image

FBI neemt grote illegale online marktplaats Genesis Market in beslag

woensdag 5 april 2023, 11:11 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft Genesis Market in beslag genomen, een grote illegale online marktplaats waarop honderdduizenden gestolen inloggegevens werden verhandeld. Bij "Operation Cookie Monster" was ook de Nederlandse politie en Europol betrokken. Volgens experts speelde Genesis Market een belangrijke rol bij het faciliteren van cybercrime.

De marktplaats bood klanten een op Chromium-gebaseerde browserplug-in genaamd Genesis Security, en een eigen op Chromium-gebaseerde browser genaamd Genesium. waarmee aanvallers zich bij allerlei online diensten als hun slachtoffers konden voordoen. De browser en plug-in laadde gestolen data van slachtoffers, zoals cookies, inloggegevens en autofill data, en voerde die automatisch op websites in, om zich zo als het slachtoffer voor te kunnen doen (pdf).

De marktplaats beweerde dat zolang het toegang tot het gecompromitteerde systeem van een slachtoffer had, de gestolen data van het slachtoffer up-to-date werd gehouden. "Genesis-klanten kochten niet eenmalig gestolen informatie van onbekende kwaliteit, maar betaalden voor een abonnement op de gegevens van het slachtoffer, zelfs als die informatie veranderde", aldus antivirusbedrijf Sophos.

Genesis Market laat nu een melding van de FBI zien dat de marktplaats in beslag is genomen. Daarnaast wil de Amerikaanse opsporingsdienst graag in contact komen met mensen die op Genesis Market actief waren of contact met de beheerders van de marktplaats hadden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.