image

Mozilla trekt stekker uit betaalde proxydienst Firefox Private Network

vrijdag 28 april 2023, 10:21 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 28-04-2023, 14:28

Mozilla gaat over een aantal weken de stekker trekken uit Firefox Private Network, een betaalde proxydienst voor Amerikaanse Firefox-gebruikers. Firefox Private Network werd in 2019 als bètatest in de Verenigde Staten uitgerold. In 2020 maakte Mozilla er een betaalde dienst van, waarvoor drie dollar per maand moest worden betaald. Het plan was om de dienst ook in andere landen uit te rollen, maar daar is het nooit van gekomen.

Firefox Private Network was geen volledige vpn-dienst, waarbij al het verkeer van browsers en apps op het systeem via de vpn-verbinding lopen. Bij het inschakelen van de Private Network-extensie in Firefox ging verkeer van gebruikers eerst naar een server van internetbedrijf Cloudflare en daarvandaan naar de opgevraagde website. De proxydienst werkte dan ook alleen voor Firefox.

Mozilla biedt inmiddels in samenwerking met vpn-provider Mullvad al enige tijd een betaalde vpn-dienst. Nu blijkt dat Mozilla op 15 juni van dit jaar stopt met het aanbieden van Firefox Private Network. Gebruikers van Firefox Private Network kunnen dan overstappen op Mozillas vpn-dienst, maar die kost tien dollar per maand.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.