image

Tor Project en vpn-provider Mullvad lanceren Mullvad Browser

maandag 3 april 2023, 14:20 door Redactie, 10 reacties

Het Tor Project, de organisatie achter het Tor-netwerk, en vpn-provider Mullvad hebben vandaag de Mullvad Browser gelanceerd. Het gaat om een aangepaste Tor Browser die geen gebruikmaakt van het Tor-netwerk. Tor Browser bestaat uit een aangepaste versie van Firefox en een onderdeel om met het Tor-netwerk verbinding te maken. Om gebruikers extra te beschermen zijn er allerlei security- en privacyfeatures aan Tor Browser toegevoegd.

De Mullvad Browser, ontwikkeld door het Tor Project en aangeboden door Mullvad, maakt het mogelijk om deze features te gebruiken, zonder dat daarbij het verkeer van gebruikers via het Tor-netwerk gaat, zoals bij Tor Browser het geval is. Daarnaast maakt de browser het mogelijk om, als gebruikers dit willen, het verkeer via een vpn-provider te laten lopen.

"De Mullvad Browser is een optie voor internetgebruikers die naar een privacybrowser zoeken die niet allerlei extensies en plug-ins nodig heeft om hun privacy te versterken en de factoren verkleint waardoor ze zich per ongeluk kunnen de-anonimiseren", zegt Isabela Bagueros, directeur van het Tor Project.

Mullvad is lid van het Tor Project en betaalt hier jaarlijks 100.000 dollar voor. Eind 2020 werd met met hulp van de vpn-provider het Tor Project Membership Program gestart. Leden krijgen toegang tot een adviesgroep die deelnemers helpt om Tor binnen hun product te integreren. Ook wordt er informatie gedeeld over nog in ontwikkeling zijnde projecten. Het duurste abonnement, de "Shallot Onion", kost jaarlijks 100.000 dollar.

Volgens Bagueros heeft de samenwerking met Mullvad voor allerlei positieve veranderingen in Tor Browser gezorgd, waardoor het mogelijks was om allerlei legacyproblemen op te lossen, kwetsbaarheden te verhelpen en verbeteringen in de gebruikerservaring door te voeren, waar zowel gebruikers van de Tor als Mullvad browsers van profiteren. Mullvad Browser is beschikbaar voor Linux, macOS en Windows.

Reacties (10)
03-04-2023, 14:25 door Anoniem
Kort die link aangeklikt en het ziet er op zich goed uit.
03-04-2023, 15:30 door Anoniem
het is gewoon vpn......mijn ervaring met het is bagger.
03-04-2023, 16:59 door Anoniem
Door Anoniem: het is gewoon vpn......mijn ervaring met het is bagger.

Het zorgt anders wel voor extreem goede protectie tegen fingerprinting. Iets wat ik andere browsers nog niet zien doen.
03-04-2023, 17:00 door Anoniem
Door Anoniem: het is gewoon vpn......mijn ervaring met het is bagger.

Als aanvulling op mijn vorige bericht: Je hoeft helemaal niet hun VPN te gebruiken.
03-04-2023, 17:52 door Anoniem
Ik had heel lang geleden ook Mullvad vpn,het was wel traag,ik weet niet hoe het nu is.
Misschien is het nu wel verbeterd in de jaren, de snelheid en zo.
Ach eigenlijk hoef je wanneer je vpn gebruikt niet eens een andere brouwser te gebruiken,maar kan je huidige blijven gebruiken.
De vpn client zorgt er wel voor dat je je vpn verbinding houdt,of je moet het instellen in je netwerk met een bepaald protocol dat je van je vpn provider hebt gekregen.
03-04-2023, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: het is gewoon vpn......mijn ervaring met het is bagger.
Door Anoniem: het is gewoon vpn......mijn ervaring met het is bagger.

Heb je ook een toelichting? User interface ? Wat anders?
03-04-2023, 18:27 door Anoniem
Mijn complimenten, eindelijk een browser die na het openen exact nul komma nul data deelt. Librewolf (ook een aanrader) kwam al in de buurt met enkel 1 verbinding, maar nu met MB geen één.
In vergelijking met Firefox die wil bij het openen eerst verbinding maken met minimaal Google en Amazon (eerder was er nog een derde) (en dat is bij een kale versie van Firefox en nee er wordt dan dus geen website geopend en telemetrie is ook uitgeschakeld. Toch draag ik Mozilla een warm hart toe, maar zeggen dat je om privacy geeft en toch data delen met Google gaat er bij mij niet in, nergens vind je uitleg hierover).

MB werkt ook gewoon onder W7. Enig klein nadeel is dat het standaard een map (met de data van MB) en snelkoppeling plaats op het bureaublad. Die map hoort niet geplaatst te worden, wanneer je deze verwijdert werkt de browser uiteraard niet meer.
Met andere woorden hij wordt geïnstalleerd in de map 'bureaublad' i.p.v. 'program files'. Overigens ook mijn fout, had bij het installeren beter mogen opletten. Eerder was dit ook bij TOR, later is dit ook aangepast. Dit kom wel goed.

Conclusie, ziet er goed uit op het eerste oog, zou zomaar eens mijn standaard browser kunnen gaan worden.
03-04-2023, 23:04 door Anoniem
Door Anoniem: Ach eigenlijk hoef je wanneer je vpn gebruikt niet eens een andere brouwser te gebruiken,maar kan je huidige blijven gebruiken.
https://amiunique.org
04-04-2023, 06:08 door Anoniem
Zijn dit soort initiatieven niet ingegeven mede door de controle- en surveillance behoeften van de vele 'eyes'?
Zeker na het toenemend gebruik van Tor op Google Android (smartphone en tablet)?

Trouwens de BRICS- en andere opposanten van de huidige Anglo-Amerikaanse Hegemon, zitten ook niet stil.

Wat lekt er allemaal via Tor-gebruik via Brave, torry-io en daarna regulier Tor-gebruik via linux?

Ik geloof echt niet in die plotse bekering tot verbeterde anonimiteit
en privacy handhaving van de huidige drie- en vierletter-diensten?

Vergeet Assange en Snowden niet bij al jullie enthousiasme.
De vossen verliezen wel de haren, maar nooit de streken, hoor.

Juich dus niet te vroeg en byte your bits,

luntrus
04-04-2023, 11:30 door Anoniem
Door Anoniem: Ik geloof echt niet in die plotse bekering tot verbeterde anonimiteit
en privacy handhaving van de huidige drie- en vierletter-diensten?

Als je tegen hun "beschermd" wil worden dan moet je wel wat meer doen dan simpel een browser downloaden.
Er komt veel bij kijken, maar de gemiddelde persoon hoeft zich niet druk te maken om deze instanties, want die zijn toch niet zo interessant voor ze. Tenzij je dingen doet die zij niet zo leuk vinden.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.