image

Eigenaar KFC en Pizza Hut meldt datalek na ransomware-aanval

dinsdag 11 april 2023, 10:01 door Redactie, 1 reacties

Yum! Brands, het bedrijf achter KFC, Pizza Hut en Taco Bell, heeft een onbekend aantal mensen gewaarschuwd voor een datalek nadat het bedrijf in januari slachtoffer van een ransomware-aanval werd. Dat blijkt uit een datalekmelding dat Yum! deed bij de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine.

Halverwege januari moest Yum! honderden Britse restaurants van KFC en Pizza Hut wegens een ransomware-aanval een dag sluiten, zo liet het fastfoodconcern destijds weten. Volgens de verklaring had de ransomware-aanval gevolgen voor "bepaalde" systemen. Na ontdekking van de aanval werden verschillende systemen offline gehaald. verdere details over de aanval werden niet gegeven, behalve dat bijna driehonderd restaurants in het Verenigd Koninkrijk voor een dag werden gesloten.

De aanval vond 13 januari plaats. Op 9 maart ontdekte Yum! dat er ook persoonsgegevens waren gestolen. Het gaat onder andere om data van Amerikaanse medewerkers of klanten. Om hoeveel mensen het gaat is nog niet bekend. Volgens het bedrijf zijn bij de aanval bestanden met persoonsgegevens gecompromitteerd geraakt. Het gaat onder andere om namen en nummer van rijbewijs of ander identiteitsdocument.

Reacties (1)
12-04-2023, 01:48 door Anoniem
Op elke afslag op de snelweg in Amerika heb je een KFC, een Pizza Hut. En een McDonalds. En een Wendy's. En daar moet je het mee doen. Iedereen doet daar plat hetzelfde. Want meer smaken zijn er niet. Wat niet wegneemt dat daarmee databaselekken ook zo fijnoverzichtelijk zijn. Daar dan. Net als dat elke mass shooting op de andere lijkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.