaken niet bestaan in onze culturen. De eerste Nederlandse wapenwet stamt al uit 1890. Dus qua beschaving op dit punt lopen we bijna 150 jaar voor op de Amerikanen waar veel "mass shootings", vandaag alweer eentje, nog steeds jeetjemekreetje maar vrije meningsuiting beschavingstechnisch niet oplosbaar blijken. Blij dat ik hier woon!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_wapens_en_munitie
24-01-2023, 11:18 door Anoniem
Nu zijn het tasers, morgen (slaap)gas? Biologische wapens?

Of de burgers beter op te voeden zodat ze niet bij het minste geringste de wapens trekken. Dat kan in andere landen ook.
Een ander wild idee: Als de Amerikanen hun losse handjes niet in bedwang kunnen houden, (privé) wapenbezit verbieden.
We leven niet meer in het Wilde Westen. (op de VS na dan)
24-01-2023, 11:45 door Anoniem
Wapens zijn niet uit te bannen.
Je kan ze wel verbieden en daar strenge wetten voor maken, maar er is nog nooit 1 crimineel geweest die zich stoort aan welke wet dan ook.
Gevolg, de burger kan zich niet meer verdedigen tegen criminelen en de criminelen blijven bewapend.
Wapens doden geen mensen, mensen doden andere mensen, op welke manier dan ook.

Tegenwoordig is een trend om als 12 - 18 jarige rond te lopen met messen waarvan sommige zo groot als een zwaard.
Ik zal dan toch wel achterlijk zijn wanneer ik alleen met een bos sleutels van huis gaan om te laten beroven door een ploeg 13 jarige.
24-01-2023, 12:18 door Anoniem
ik zeg een ED-209 voor elke schooldeur... dat zal ze afschrikken...
dat de helft van de scholieren per ongeluk doodgeschoten wordt is bijzaak en er zal vast ook wel een potentiele schutter tussen hebben gezeten.
24-01-2023, 14:21 door Anoniem
Door Anoniem: Wapens zijn niet uit te bannen.
Je kan ze wel verbieden en daar strenge wetten voor maken, maar er is nog nooit 1 crimineel geweest die zich stoort aan welke wet dan ook.
Gevolg, de burger kan zich niet meer verdedigen tegen criminelen en de criminelen blijven bewapend.
Wapens doden geen mensen, mensen doden andere mensen, op welke manier dan ook.

Tegenwoordig is een trend om als 12 - 18 jarige rond te lopen met messen waarvan sommige zo groot als een zwaard.
Ik zal dan toch wel achterlijk zijn wanneer ik alleen met een bos sleutels van huis gaan om te laten beroven door een ploeg 13 jarige.
Zeker in de USA geboren? Dit komt zo uit de koker van de wapenlobby en er klopt niets van. Als je burgers met wapens uitrust zullen criminelen zich zwaarder bewapenen. De politie schiet in de USA voordat ze weten wat er aan de hand is.
Verbaast me niets als binnenkort elke crimineel in de USA rondloopt met een Stinger om de drones uit de lucht te schieten.
25-01-2023, 09:35 door Anoniem
@ Gisteren, 14:21 door Anoniem
" Zeker in de USA geboren? Dit komt zo uit de koker van de wapenlobby en er klopt niets van. Als je burgers met wapens uitrust zullen criminelen zich zwaarder bewapenen. De politie schiet in de USA voordat ze weten wat er aan de hand is.
Verbaast me niets als binnenkort elke crimineel in de USA rondloopt met een Stinger om de drones uit de lucht te schieten."

Dus als criminelen minder zwaar bewapend zijn dan valt het allemaal wel mee.
Daar valt dan mee te leven, of zo iets. Zolang het maar geen enorme zware wapens zijn.
Alleen de burger blijft dan staan met een zakmesje, dus compleet kansloos.
Ze lopen hier al rond met doorgeladen AK47 machine geweren, en daar kan geen enkele Nederlander zich op wat voor manier ook tegen verdedigen.
Dan voelt een klein handwapen toch wat veiliger mocht ik ooit ergens zo iemand tegenkomen in de winkel of op straat om nog een redelijke kans te hebben dat ik het overleef.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.