image

Albanese politie gemonitord via illegaal netwerk van beveiligingscamera's

dinsdag 21 februari 2023, 16:13 door Redactie, 2 reacties

De Albanese politie heeft een illegaal netwerk van honderden beveiligingscamera's ontmanteld dat criminelen gebruikten voor het monitoren van diezelfde politie, burgers en andere bendes. Inmiddels gaat het om bijna 550 camera's die tijdens een nationale operatie zijn gevonden, zo heeft de Albanese politie bekendgemaakt. De helft van de camera's werd in de Albanese hoofdstad Tirana aangetroffen.

Het bestaan van de beveiligingscamera's kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar de ontploffing van een explosief bij het huis van een politieagent in de Albanese stad Shkodra, zo meldt de Financial Times. In de stad werden 59 camera's gevonden. Dat leidde tot een nationaal onderzoek. Volgens de Albanese premier gaat het om een probleem dat al geruime tijd speelt, maar is het goed dat de politie nu actief heeft ondernomen.

Rudina Hajdari, voorzitter van de EU-integratiecommissie van Albanië en voormalig parlementslid, stelt juist dat de politie dit lange tijd negeerde omdat veel criminele bendes nauwe banden met de overheid hebben, zo laat ze tegenover Vice Magazine weten.

Reacties (2)
22-02-2023, 09:38 door majortom
In Nederland staan duizenden illegale camera's, maar hier wordt dat juist door de politie bevorderd https://www.politie.nl/informatie/aanmelden-camera-in-beeld.html
23-02-2023, 08:18 door Anoniem
Who watches the watchmen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.