image

Witte Huis beveelt overheidsinstanties om TikTok binnen 30 dagen te verwijderen

dinsdag 28 februari 2023, 12:33 door Redactie, 9 reacties

Het Witte Huis heeft federale Amerikaanse overheidsinstanties opgedragen om TikTok binnen dertig dagen van alle smartphones, tablets en andere werkapparatuur te verwijderen. Alleen in bepaalde gevallen is het gebruik nog toegestaan. Daarvoor heeft het Witte Huis gisterenavond een speciaal memorandum gepubliceerd (pdf). Ook de Canadese overheid heeft het gebruik van de app door ambtenaren verboden.

"De regering heeft het versterken van de cybersecurity van ons land topprioriteit gemaakt", aldus het Office of Management and Budget (OMB) van het Witte Huis op Twitter. "Vandaag heeft de OMB instructies gepubliceerd over de implementatie van de "No TikTok on Government Devices Act", die overheidsinstanties verplicht om te stoppen met het gebruik van de app, op bepaalde uitzonderingen na." Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld nationale veiligheid of onderzoek.

Het Office of Management and Budget publiceerde het memorandum. De No TikTok on Government Devices Act is wetgeving die federale overheidsinstanties verplicht om TikTok van hun apparatuur te verwijderen. Het wetsvoorstel werd afgelopen december door het Amerikaanse Congres aangenomen. Gisteren kwam ook de Canadese overheid met een verbod op het gebruik van TikTok op werkapparatuur. Vanaf vandaag zal de populaire video-app van alle smartphones en tablets van de Canadese overheid worden verwijderd.

Image

Reacties (9)
28-02-2023, 12:47 door Anoniem
komen wij nu ook als nederland met tiktok, fecesbook, whatsapp, siri van telefoon halen wetgeving?
ik vraag me af hoeveel shit de VS afluistert met deze amerikaanse programma's binnen onze overheden...
waarschijnlijk weet de VS via Apple of Nokia eerder wat er in het torentje gesproken is dan de VVD partijleden.
28-02-2023, 13:17 door Anoniem
Waarom stoppen alleen met tik tok.. zet het even door met alle social media. Lijkt me een veel beter idee.
28-02-2023, 13:54 door Anoniem
Ook Denemarken heeft zich over TikTok gebogen, maar gaat [nog] niet over tot een verbod. Wel worden ambtenaren en parlementsleden ‘sterk aangeraden’ de app te wissen, schrijft de voorzitter van het Deense parlement. Het advies volgt op een beoordeling van het Deense Centrum voor Cyberveiligheid, dat oordeelt dat er een risico bestaat op spionage via de app.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tiktok-boycot-breidt-zich-uit-ambtenaren-in-canada-en-de-vs-moeten-de-app-snel-verwijderen~bcdc0310/
28-02-2023, 14:39 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom stoppen alleen met tik tok..

Omdat die niet genoeg lobbyisten hebben rondlopen om de politici te betalen - in tegenstelling tot meta et.al.
28-02-2023, 15:09 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom stoppen alleen met tik tok.. zet het even door met alle social media. Lijkt me een veel beter idee.
Dat is TE kort door de bocht.
28-02-2023, 16:34 door Anoniem
Een beetje 'werktelefoon' heeft Threema tbv versleutelde (werkgerelateerde, natuurlijk) communicatie. Low budget? Dan Signal want foss. Telegram kan daarbij als zakelijk facebook/tiktok in gesloten groep fungeren.

Ander soorten social zijn hobby gerelateerd. Ik blijf me verbazen dat pas de laatste paar jaar onbeperkt apps downloaden afgeraden danwel verboden wordt op werktelefoons van overheden(!). Overigens, je hele hebben en houden op devices van 'de baas', tja...

Je kan niet voorbij aan het hoge godwin gehalte in het hele Tiktokverhaal. Meta en Google wordt praktisch geen strobreed in de weg gelegd behalve voor de bühne wat Ierse boetes en 'onderwerp van debat'.
01-03-2023, 08:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom stoppen alleen met tik tok.. zet het even door met alle social media. Lijkt me een veel beter idee.
Dat is TE kort door de bocht.

Dat is het niet hoor.
Social media is gewoon slecht.
En de overheid hoort deze niet te gebruiken.
Het bericht komt vaak niet goed over en is beter dat het via ander media gaat.
Zeker niet kort door de bocht.
01-03-2023, 09:16 door Anoniem
Ja, die zielige ambtenaren willen het nieuwste van de nieuwste iphone op kosten van bv nederland... en dan hebben ze die ' op de bv nl', dan ga je natuurlijk klagen dat je niet 2 telefoons wilt meenemen, dus moet je alles op je werktelefoon kunnen doen... prive bellen naar suriname of australie of de vs, fecesbook, spelletjes... sms-en enz...

en dat wordt gewoon geaccepteerd... ik snap er niets van.... maarja, dat is verschil tussen politiek en bedrijfsleven.
01-03-2023, 17:14 door Anoniem
In het bedrijfsleven gaat het niet anders. Daar willen werknemers ook de nieuwste iphone op kosten van het bedrijf. En dan niet 2 telefoons willen meenemen, dus het ding ook prive willen kunnen gebruiken. En dat word ook gewoon geaccepteerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.