/dev/null - Overig

Tip: Thunderbird 'van-adres aanpassen'

06-03-2023, 17:06 door Anoniem, 3 reacties
Met het schaamrood op mijn kaken zie ik nu deze mogelijkheid, had dit graag al veel eerder geweten. Mocht jij dit ook nog niet weten bij dezen dan.

Je kunt dus in Thunderbird wel het 'van-adres' aanpassen (overigens ook jouw naam), door heel simpel bij het opstellen van een mail op jouw mailadres rechts van 'Van' te klikken en onderaan zie je deze optie staan.

Erg handig wanneer je catch all of plus-adressering gebruikt cq wil gebruiken. Kun je dus altijd heel makkelijk een uniek adres gebruiken, ook bij het beantwoorden of versturen vanuit Thunderbird.
Reacties (3)
07-03-2023, 10:03 door Anoniem
Nou dan zul je ook wel niets weten van "Identities" (vooraf geconfigureerde "Van" adressen), en de mogelijkheden om die te matchen aan inkomende mail en er acties aan te verbinden voor uitgaande mail (zoals gebruiken van een aparte Sent map)....
07-03-2023, 11:05 door Anoniem
Zie ook https://support.mozilla.org/nl/kb/identiteiten-gebruiken over het gebruik van identiteiten.

Ik heb een identiteit voor mijn meestgebruikte mailbox, die bovenaan staat in de lijst 'Van'. Dit adres bestaat echter niet meer maar als ik vergeet een identiteit in te stellen krijg ik een foutmelding van de mailserver, dat is wel handig.

Je kan ook verschillende manieren gebruiken om je naam weer te geven. Bijvoorbeeld je voornaam voor bekenden en je voorletters voor meer formele e-mails.
07-03-2023, 11:24 door Anoniem
Bedenk overigens dat je ook de juiste mailserver moet gebruiken bij een identiteit met een ander domein .

Alle anti-spoofing maatregelen erop gericht dat mail van bijvoorbeeld @gmail.com ook echt door een gmail server verzonden moet zijn. Die kun je dus niet door je "vaste" mailserver van bijvoorbeeld ziggo laten sturen - een heel grote kans dat dat geweigerd wordt bij ontvangers.

Als je dus

penningmeester@voetbalclub , jantje@gmail en jan.smit@ziggo wilt gebruiken als mogelijke indentiteiten moeten al die identiteiten hun "bijbehorende" zendende mailserver gebruiken .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.