image

Royal Mail hervat internationale pakketbezorging na grote ransomware-aanval

donderdag 26 januari 2023, 17:21 door Redactie, 3 reacties

Zestien dagen na een grote ransomware-aanval kan de Royal Mail weer postpakketten naar het buitenland sturen, zo heeft het Britse postbedrijf vandaag bekendgemaakt. Toch worden Britten opgeroepen om vooralsnog geen nieuwe pakketten op de post te doen, aangezien honderdduizenden pakketten al ruim twee weken lang op bezorging wachten.

De systemen van de postdienst raakten op 10 januari besmet met de Lockbit-ransomware. Bij de aanval werden de machines versleuteld die worden gebruikt voor het printen van de verzendlabels voor het versturen van pakketten en post naar internationale bestemmingen. Daardoor was het niet meer mogelijk om post naar het buitenland te sturen. Britten werden dan ook opgeroepen om geen brieven of pakketten met een buitenlandse bestemming op de post te doen.

Vorige week maakte het postbedrijf bekend dat het weer briefpost kon versturen, nu is ook de internationale pakketbezorging hervat. Door de aanval konden naar schatting een half miljoen pakketten niet worden verstuurd. Royal Mail wil eerst deze pakketten verwerken voordat het nieuwe pakketten aankan. Het postbedrijf roept Britten dan ook op om vooralsnog geen nieuwe pakketten op de post te doen. De komende dagen zal Royal Mail meer informatie over de internationale postbezorging geven.

Image

Reacties (3)
27-01-2023, 10:39 door Anoniem
Wat hebben ze nu gedaan. Windows opnieuw geinstalleerd?
28-01-2023, 21:31 door Anoniem
Door Anoniem: Wat hebben ze nu gedaan. Windows opnieuw geinstalleerd?


Nee ze hebben daar Linux hoor.
07-02-2023, 09:07 door GreenSpar
Opnieuw geransomwared? Volgens de site van LockBit 3.0 hebben ze nog 43 uur voordat ze data van Royal Mail Group publiceren...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.