image

Amerikaanse staat Montana keurt wet goed die TikTok in appstores verbiedt

zaterdag 15 april 2023, 07:59 door Redactie, 6 reacties

Het parlement van de Amerikaanse staat Montana heeft een wetsvoorstel aangenomen dat appstores verbiedt om TikTok aan te bieden en het illegaal maakt voor de populaire video-app om in de staat te blijven werken. Het wetsvoorstel moet nog door de Republikeinse gouverneur Greg Gianforte worden ondertekend. Hij kan echter ook zijn veto uitspreken of niets doen, waardoor het voorstel tien dagen na ontvangst zonder zijn handtekening van kracht wordt. Gianforte besloot eerder al het gebruik van TikTok op de werktelefoons van ambtenaren verbieden.

Het wetsvoorstel maakt het voor partijen zoals Apple en Google strafbaar om TikTok via hun appstores aan te bieden, waarbij boetes van 10.000 dollar per dag kunnen worden opgelegd. Ook voor TikTok wordt het verboden om de app aan inwoners van de Amerikaanse staat in te bieden, of als die daar blijft werken. Mocht het wetsvoorstel van kracht worden gaat het pas vanaf 2024 in.

Burgerrechtenbewegingen zoals de ACLU zullen als het verbod van kracht wordt waarschijnlijk naar de rechter stappen. Zij stellen dat het wetsvoorstel in strijd met het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet is, die de vrijheid van meningsuiting moet beschermen. Volgens de bewegingen is er geen publiek bewijs dat een totaal verbod van TikTok rechtvaardigt.

Reacties (6)
15-04-2023, 08:03 door Anoniem
Tsja... censuur het...
Ik zou niet weten wat je met tiktok zou moeten. Maar wie denkt men daar te zijn om het te verbieden?
Ofwel: impliciet moet je telefoon bekend maken waar je bent. Wel makkelijk om mensen te traceren. Dat wel.
15-04-2023, 08:35 door Anoniem
Opstap naar algemene censuur en info manipulatie.

Wat de machthebbers niet aanstaat zal verboden worden.
En als het ze lukt op globale schaal.

'Ze willen in je kop komen'. Laat het niet gebeuren, folks!
15-04-2023, 10:42 door Anoniem
De overheid die gaat bepalen wat er wel en niet in een appstore mag, denk niet dat we dat moeten willen.
Het meestal zo dat we met extreme voorbeelden beginnen zoals chinese spyware en later misschien ook wel andere apps die de overheid iets minder goed uitkomen en ja als we dan toch bezig zijn dan kunnen een hoop andere apps er ook wel uit.
Bijv. de apps die onbreekbare encryptie gebruiken, hoe moeten we dan meeluisteren..

Het is tenslotte voor jullie veiligheid en zelf nadenken is niet iets dat jullie zelf kunnen.
15-04-2023, 11:11 door johanw
Och er is toch makkelijk aan te komen buiten de Play Store om, alleen Apple gebruikers hebben dan een probleem met hun gesloten systeem.

Ik heb kan in de EU ook gewoon de RT.com app downloaden hoewel Google Play die blokkeert wegens EU censuur.
15-04-2023, 11:57 door Anoniem
Door Anoniem: Opstap naar algemene censuur en info manipulatie.

Wat de machthebbers niet aanstaat zal verboden worden.
En als het ze lukt op globale schaal.

'Ze willen in je kop komen'. Laat het niet gebeuren, folks!
Zeg je dit nou ook bij de social mediaplatforms zelf? Dat zijn namelijk, doordat ze het netwerk zijn voor heel erg veel mensen, machthebbers. Die manipuleren ook informatie. Wat ze namelijk typisch doen is dat wat leidt tot meer interacties en dus meer reclame-inkomsten aan je opdringen. En dat is in de praktijk wat mensen opwindt, boos maakt, emoties oproept. Dan gaan mensen minder bedachtzaam en impulsiever reageren. Minder nadenken dus. Dat maakt ze weer bevattelijker voor paniekverhalen, misinformatie, totale onzin. Hoezo is dat niet in je kop komen? Dat is vergaand in je kop komen. Heb je daar hetzelfde probleem mee of denk je zelf inmiddels zo weinig na dat je denkt dat daar niets mee aan de hand is?
18-04-2023, 07:33 door Anoniem
Overal is thans iets mee aan de hand.

#belogen-en-bedrogen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.