Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Hoe Effectief Is Awareness In De Zorg?

Hoe effectief is volgens jou Awareness in de zorg?

In mijn afstudeeronderzoek ben ik opzoek naar verhalen & meningen over de effectiviteit van 'Awareness in de zorg.' Ik hoop met mijn afstudeerproject Awareness: relevant, 'werkend' en nuttig te maken voor de versterking in informatieveiligheid.

(-) Ik nodig jullie uit om hieronder meningen over Awareness in de zorg te delen.
(-) Gouden tips voor mijn afstudeeronderzoek worden zeer gewaardeerd.

Mochten er mensen interesse hebben in de uitkomst van mijn onderzoek, dan kan ik hierover een vervolg-post maken. Laat dit maar weten in de comments.
Reacties (5)
02-05-2023, 14:17 door Anoniem
Hoi Nick, leuk afstudeerproject! Naar mijn mening is awereness slechts 1 stap in het geheel. Zonder het juiste gedrag aan de kennis te koppelen, is awereness nog steeds niet op het effectieve niveau.
Door Anoniem: Hoi Nick, leuk afstudeerproject! Naar mijn mening is awereness slechts 1 stap in het geheel. Zonder het juiste gedrag aan de kennis te koppelen, is awereness nog steeds niet op het effectieve niveau.

Goed punt! Dank je wel :)
02-05-2023, 15:29 door Anoniem
Is de insteek van je onderzoek beleidsmatig of technisch?
02-05-2023, 15:37 door Overcome
In welke fase van je afstudeerstage bevind je je? De oriëntatiefase? Om niet al teveel roet in het eten te gooien: wat zijn meningen op een anoniem webforum waard? Wie zegt jou dat de meningen die hier worden geventileerd afkomstig zijn van mensen in de zorg, dat die meningen representatief zijn, afkomstig van mensen met praktijkervaring op dit onderwerp? Misschien zijn het vooral technici die hier iets van vinden, zonder dat hun mening gebaseerd is op iets anders dan... een (slecht onderbouwde) mening.

Om wat dieper in te gaan op je bericht: hoe denk je de effectiviteit te meten waar je het over hebt? Dat iemand zegt dat iets wel of niet effectief is kan een perceptie zijn van die persoon in een specifieke organisatie met een specifiek maturity level, maar zegt verder niet veel, tenzij je data hebt van vergelijkbare organisaties via een steekproef die groot genoeg en representatief genoeg is. Ik heb het dan nog niet eens over het meten van effectiviteit na x maanden via het herleiden van b.v. toegenomen awareness naar getroffen maatregelen in een organisatie (denk aan uitgevoerde phishing tests, penetration tests, clean desk policy tests en zo verder).

Daarnaast:
(1) Wat is de scope/ afbakening van je onderzoek? Laat je dat afhangen van de meningen die hier worden geplaatst? Heb je al een idee wat je wilt behandelen? Nu is het een aardige schot hagel, die conclusies van jouw opdracht vaak niet sterk maken.
(2) Wie is je doelgroep? "Zorg" is een breed begrip. Zijn het ziekenhuismedewerkers? Mensen die werken in verzorgingscentra? Huisartsen? Mensen die met zorgdata te maken krijgen, zoals keuringsartsen? Iets anders?
(3) ... (nog een heleboel andere vragen die naar voren komen bij het maken van een afstudeerplan).

Mijn tips voor nu:
(1) Weet hoe je een opzet moet maken voor een afstudeeropdracht. Maak kortom een afstudeerplan. Daarmee voorkom je dit soort brede vragen. Je afstudeerbegeleider zal je hiermee kunnen helpen. Opzetten zijn ook via Google te vinden (zoeken via 'afstudeeropdracht plan filetype:pdf' geeft al duizenden hits). De vraag die je stelt is op dit moment echt te ruim om goed te kunnen beantwoorden.

(2) Als je eenmaal weet welke kant je op wilt, zou ik voor afstudeerconclusies die beter te verdedigen zijn mensen via b.v. LinkeIn benaderen die op dit moment een beveiligingsfunctie in de zorg vervullen. Het zou de eerste keer niet zijn dat ik op die manier word benaderd door afstudeerders (en die na verificatie daadwerkelijk afstudeerders blijken te zijn). Zorg voor een duidelijk verhaal, een vragenlijst met onderwerpen die je wilt behandelen en alles wat hier bij komt kijken. Ook hier zal je afstudeerbegeleider je kunnen assisteren.
10-05-2023, 08:48 door Anoniem
informeer eens bij het ecp via digivaardigindezorg.nl of informatieveiliggedragindezorg.nl Via deze platforms worden naast leermiddelen ook projectaanpakken inclusief meetsystemen gedeeld. Vind je vast nuttige info of directe ingangen naar je doelgroep
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.