image

Internationale taskforce tegen ransomware officieel van start

woensdag 25 januari 2023, 16:59 door Redactie, 6 reacties

Een internationale taskforce tegen ransomware die afgelopen november werd aangekondigd, en waar ook Nederland deel van uitmaakt, is officieel van start gegaan. De International Counter Ransomware Task Force coördineert de aanpak van ransomware, zoals verstorende operaties en het delen van informatie.

Ook komt er een toolkit voor onderzoekers met "tactieken, technieken en procedures" voor het verstoren van ransomwaregroepen en identificeren van de belangrijkste groepen. Verder zullen de 37 deelnemende landen ook gezamenlijke advisories uitbrengen met adviezen en waarschuwingen over kwetsbaarheden waar ransomwaregroepen misbruik van maken. Tevens zullen er periodiek anti-ransomware-oefeningen plaatsvinden om de gezamenlijke aanpak van ransomware verder te ontwikkelen, versterken en integreren.

Australië is de eerste voorzitter van de taskforce. "Ransomware vormt een wereldwijde dreiging, en Australië roept andere landen op om deel te nemen aan dit wereldwijde initiatief om effectieve detectie, disruptie en vervolging van cybercriminelen die ransomware voor financieel gewin en andere doeleinden gebruiken te ondersteunen", zo stelt de Australische minister van Binnenlandse Zaken en Cybersecurity Clare O’Neil.

Reacties (6)
25-01-2023, 20:48 door Anoniem
Blijven hozen mensen.
25-01-2023, 21:10 door Anoniem
Hehe eindelijk. Nu zal nog steeds menig Oekraiens ziekenhuis zeggen dat ze liever waren geransomwared dan gelijk platgegooid

Maar mooie club. Effies tijd geven om goed op de pootjes te staan. Niet gelijk teveel van verwachten.
Gisteren, 08:23 door Anoniem
CaliDog. Digitale herbewapening. Orkies versus... Vietnamees de krekelmeel code. Crooks in Action. Er moet wat veranderen aan de top, maar hoe in een perfide en corrupte online wereld?

#obserwator
Gisteren, 10:04 door Anoniem
Huh. Wat bedoel je precies te zeggen met je ziekenhuisverhaal?
Gisteren, 11:38 door Anoniem
Door Anoniem: Huh. Wat bedoel je precies te zeggen met je ziekenhuisverhaal?
Anoniem doeld waarschijnlijk op de cyberoorlog die Rusland voor de huidige crisis al op poten had gezet richting Energie sector en Medische. We zitten nu al wat 4 jaar in een verhoogde geopolitiek conflict binnen Oekraine, Rusland qua NCSC, CISA etc. advisories?

Verder heb ik weinig hoop dat dit ook maar enig iets gaat opleveren voor de industrie.
Weer een extra security advisory en bulliten om te volgen en een te duur en trage organisatie geleid door ambtenaren.
Alleen al dat er sprake is van een wisselende voorzitting zegt mij al iets over dat we hier over een prestige gericht orgaan hebben en niet een prestatie gericht.
Gisteren, 13:14 door Anoniem
Er gaat pas wat veranderen wanneer de hele architectuur van ICT over de kop gaat . Het huidige model voldoet niet meer en blijft een verhaal met de duim in de dijk.Zolang er op deze wijze geprogrammeerd wordt en windows/linux/osx in elkaar blijft zitten zoals het nu is krijgen we de security nooit op orde. Programma's zullen meer in een bubbel moeten gaan draaien die RO is en niet toegangelijk is via poorten , api's en noem maar op. De benaderingswijze zal substantieel verandert moeten worden naar een soort FOTO model waarbij het duidelijk is wat er moet gebeuren en gestart worden maar er niet inhoudelijk aan gesleuteld kan worden of dingen gewijzigd...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.