image

YubiKey-leverancier Yubico gaat via spac naar Zweedse beurs

woensdag 19 april 2023, 14:07 door Redactie, 2 reacties

Het Zweedse securitybedrijf Yubico, bekend van de YubiKey-beveilgingssleutel waarmee op allerlei accounts kan worden ingelogd, gaat via een fusie met ACQ Bure naar de Zweedse beurs, zo heeft het vandaag bekendgemaakt. ACQ Bure fungeert hierbij als spac (special purpose acquisition company), ook wel een lege beurshuls genoemd.

Het gaat hierbij om een lege vennootschap zonder operationele activiteiten dat via een beursgang kapitaal wil ophalen om een ander bedrijf geheel of gedeeltelijk over te nemen of daarmee te fuseren. De fusie tussen Yubico en ACQ Bure zou in het derde kwartaal moeten zijn afgerond. De transactie waardeert de aandelen van Yubico op 800 miljoen dollar. Yubico werd in 2007 opgericht en biedt een hardwarematige beveiligingssleutel voor allerlei diensten en platforms.

Reacties (2)
19-04-2023, 20:13 door Anoniem
Dat zijn meestal geen goede signalen ...
Beursgang betekend dat de focus gaat naar zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld binnenharken voor aandeelhouders, daar worden producten en dienstverlening meestal niet beter van :-(

Weet iemand een alternatief voor yubikeys met soortgelijke functionaliteit? Het gaat me dan voornamelijk om key/certificaat opslag voor openvpn.
04-08-2023, 21:54 door Anoniem
Er is zelfs een OSS alternatief: Solo keys.
Die goedkope chinese keys - of deze van google (die zijn ook made in China) - daar zou ik van weg blijven - om de gekende redenen (zeker nu er die oproep van de chinese overheid is waarbij elke chinees verzocht wordt om te spioneren).
Geen idee of dat voldoet - er is tegenwoordig een nieuwe versie uit, verkrijgbaar in Duitsland. En in tegenstelling tot de Yubikeys kan je deze updaten.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.