image

Brave maakt vpn-dienst na smartphones ook beschikbaar voor desktop

dinsdag 14 maart 2023, 10:34 door Redactie, 1 reacties

De Brave-browser heeft de eigen vpn-dienst die eerder al verscheen voor smartphones ook beschikbaar gemaakt voor desktops. De vpn-dienst is beschikbaar in versie 1.49 van de browser en wordt de komende dagen onder gebruikers uitgerold. De destop-vpn biedt daarnaast "cross-device support", waardoor gebruikers één abonnement op meerdere platforms kunnen gebruiken.

Volgens Brave voorkomt de dienst ook ongeautoriseerde tracking en blokkeert advertenties. Al het verkeer van gebruikers wordt namelijk naar vpn-servers van ontwikkelaar van beveiligingssoftware Guardian gestuurd, die trackingverkeer blokkeren. Brave zegt geen logbestanden op te slaan en geen cookies te gebruiken. "We kunnen je verbindings- en browsegegevens niet opslaan, omdat we die in de eerste plaats niet verzamelen", aldus de browserontwikkelaar. De vpn-dienst kost tien dollar per maand.

Reacties (1)
14-03-2023, 18:21 door Anoniem
leuk dat vpn als het nou ook nog een goed werkte mijn ervaring
is dat niet geweldig is bij hoop app.s werkt vpn niet ook niet bij Google vpn en op je pc/lapt tablet. is het gewoon bagger
kunnen trackers blokken.....1 it man
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.