image

Amsterdam verbiedt gebruik van TikTok op werktelefoons ambtenaren

woensdag 29 maart 2023, 14:10 door Redactie, 9 reacties

De gemeente Amsterdam verbiedt vanaf vandaag het gebruik van TikTok op werktelefoons van ambtenaren en andere gemeentelijke apparaten. Ambtenaren die de app hebben geïnstalleerd moeten die per direct van hu werktelefoon verwijderen. Amsterdam wil hiermee naar eigen zeggen gemeentelijke informatie en gegevens van personen beschermen.

Medewerkers krijgen ook het advies TikTok te verwijderen op privételefoons die toegang geven tot gemeentelijke informatie, bijvoorbeeld via WhatsApp of Outlook. Daarnaast gaat de gemeente samen met de leveranciers van gemeentelijke apparaten de toegang tot en het gebruik van TikTok onmogelijk maken. De gemeente laat weten dat het niet van plan is om alleen TikTok te weren, maar alle apps uit landen met een aanvallend cyberprogramma tegen Nederland en Nederlandse belangen. Er wordt nu een analyse gemaakt van andere risicovolle applicaties.

Onlangs besloot ook de gemeente Eindhoven TikTok voor ambtenaren te blokkeren en maakte het kabinet bekend dat het de populaire video-app op werktelefoons van rijksambtenaren gaat verbieden.

Reacties (9)
29-03-2023, 14:30 door Anoniem
Mogen ze wel rechtstreeks mail doorsturen naar Xi Jinping ?

Of alles op pastebin dumpen ?
29-03-2023, 14:37 door Anoniem
Buiten dat ik niet weet wat je met Tik Tok zou moeten doen. Zou ik zeggen, blokkeer alles wat social media betreft.
Dan is het meteen duidelijk.
Maarja, Amsterdam is lekker van het verbieden.
Nog erger dan rusland.
29-03-2023, 14:48 door Anoniem
Misschien moeten we ook zo iets invoeren tegen politieke partijen met een aanvallend programma tegen Nederland?
Bijvoorbeeld de Communistische Partij (GL) verbieden, of in ieder geval uit gemeenteraden verbannen.
29-03-2023, 14:56 door Anoniem
Lekker hypocriet weer. Amerika verbiedt gebruik van TikTok op werktelefoons van ambtenaren en ineens doet Nederland zoals gewoonlijk weer lekker mee. Maar natuurlijk, omdat het geen Amerikaans service betreft gaan we het lekker blokkeren. Amerikaanse services doen precies hetzelfde. Alleen dan nog erger.
29-03-2023, 15:48 door Anoniem
Verbieden ze dan ook alle Meta apps?
Maar waarom sta je überhaupt apps toe die niets met werk te maken hebben? Verbaast mij toch elke keer weer.
29-03-2023, 16:39 door Anoniem
Gemeentelijke email op prive telefoon: Dat is toch al een datalek? Gemeentelijke information security policies en procedures moeten maar eens worde geupdate na een grondig risk assessment. Nu dus even geen emailtjes meer naar de gemeente
29-03-2023, 17:23 door Anoniem
Ik zie niet in waarom TikTok op een werktelefoon zou moeten staan.

Andere sociale media apps overigens ook niet.
30-03-2023, 00:50 door Anoniem
Door Anoniem: Lekker hypocriet weer. Amerika verbiedt gebruik van TikTok op werktelefoons van ambtenaren en ineens doet Nederland zoals gewoonlijk weer lekker mee. Maar natuurlijk, omdat het geen Amerikaans service betreft gaan we het lekker blokkeren. Amerikaanse services doen precies hetzelfde. Alleen dan nog erger.

Goed idee van Nederland maar ze mogen van mij ook Facebook bannen.......
30-03-2023, 15:43 door Anoniem
Tik Tok verbod is onderdeel van de Amerikaanse Restrict Wet.
Als die ook hier komt, wat te verwachten valt, kunnen we rekenen op ongebreidelde Internet censuur en weer verdere inperking van onze vrijheid van meningsuiting en -vorming.

Re: https://thefreethoughtproject.com/the-state/the-digital-iron-curtain-how-the-restrict-act-threatens-to-devastate-privacy-and-crush-free-speech-online
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.