/dev/null - Overig

Wie heeft "Capitalism: A Love Story" gezien?

21-03-2023, 15:25 door Anoniem, 5 reacties
Ik heb 'Capitalism: A Love Story' ondertussen al 2x gezien.
Morgen 22 maart om 08:30 uur wordt het opnieuw uitgezonden op Film1 Drama.

Waar ik vooral van schrok, was het feit dat banken en bedrijven levensverzekeringen afsloten op lager personeel, zoals winkel, kantine of cubicle personeel.
Die werken dan een korte tijd voor een laag loon, maar door het tekenen van het arbeidscontract, geven ze de werkgever toestemming om levensverzekeringen af te sluiten op de werknemer. Als de werknemer overlijdt, wordt (worden) levensverzekering(en) uitgekeerd aan de werkgever...

Soortgelijke constructies zijn van toepassing op hypotheken. Met als gevolg een Detroit dat nog steeds failliet is.

Dan denk je misschien dat zoiets alleen in Amerika gebeurd. Niet dus. Bank die daar aan mee gedaan heeft is bijvoorbeeld de ING, onder de vlag van Citigroup Inc.

Er is nog veel meer mis. Teveel om hier te herschrijven. Heb je deze documentaire nog niet gezien? Neem dan even de tijd om die te bekijken als je kan.

Dat geeft je een goed inzicht waarom banken keer op keer omvallen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Capitalism:_A_Love_Story
Reacties (5)
21-03-2023, 17:43 door Anoniem
Zo zou been overheid of een dienst binnen een overheid een levensverzekering op de werknemer kunnen afsluiten. Stel je bent been NATO spion en op dag wordt je als een soort messiah aan get kruis genageld omdat je teveel weet. Dan kan de buit mooi verdeeld worden onder de ex collegae.. Misschien zonder medeweten van de officiele NATO (noem maar wat).

Het zou ook zomaar je MIC ICT bedrijf zijn...Enge gedachte. Ik zou liever zelf de messiah uithangen dan dat ik voor de leeuwen word gegooid tijdens een werkopdracht die fake bleek te zijn.

In Amerika komt het afsluiten van zulke verzekeringen vaak voor. Vaak zonder medeweten van de persoon zelf.
21-03-2023, 21:11 door Anoniem
Voor een stukje achtergrond over de film (van Michael Moore):

https://en.wikipedia.org/wiki/Capitalism:_A_Love_Story
22-03-2023, 12:46 door Anoniem
Waarom zou een werkgever -ervan uitgaande dat de werkgever de premies betaald- geen verzekering kunnen afsluiten tegen het risico dat bepaalde essentiele medewerkers komen te overlijden, wanneer dit significante schade voor de werkgever op zou leveren. Het is gewoon een risico, waartegen je je indekt.
22-03-2023, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom zou een werkgever -ervan uitgaande dat de werkgever de premies betaald- geen verzekering kunnen afsluiten tegen het risico dat bepaalde essentiele medewerkers komen te overlijden, wanneer dit significante schade voor de werkgever op zou leveren. Het is gewoon een risico, waartegen je je indekt.
Ik heb vandaag de lovestory bekeken.
Daarin wordt duidelijk dat de betreffende werkgevers niet de werknemers selecteren die levend het meest bijdragen aan het bedrijf en die relatief onvervangbaar zijn, maar dat de te verzekeren werknemers geselecteerd worden o.b.v. het grootst mogelijk uit te keren bedrag bij overlijden: de groep jonge vrouwen (zij leven het langst en zij leven langer dan mannen).
Ik vind dit een macaber aandoende praktijk. Een "bedrijfsongeval" van een (zeer) jonge vrouw is voor een werkgever die geld tekortkomt wel te regelen (om nog maar te zwijgen over wat voor een boodschap je hiermee naar de betreffende werknemer uitzendt - maar dit soort subtiliteit is wellicht niet aan de Amerikanen besteed).
24-03-2023, 14:21 door Anoniem
Capitalismus is bijna finished.. onze kameraden zitten overal en straks houdt iedereen elkaar in de gaten en is er veiligheid

Ons systeem is volledig analoog
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.