image

WordPress-sites kwetsbaar door lek in plug-in Limit Login Attempts

woensdag 12 april 2023, 11:27 door Redactie, 4 reacties

Honderdduizenden WordPress-sites zijn door een beveiligingslek in de plug-in Limit Login Attempts kwetsbaar voor aanvallen. Er is inmiddels een beveiligingsupdate uitgebracht, maar zo'n half miljoen websites hebben die nog niet geïnstalleerd. Limit Login Attempts moet bruteforce-aanvallen op WordPress-sites bemoeilijken. De plug-in zorgt ervoor dat ip-adressen na een aantal mislukte inlogpogingen op een blacklist worden geplaatst en niet meer mogen inloggen.

Limit Login Attempts is op meer dan 600.000 WordPress-sites actief. Een cross-site scripting-kwetsbaarheid in de plug-in, aangeduid als CVE-2023-1912, maakt het mogelijk voor aanvallers om de website over te nemen. Het beveiligingslek maakt het namelijk mogelijk om malafide JavaScript aan de database van de plug-in toe te voegen, die automatisch wordt uitgevoerd wanneer de beheerder de loggingpagina bekijkt, zo meldt securitybedrijf Wordfence.

Vorige week verscheen versie 1.7.2, waarin het probleem is verholpen. In de beschrijving van deze versie wordt alleen gesproken over "security fixes". Sinds de update uitkwam is Limit Login Attempts zo'n honderdduizend keer gedownload, wat inhoudt dat nog zo'n vijfhonderdduizend websites de update missen.

Reacties (4)
12-04-2023, 13:26 door Anoniem
"wie zijn toch die mensen" die plugins voor WordPress schrijven???
Kunnen die niet beter tuinman worden ofzo?
12-04-2023, 14:47 door ShaWormHa
Wordpress, dat is toch dat zerodayplatform met blogging functionaliteit?
12-04-2023, 16:46 door Anoniem
Door ShaWormHa: Wordpress, dat is toch dat zerodayplatform met blogging functionaliteit?
Nee, af en toe wat van de plug-ins wel. Hoewel als je naar het groot aantal gebruikers kijkt en de vele plugins valt het allemaal wel mee.
14-04-2023, 00:16 door Anoniem
Juist , het valt bij al bij wel mee voor hackers in een website in te breken. Die af en toe is een bijna niet onderbroken lijn waarbij de een hacker van weinig tot veel mogelijkheden krijgt om het systeem te benaderen.

Het is een beetje de sleutel onder de mat met een briefje bij de sleutel ligt onder de mat.Maar dan ook in braile voor de mensen die niet zo goed zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.