image

Googles virusscanner in Android scoort iets beter tijdens detectietest

maandag 27 februari 2023, 14:40 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 27-02-2023, 17:19

De virusscanner van Google die standaard zit ingebouwd in Android heeft tijdens een test van het Duitse testlab AV-Test Institute voor eigen doen de beste detectiescore tot nu toe neergezet, maar loopt nog altijd achter op de oplossingen van antivirusbedrijven. Sinds september 2017 wordt Google Play Protect zes keer per jaar door AV-Test getest. Hierbij wordt gekeken naar de detectie van malware, impact op de prestaties van de smartphone en bruikbaarheid, waarbij er specifiek wordt gekeken naar false positives.

Voor elk onderdeel kunnen geteste virusscanners maximaal zes punten halen. De eerste jaren scoorde Googles virusscanner geregeld nul punten voor de detectie van malafide apps. In de nieuwste test, die deze en vorige maand plaatsvond, weet Google Play Protect voor het eerst bij de detectie van mobiele malware 3,5 punten te halen. De overige apps scoren op dit onderdeel zes punten, maar het is zoals gezegd voor eerst dat Googles virusscanner een dergelijke score haalt.

Op zaken zoals prestaties en bruikbaarheid kan Googles antivirussoftware zich al langere tijd met andere virusscanners meten. Google Play Protect controleert apps in de Google Play Store voordat ze worden gedownload, alsmede apps die gebruikers van andere bronnen installeren, waarschuwt voor potentieel schadelijke apps en kan schadelijke apps van het toestel verwijderen of uitschakelen. Androidgebruikers hebben de optie om de virusscanner in of uit te schakelen.

Net als Android beschikt ook Windows over een ingebouwde gratis virusscanner. Lange tijd scoorde Microsoft Defender slecht in de tests van AV-Test, maar tegenwoordig weet de antivirussoftware vaak de maximale score tijdens deze tests te halen.

Reacties (1)
27-02-2023, 15:41 door Anoniem
wat een but test zeker wit voetje halen bij Google neem de test ook malware mee uit de playstore.?wat vaak voor komt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.