image

Australische politie waarschuwt ouders voor chatfunctie in online games

zondag 29 januari 2023, 09:16 door Redactie, 3 reacties

Na een oproep aan ouders om de socialmedia-instellingen van hun kinderen aan te passen komt de Australische politie nu met een waarschuwing voor de chatfunctie in online games, aangevuld met het advies om de feature eventueel uit te schakelen. Volgens de Australian Police Force maken kinderlokkers gebruik van de chatfunctie in online games om kinderen te benaderen.

Daarbij zouden ze gebruikmaken van de informatie in het profiel van het kind om zich vervolgens als 'vriend van hun vrienden' voor te doen. In sommige gevallen wordt vervolgens geprobeerd het contact te verleggen naar een ander platform of app. De Australische politie adviseert ouders dan ook om te controleren of de online games die hun kinderen spelen over een chatfunctie beschikken en met wie ze contact hebben. Verder wordt het advies meegegeven om de chatfunctie, indien niet vereist voor het spel, uit te schakelen.

Sommige games beschikken over privacyinstellingen waarmee kan worden beperkt wie het kind kan benaderen. Waar mogelijk raadt de Australische politie aan dit in te schakelen. Daarbij wordt wel opgemerkt dat de instelling soms is aan te passen. "Dus suggereren we een periodieke 'privacycontrole' om ervoor te zorgen dat alles nog goed staat ingesteld." Verder wordt aangeraden om kritisch nadenken bij het kind te stimuleren en duidelijk te maken dat niet iedereen op internet is wie die zegt te zijn.

Reacties (3)
29-01-2023, 12:43 door Anoniem
Een spel als World of Warcraft kan je niet spelen zonder chatfunctie via het toetsenbord. En het spel is Pegi 12. Je hebt de chatfunctie nodig om als je in een groep speelt de verdeling van de 'loot' te regelen. Of om te bespreken wie welke 'mob' aanvalt voor een 'pull'. Of om commentaar te geven op hoe iemand speelt als die dat verkeerd doet zodat je niet 'wiped'. Daar leer je alleen maar van.

Voicechat zoals Discord is niet nodig naar mijn mening.

En World of Warcraft is is het Spaans, Duits, Engels, Frans, Russisch en Italiaans. Dus als je zorgt dat je kind dat niet spreekt is er niet zoveel aan de hand lijkt mij. Het is niet erg om uitgescholden te worden in een taal die je niet begrijpt. Je leert er hooguit slechte woorden van.
29-01-2023, 22:02 door Anoniem
Als je oude sprookjes goed leest dan staan die al bol van waarschuwingen aan kinderen. En hoe ze de lokkers te slim af kunnen zijn. Het is van alle tijden. Lokkers uit roulatie halen blijft belangrijk. Maar sprookjes voorlezen net zo goed.
30-01-2023, 19:14 door Anoniem
Door Anoniem: Dus als je zorgt dat je kind dat niet spreekt is er niet zoveel aan de hand lijkt mij.
Ja joh, gewoon effe 'zorgen' dat je twaalf-jaar-of-ouder kind geen Engels spreekt. <facepalm>
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.