image

VS en VK nemen sancties tegen zeven verdachten achter Trickbot-malware

donderdag 9 februari 2023, 16:50 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse en Britse autoriteiten hebben vandaag sancties aangekondigd tegen zeven mannen die achter de Trickbot-malware zouden zitten. Trickbot was in eerste instantie ontwikkeld voor het stelen van inloggegevens en fraude met internetbankieren, maar werd later ingezet voor het installeren van ransomware. De malware wordt verantwoordelijk gehouden voor verschillende grote aanvallen met de Ryuk-ransomware.

De zeven verdachten die vandaag door de Amerikaanse en Britse autoriteiten worden genoemd zouden belangrijke rollen in de Trickbot-groep hebben vervuld, waaronder witwassen, serverbeheer, ontwikkeling van ransomware en diefstal van online bankrekeningen. De zeven verdachten hebben nu inreisverboden opgelegd gekregen. Ook zijn tegoeden bevroren en is hun gebruik van het wereldwijde financiële systeem ernstige beperkt, zo claimt het Britse National Crime Agency.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën en de NCA zijn er zeer waarschijnlijk banden tussen de verdachten, die zich alle zeven in Rusland zouden bevinden, en de Russische inlichtingendiensten. "Door deze cybercriminelen te sanctioneren zenden we een duidelijk signaal naar hen en anderen betrokken bij ransomware, dat ze verantwoordelijk zullen worden gehouden", aldus de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly.

Reacties (3)
09-02-2023, 17:40 door Anoniem
En natuurlijk weet je de programmeurs met naam en toenaam te achterhalen van software die je amper kent EN zijn het russen... En natuurlijk bromance VS & UK...
ALS het al russische cybercriminelen zijn die in opdracht van Putin himself zouden handelen, wat zou dan de impact zijn op deze sancties?
Nada, nul, ziltsj....
Russen waren al gebanned van alle financiele systemen, weet je nog?
Geen BIC, geen IBAN, geen VISA, geen Mastercard, geen swift enz..

Beetje barf van deze nodeloos obvious propaganda...
Dat de NSA op deze manier miljarden bij elkaar harkt om hun setje nieuwe SSD's te betalen om alles op te slaan wat fecesbook en andere graaisoftware, ehm, sorry, 'social media' (hahahaha, niets socials aan) bij elkaar harkt is voor de hand liggender..
09-02-2023, 22:59 door Anoniem
In een democratische rechtsstaat kun je niet zomaar verdachten sanctioneren of straffen zolang ze nog niet schuldig zijn bevonden. Voor Russen gaat die vlieger niet op. Die hebben geen democratische rechtsstaat en willen die ook niet. Dus goed gedaan.

Opgelost zoals ze het zelf nog viezer gedaan zouden hebben. Op een nette manier.
10-02-2023, 21:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Opgelost zoals ze het zelf nog viezer gedaan zouden hebben. Op een nette manier.

If need to become a monster do defeat a monster.....
Maar alles wordt uit de kast getrokken... De olympische gedachte: ....opvoeden in de olympische geest: via sport en zonder enige vorm van discriminatie, met wederzijds begrip, vriendschap, solidariteit en fair play.....


Dus daar hoort collectief straffen van sporters natuurlijk bij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.