image

Geformatteerde usb-stick en sms met 2FA-code nekt verdachte bommelding

woensdag 12 april 2023, 15:58 door Redactie, 7 reacties

Een 25-jarige man die in 2018 een bommelding naar parketten in Nederland, het Openbaar Ministerie en de politie stuurde is mede op basis van een geformatteerde usb-stick waarop Tor Browser stond en een sms met 2FA-code voor een Gmail-account veroordeeld tot een voorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden en een werkstraf van honderdvijftig uur.

De dreigmail, waarin met een aanslag wordt gedreigd, wordt op 12 juni 2018 verstuurd vanaf een Gmail-adres dat gekoppeld blijkt te zijn aan het telefoonnummer van de verdachte. Op de telefoon van de verdachte die in beslag is genomen wordt een sms-bericht aangetroffen met een 2FA-code om op het Gmail-account in te loggen. Dit sms-bericht is een aantal minuten voordat de bommelding werd verstuurd gelezen.

De dreigmail zelf blijkt vanaf een Tor-exitnode te zijn verstuurd. Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers van vrijwilligers waarover het verkeer loopt. De laatste server in deze keten is de exitnode of exitrelay. Via deze server wordt het verzoek van de Tor-gebruiker naar het internet gestuurd.

Een dag nadat de dreigmail is verstuurd wordt de verdachte aangehouden. Daarbij neemt de politie ook een geformatteerde usb-stick in beslag. Hierop wordt in de "unallocated clusters" informatie aangetroffen waaruit blijkt dat zo'n twee uur voor het versturen van de dreigmail Tor Browser op de usb-stick is geïnstalleerd. Drie minuten na het versturen van de bommelding wordt de usb-stick geformatteerd.

De verdachte was op het moment dat hij de dreigmails verstuurde twintig jaar. Uit onderzoek van een psycholoog blijkt dat hij een licht verstandelijke beperking heeft. De rechtbank besluit op basis daarvan en reclasseringsadvies het minderjarigenstrafrecht toe te passen en komt tot een voorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden en een werkstraf van honderdvijftig uur.

Reacties (7)
12-04-2023, 16:40 door Anoniem
"De verdachte was op het moment dat hij de dreigmails verstuurde twintig jaar. Uit onderzoek van een psycholoog blijkt dat hij een licht verstandelijke beperking heeft. De rechtbank besluit op basis daarvan en reclasseringsadvies het minderjarigenstrafrecht toe te passen en komt tot een voorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden en een werkstraf van honderdvijftig uur."

Ah, de fluwelen handschoenen. Dan weten we gelijk over wat voor persoon het gaat. Een niet-nederlander
12-04-2023, 16:48 door Anoniem
Door Anoniem: "De verdachte was op het moment dat hij de dreigmails verstuurde twintig jaar. Uit onderzoek van een psycholoog blijkt dat hij een licht verstandelijke beperking heeft. De rechtbank besluit op basis daarvan en reclasseringsadvies het minderjarigenstrafrecht toe te passen en komt tot een voorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden en een werkstraf van honderdvijftig uur."

Ah, de fluwelen handschoenen. Dan weten we gelijk over wat voor persoon het gaat. Een niet-nederlander
Dat weet je niet zeker... Maar de veroordeelde is in DE geboren.
12-04-2023, 17:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Ah, de fluwelen handschoenen. Dan weten we gelijk over wat voor persoon het gaat. Een niet-nederlander

Wat is dit nou weer voor onderbuik-reactie? Is dit serieus wat je als eerste denkt bij zo'n bericht? Ik hoop dat je beseft dat er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is voor dit soort onzin.
12-04-2023, 17:32 door Anoniem
Bijzonder dat die veroordeling 5 jaar op zich heeft laten wachten. Dat vind ik toch wel erg lang.
12-04-2023, 18:29 door Anoniem
Hij heeft gewoon een foutje gemaakt.

De volgende keer most hij Protocol.Zero doen. Ja dat komt uit een South park episode
13-04-2023, 08:52 door Anoniem
{De dreigmail, waarin met een aanslag wordt gedreigd, wordt op 12 juni 2018 verstuurd vanaf een Gmail-adres dat gekoppeld blijkt te zijn aan het telefoonnummer van de verdachte.}

Elementaire fout had hij dit niet gedaan dan was er hoogstwaarschijnlijk mee weggekomen
13-04-2023, 12:03 door Mysterio
Door Anoniem: {De dreigmail, waarin met een aanslag wordt gedreigd, wordt op 12 juni 2018 verstuurd vanaf een Gmail-adres dat gekoppeld blijkt te zijn aan het telefoonnummer van de verdachte.}

Elementaire fout had hij dit niet gedaan dan was er hoogstwaarschijnlijk mee weggekomen
Hij is dan ook 'licht verstandelijk beperkt'. Scheelt weer.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.