image

Brussel investeert 2 miljoen euro in app die real-time op kindermisbruik monitort

vrijdag 24 februari 2023, 14:47 door Redactie, 17 reacties

De Europese Commissie investeert twee miljoen euro in de ontwikkeling van een app die apparaten op de aanwezigheid van kindermisbruikmateriaal monitort. Hiervoor wordt in real-time naar zowel het netwerkverkeer als te bekijken foto's en video's gekeken. Nederland is één van de eerste landen waar de app zal worden getest. Gebruik van de app zal vrijwillig zijn, zo stelt de Internet Watch Foundation (IWF) die bij de ontwikkeling is betrokken.

De applicatie is bedoeld voor mensen die neigen om beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik te bekijken. "Gebruikers worden volledig op de hoogte gebracht van het doel van de app en de effecten ervan op hun toestel", aldus het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). De app maakt gebruik van machine learning om foto's en video's te herkennen. De software draait in de achtergrond. Zodra gebruikers misbruikmateriaal bekijken zal het worden geblokkeerd voordat het op het scherm kan verschijnen, aldus de IWF.

"De app is uniek omdat deze is ontworpen voor de gebruikers ervan. Er worden zeer accurate machine learning modellen toegepast. Doordat de app in de real time werkt, wordt voorkomen dat de gebruiker dergelijke beelden te zien krijgt", zo stelt het EOKM. "Deze app kan een essentieel instrument zijn voor een duurzame en lange termijn preventie van beelden van seksueel kindermisbruik."

Volgende maand zal worden begonnen met het onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van de app, wat twee jaar in beslag zal nemen. Zodra de ontwikkeling van de app is gereed zal die als eerste in vijf landen worden getest, waaronder Nederland. Vervolgens zal de app verder worden ontwikkeld. Het zogenaamde "Protech-project" wordt met twee miljoen euro door de Europese Commissie gefinancierd. Onder andere de Universiteit van Tilburg is bij het project betrokken.

Ella Jakubowska, beleidsadviseur bij digitale rechtenbeweging EDRi, laat aan Euractiv weten dat er sterke waarborgen nodig zijn om "scope-creep" te voorkomen en ervoor te zorgen dat de technologie niet zal worden gebruikt voor third-party surveillance van apparaten.

Reacties (17)
24-02-2023, 15:20 door Anoniem
Nu nog vrijwillig, straks verplicht voor alle mannen (en vrouwen?). Gaat lekker zo. Ook plenty mogelijkheden om naar andere onderwerpen uit te breiden. Welke? Laat dat maar aan de EU over, ideeën genoeg.
24-02-2023, 15:44 door Anoniem
Ella Jakubowska, beleidsadviseur bij digitale rechtenbeweging EDRi, laat aan Euractiv weten dat er sterke waarborgen nodig zijn om "scope-creep" te voorkomen en ervoor te zorgen dat de technologie niet zal worden gebruikt voor third-party surveillance van apparaten.

Dat is mijn grootste zorg ook als ik dit artikel lees.

Niemand kan tegen surveillance op KP zijn. Daarom is het een ongelijke strijd.
Ben je tegen, om welke reden dan ook, dan zul je wel in het KP-wereldje zitten.
Dat is altijd de redenatie die gebruikt wordt.

Dus als "de overheid" of een andere organisatie deze app bij jouw wil installeren, want "ze hebben vermoedens", dan kun je niet weigeren. Want dan ben je verdacht.
En als je niets te verbergen hebt ...


Maar wat als de app (later) meer blokkeert dan gezegd wordt?
Bv onwelvallige uitlatingen tegen Brussel of de EC-commissarissen?

Dit neigt al snel tot het filteren en manipuleren van gedachtegoed, zodat iedereen hetzelfde doet en denkt.
[zie ook het boek 1984 of Nazi-Duitsland]


Je vraagt je af wat het EC allemaal te verbergen heeft?
24-02-2023, 15:45 door Anoniem
"De Europese Commissie investeert twee miljoen euro in de ontwikkeling van een app die apparaten op de aanwezigheid in niet toegestane ruimten monitort. De applicatie is bedoeld voor mensen die neigen om binnen te dringen in gebouwen waar zij niet mogen komen."

Wat een bizar staaltje symptoombestrijding weer! Het is een gigantisch probleem in deze maatschapij, dat neurotypici "oplossingen" bedenken voor "problemen" die niet bestaan. Het probleem is niet dat een pedofiel kijkt naar materiaal dat voor hem gemaakt is. Het probleem is dat dat materiaal überhaupt bestaat. Dat is wat moet worden aangepakt. In de behoeften van pedofielen kan tegenwoordig op allerhande kindvriendelijke wijze worden voorzien.

Het is iets waar ik werkelijk waar helemaal ziek van word. Mensen die niet de juiste probleemstelling weten te maken en met een oplossing komen die kant nog wal raakt. Hier gaat de wereld aan naar de kloten.
24-02-2023, 17:53 door johanw
Door Anoniem: In de behoeften van pedofielen kan tegenwoordig op allerhande kindvriendelijke wijze worden voorzien.
Virtuele kinderporno is ook verboden hier (i.t.t. bv. Japan waar dat vrij groot is), want we willen graag moraliseren in deze discussie. In andere gevallen is men dan weer uiterst meegaand (transen operatief verminken) dus consequent is men bepaald niet.

Maar ik kan me goed voorstellen dat zodra het logo van Russia Today in beeld komt de boel ook geblokkeerd wordt. Tenslotte wordt dat nu al per EU decreet gecensureerd.
24-02-2023, 18:31 door Anoniem
Chatcontrole!! Straks door EU verplicht in OS gebouwd.
24-02-2023, 22:33 door Anoniem
https://torrentfreak.com/the-european-unions-official-site-has-a-persistent-piracy-problem-230222/

LoL.

De EC heeft haar eigen digitale zaakjes al niet op orde, en wil dan een veilige app laten maken en utrollen naar birgers van de EU?

Gaat u er maar vast goed voor zitten: dat wordt een drama voor de EC.
25-02-2023, 10:10 door Erik van Straten
De software zal natuurlijk ook andere beelden kunnen herkennen, zoals interviews met getroffenen in een aardbevingsgebied. Je weet nooit waar dat nog eens handig voor kan zijn.

https://nos.nl/collectie/13922/artikel/2465185-turkse-journalisten-opgepakt-voor-berichtgeving-over-aardbeving

Linksom of rechtsom gaat dat soort software er komen (of bestaat al), maar om hier nou 2M gemeenschapsgeld tegenaan te gooien?
25-02-2023, 11:44 door Anoniem
De bestaande scanning maakt gebruik van een database met een enorme hoeveelheid hashes van als illegaal bekend staand materiaal. Dat is op zich een solide mechanisme. Dat deze app daar vervolges machine learning aan toevoegt, maakt het zeer glibberig want dan zou er iets moeten worden toegevoegd aan bijvoorbeeld die database op basis van een algoritme. En dan de toevoeging "De applicatie is bedoeld voor mensen die neigen om beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik te bekijken. " Als je die app installeert ben je al verdacht dus en wordt je waarschijnlijk ook geregistreerd waar nu nog niet, maar over 10 jaar vast ook al strafrechtelijke vervolging op staat.
25-02-2023, 13:48 door Anoniem
Ik heb nog foto's uit de jaren 50 aan het strand. Is vast verkeerd in de ogen van de KP-bestrijders.
25-02-2023, 15:20 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb nog foto's uit de jaren 50 aan het strand. Is vast verkeerd in de ogen van de KP-bestrijders.

Oude nudisten bladen of National Geographics: daar komen ook naakte minderjarigen/jongeren in voor.

Iets voor deze moraalridders in Brussel om over na te denken.
Niet al het naakt op de wereld is KP.
26-02-2023, 13:59 door Anoniem
Het 'oude' normaal dat verdwijnt.

Het herschrijven van de boeken van Roald Dahl etc.zijn tekenen aan de wand.
De 'woke' opvoeding vanaf de kleuterleeftijd is ingezet.

Divide et impera werkt voor 'the Forces that Be' en de meeste burgers gaan er als gehypnotiseerd in mee.

Is de ene psy-op voorbij, komt de andere, want twee tegelijk zou alleen maar verwarring stichten.

Mogen wij al uw vrijheid afpakken, krijgt u van ons alles gratis. Bent u dan gelukkig?

#obserwator
26-02-2023, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem: Het 'oude' normaal dat verdwijnt.

Het herschrijven van de boeken van Roald Dahl etc.zijn tekenen aan de wand.
De 'woke' opvoeding vanaf de kleuterleeftijd is ingezet.

Divide et impera werkt voor 'the Forces that Be' en de meeste burgers gaan er als gehypnotiseerd in mee.

Is de ene psy-op voorbij, komt de andere, want twee tegelijk zou alleen maar verwarring stichten.

Mogen wij al uw vrijheid afpakken, krijgt u van ons alles gratis. Bent u dan gelukkig?

#obserwator

Dat is iets van alle tijden.

Zie ook de "Special Editions" van de originele Star Wars trilogy.
Of het inkleuren van oude zwart-wit films (waar George Lucas weer op tegen was, in een getuigenis een paar jaar daarvoor tegenover het Ameriaanse Congress)

Of sla een originele editie van de Sprookjes van de gebr. Grimm er maar op na, en vergelijk die met een editie die jij als kind las en een editie die nu (misschien) aan kinderen wordt voorgelezen.
De bloeddorst en geweld zijn door de eeuwen heen verminderd, omdat de tere kinderzieltjes steeds minder aan konden (vonden hun ouders en opvoeders).

Dus dat "woke zijn" hadden jouw ouders al, en hun voorouders ook.
Veranderende tijden, veranderende mores.

We hebben wel het voordeel dat je tegenwoordig oudere niet aangepaste versies makkelijk op het grote boze internet kan terug vinden.
Bijna niets gaat verloren. Zelfs de originele Star Wars Holiday Special uit 1978 niet. (Hoe graag George Lucas dat ook wilde)
26-02-2023, 18:02 door Anoniem
Door Anoniem: https://torrentfreak.com/the-european-unions-official-site-has-a-persistent-piracy-problem-230222/

LoL.

De EC heeft haar eigen digitale zaakjes al niet op orde, en wil dan een veilige app laten maken en utrollen naar birgers van de EU?

Gaat u er maar vast goed voor zitten: dat wordt een drama voor de EC.


Doe liever onderzoek naar de mensen en bedrijven die van deze app profiteren.

En gelijk die EU subsidie aan Meta VR projecten onderzoeken.

Follow the money...not the(it) rabbit
27-02-2023, 15:26 door Anoniem
Ik lees binnenkort: "Brussel investeert 6 miljoen euro in app die real-time op anti-overheid sentiment monitort."
27-02-2023, 23:11 door Anoniem
Wat een geld verspilling, niemand gaat toch vrijwillig zoiets op zijn telefoon installeren. En die paar mensen die het doen zijn kennelijk niet zo'n grote viespeuk.

Bovendien wie zegt me niet dat die IWF niet vol viespeuken zit, is super mooie cover natuurlijk
28-02-2023, 06:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik lees binnenkort: "Brussel investeert 6 miljoen euro in app die real-time op anti-overheid sentiment monitort."

Of dat lees je juist niet :-)
(Als de EC haar zin krijgt)
22-11-2023, 07:35 door N0kia5230
[Verwijderd door moderator]
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.